torsdag 29 juli 2010

Slutet av juli....redan!

Regntunga skyar över Blekinge idag när vi närmar oss höstmånaderna.Så mycket man skulle hinna med.Huvudet har ju en tendens att klara mer än kroppen.Dessutom har ju vädret varit emot....när det varit så varmt att det inte har gått att vara ute.
Men lite fönster har blivit målade,hästtransporten likaså.Men det var ju mer som behövdes fixas!

Jag vann en bok på Kim´s sida.Brukar inte tillhöra dem som vinner men det var en glad överraskning.Började läsa den igår kväll...kunde inte sluta!Halva läst redan och resten blir nog idag.

Ikväll blir det distans-healing,det är nödvändigt för nu har det varit dåligt med sömnen igen..alla dessa väderomslag!Mår dåligt när det är kallt men även när det är varmt och när det är mittemellan far jag illa av omställningen....skulle ge en million för att få känna mig HEL!
A kommer och rider på förmiddagen,kanske sätter jag mig upp!

lördag 24 juli 2010

Regn regn regn och ännu mer regn!

Hela lördagen har det strilat ner regn,så välbehövligt och underbart.Var en sväng över till Allaboda och tittade till Atomic och hans kompisar.De såg ut att ha det bra,betet höll väl i och för sig på att tryta så regnet idag kommer att göra susen.Låter som regnet bara ökar i styrka men nu är ju marken blöt och kan ta till sig vätan.

Tittade in hos Anders hovslagare.Han hade blivit trampad av en av sina egna hästar och var lite lätt justerad.De hade maskat alla hingstarna.

Fryser gör jag nu,kroppen har ju vant sig vid den otroliga värme som vi haft den sista tiden,men nu åkte ylletröjan på.Härliga tider ljuvliga tider.

fredag 23 juli 2010

Ännu en..

Fick distanshealing för tredje gången och som det verkar sover jag längre för var gång.I morse eller inatt vaknade jag 3.30,törstig och pigg.Somnade väl om vid 5-snåret och vaknade vid 8.
Idag en strålande molnig dag,ska passa på att jobba lite ute innan ovädret sätter in.Ska försöka tömköra Blossie,hann inte eller rättare sagt orkade inte igår.Cyklade med A och hade Tudor med,en liten runda men det var nästan på gränsen för varmt!

tisdag 20 juli 2010

Än...mer....

Igår kväll ännu en distanshealing.Denna gången var det hetta i alla delar av min kropp som värker,vaknade 02.30 PIGG och törstig.Var vaken en stund och somnade om till NIO.Vet inte om jag sovit sååå länge ifs i 2 block men ändå.Känner mig oförskämt pigg med tanke på hur kroppen var igår...innan healingen!
Idag en molnig dag,måste försöka få lite gjort ute nu när solen tycks vila lite.

söndag 18 juli 2010

En helg till handlingarna....

Fredag vaknade pigg fastän jag varit vaken flera gånger.
Lördag hämtade lillprinsessan som har sovit över hos oss för 1:a gången,gick över förväntan!En runda till maxi blev det också och fin främmande från N-ping,mellansyster med ny "fästman" och Towe som fyller år i morgon.Hoppas jag kommer ihåg det!
Söndag varit ner till J och M som har födelsedag 19:e och 23:e,korvgrillning i deras trädgård och fika.Jättetrevligt!
Ikväll var A här och red Donna,då passade jag på att bada ponnisarna,nu står alla inne inatt!

fredag 16 juli 2010

Något mycket märkligt.

Av en slump hamnade jag på en sida om healing,jag är ju för det här med alternativ behandling.Efter alla år med värk och styvmoderligt bemötande i vården har jag använt allt jag kan hitta och provar gärna ALLT!
DETTA VAR DESSUTOM GRATIS.
Detta handlade om healing på distans!!
Jag skickade mitt namn och adress,lade mig till rätta 22.30 igår kväll under en filt.Man är ju lite skeptisk,kan detta verkligen fungera!?
Efter en stund började det pirra i fötterna och långsamt dirrade det i mina knän,mina fingrar domnade bort precis som hos sjukgymnasten när jag får akupunktur.Tungan kändes väldigt svullen vid något tillfälle och i huvudet körde det runt.En märklig upplevelse.
Eftersom Lena har semester hela sommaren,får det bli healing måndagar och torsdagar.
När det var över frös jag,det är i och för sig inget ovanligt men det var en av de saker man kunde känna efter.
Hur konstigt det än kan låta känner jag mig starkare idag trots att jag sovit lika illa som vanligt,värken är även den på något sätt avtrubbad.Har inte lika svårt att resa mig.
Mycket konstigt finns det och detta är något av det märkligaste jag har varit med om men om detta kan ge mig mer innehåll och glädje i min vardag.....so what

tisdag 13 juli 2010

Hö köra höörrö...

Detta är "patron" på Verperyd som för några år sedan sa ifrån om hököra men iår tyckte chefen att vi skulle köra in lite eftersom våren var lång och blöt här nere så var det ganska mycket.2 av pållarna har ju varit dåliga iår så om jag skulle ha släppt ut hästarna på vallen hade det mesta trampats ner...





Första lasset i vagnen,ett riktigt negerjobb eftersom vi fick ta in det löst..
"Vår bonde" har ju sålt sin gård,så vi fick göra som de gjorde förr....




tur vi har så goa tjejer som gärna hjälper oss och så är det ju såååå roligt att köra traktorn,far och dotter efter avslutat slitgöra...




här är det någon som känner sig som herre på täppan,vår stora tös som fick barnledigt för att hjälpa sina föräldrar,tror hon njöt lite



här är lilltösen som inte vill vara sämre än E

Jag har badat.....ute

Fick faktiskt nog härom kvällen,vi körde upp till Listersjöarna och vi var ganska ensamma där uppe på grevens gamla badplats.På denna sidan var vattnet så varmt att det inte svalkade ett dugg....



här syns vår yngsta tös tillsammans med fadern.....



det satt en äldre man vid sjökanten och såg lite vilsen ut,massa kläder och fikakorg men inga andra syntes till,vi tyckte det var lite konstigt....Typiskt att jag inte tog en bild på honom.




PÅ denna sidan var vattnet lite svalare men jag som badkruka kunde kasta mig i det våta utan krussiduller...nu är det gjort!!!

måndag 12 juli 2010

Varmt men äre verkligen skönt!!????

Har knappt varit inne här mer än att för att se vad ni skriver om.Upptäcker då att fler än jag har annat för sig i denna sommarhettan.
Jag far väldigt illa av värmen,inte mår jag bra i kylan heller,vill inte vara gnällig......

Mest synd om hundarna.Hästarna står inne på dan och ute på natten,verkar som det fungerar.
Vi har en räv som smyger runt husen och i hagarna,ser ut som en ung räv fin i pälsen och svansen men kommer de så nära om de är friska???15 meter härom kvällen jag så honom-henne före jyckarna tack och lov!

För att hästarna inte skulle trampa ner betet så lånade B en slagare eller slåtter kanske det heter.Så i denna goa värmen har vi kört in hö,vilket inte var någon dans,höll på att gå riktigt illa.

Vi är nog för gamla för detta.Det är ett par år sen nu då vi faktiskt tog in nästan allt hö som gick åt till pållarna.

Det har varit Tosia bonnadan i R-by,en liten runda blev det i lördagskväll.Igår söndag var vi med E o M+barnbarnen vid Mållsjön,jag badade inte utan satt och njöt i skuggan det blåste en ljuvlig bris som gjorde att jag slapp bada,haha.Bilder kommer när jag kan sitta på övre våningen!!

Inatt har Åskar knallat hela natten och när jag kom upp i sovrummet var det som att gå in i en vägg.Tog mitt påslakan och gick ner och har kollat tv hela natten är fruktansvärt trött.Idag är det fuktig värme och jag får INGET syre ner i lungorna....usch vad detta blev gnälligt märker jag men men här nere i dalen jag befinner mig just nu finns inget positivt....hoppas på att det vänder.....

fredag 2 juli 2010

Värmebölja.....

Denna veckan har sommaren kommit på allvar.Var tvungen att ta drastiska beslut angående mina 4-fota,alltså inne på dan och ute på natten.Donna var den som protesterade mest men bara efter 2 dagar eller nätter hade hon anpassat sig liksom de övriga 3.Konstigt vad djuren anpassar sig efter nya rutiner....

Torsdag -fredag var B iväg på något jobbavslut innan semesteravgång...nu har han 7 veckor semester,det är honom väl unnat inte det,han behöver det tro mig!

I em när han kom hem körde vi till K-krona för att hämta hans dator som varit inlämnad för....blåskärm....en dator som kostade 1100.00 fy f**n säger jag....min kostade inte en bråkdel för 2 år sen....uschane mig nu går väl den sönder oxå.Ska inte ondgöra mig på kvalitee´men tycker väl att OM det kostar ska det väl hålla!?B använder inte sin mer än mig,snarare tvärt om!!!!

Har inte haft tid att blogga,hästarna och trädgården har ropat på mig,har "målat" växthuset med kalkfärg för spara och skydda våra tomater och vindruvor.Vattna och tömköra hästar har tagit min energi.

Ikväll var vi ner till Ronnebyån,vi bor 200 meter ifrån,för att låta hundarna bada,vilket uppskattas av vår blandras Putte som är blandning mellan labbe-kelpie en badgalning,det går inte ens att säga ordet bada när han hör.Vickie kastade sig fryntligt i och försökte få sig dränkt,Putte bryr sig nämligen inte om någonting är framför sig...nu är dock båda doggarna lugna och tillfreds.

En härligt skön fredagskväll,då B fixade middag ....tacos hans specialare....hästarna är ute och jag kan slappna av.....och imorgon kanske jag följer med ner till Nostalgia,en bilutställning i Brunnsparken,en himla massa bilar,gamla och en del ombyggda...om det inte för för varmt!
Ikväll är det oxå premiär på Diggiloo i Brunnsparken för 8:e gången mhm.....