tisdag 31 augusti 2010

efter healing....

Tisdag-morgon och förkylningen känns lite bättre efter healing.Men som en vän påpekade så bröt den ut efter den förra gången.Effekten är väl såden att healingen rensar ut!Spännande att se vad som händer efter torsdag då,kan väl bara gå åt ett håll.
Som vanligt vaknar jag efter 4 timmar pigg och har svårt att somna om men det är bara att andas.

Solen lyser idag över Blekinge men det är rått ute och jag har svårt att få luft även att jag har tagit min medicin,kan ifs vara en kombination av förkylningen.

11/9 ska jag ev åka upp till N-köping och ny klassträff med skolkamrater från 4-6.Vi träffades i mars i år men uppslutningen var väl så där,hoppas på fler denna gång OM jag kan åka,beror väldigt mycket på hur mycket som återstår i plånboken nästa vecka!!!!!

En härlig dag som jag bara ska vara i,tänker inte ta i mer än vad som behövs idag d.v.s. stallet och middag till oss ikväll,det får räcka!

måndag 30 augusti 2010

Måndag

Idag var det ganska ruggigt när jag vaknade onödigt tidigt,04.30 men eftersom det är omöjligt att somna om gick jag upp och fick någon timme själv att vakna ifred.Har fått B´s förkylning alldeles gratis och det är ju trevligt med gratis.. eller!?Huvudet surrar som en bikupa och näsan rinner,hoppas jag slipper B´s hosta som hållit mig vaken de sista nätterna.
B hjälpte mig att ta ut hästarna innan han körde till jobbet.

Tycker att unghingsten har tagit sig bara på en vecka så börjar han runda till..skönt.

Gamle tanterna går på svältbete bakom stallet,funderar på att släppa ihop alla om några veckor,det får bära eller brista.
Ska ta tag i min måndag,har i huvudet planerat dagen,får se om allt går i lås,inte troligt men försöker att tänka positivt så kanske....

Har anmält mig till healing ikväll,kan behövas,kanske kan det dämpa förkylningen-hoppas!

lördag 28 augusti 2010

Mor födelsedag

Idag har det varit lugnt väldigt lugnt.Mor sitter där uppe vid den stationära datorn och jag i köket.Har bara varit en liten runda till skogen för att kolla om svampen har kommit sig men Näe.Får åka upp till min kompis i Småland om det ska bli några kantareller.

Kanske blir det redan i morgon,hon ringde och berättade att det var fälttävlan på Udden.Det är ju kul att titta på.Får avvakta vädret inget kul att vara ute om det regnar!

Får fundera ut något gott till middag,pust det är det värsta jag har detta med middagar,kan höra ihop med måstet eftersom B har diabetes,då blir det så viktigt att äta rätt på bestämda tider.Älskar när han åker bort på kurs med jobbet då jag kan fuska lite,men oftast blir det så att min lekamen är inställd på hans tider så hungrig blir jag iaf på hans tider....men det kan ju räcka med lite kräm och mjölk eller ngt annat lite enklare.

Måste ut och tömköra mina 4-benta nu,stallet är kvar att göra oxå.Tråkigt att jag sparade det då!

fredag 27 augusti 2010

Fredag,en dag att bara vara i.

Igår när A och jag varit ute med hästarna,kollapsade jag i älsklingsfåtöljen med en stor filt om mig.Det är inte många dagar om året maten inte står på bordet när B kommer från jobbet.Torsdagen var en dag som min energi tog slut,onsdagens turbo tog ut sin rätt,dessutom väldigt lite sömn hela veckan.
Natten till fredag efter härlig healing på distans har jag sovit 4 timmar i sträck!Jösses att man kan få lyckokänslor av att bara få sova om än bara 4 timmar!
Idag ska jag åka in till J och kolla in bilderna från Turkietresan,mat finns i förråden,B ska få grilla en bit när han kommer hem efter sin 1:a arbetsvecka,har ju haft 7 veckor härlig semester.
Får fundera på vad vi kan överaska mor med som har födelsedag i morgon,hon som jag firar inte men man kanske hitta på något annat så hon blir glad.Nästa vecka far hon öster ut mot Rödeby och lillasyster H.

torsdag 26 augusti 2010

Torsdag-healingdag.

Efter allt arbete igår känns kroppen i stort behov av healing,ska bli sååå skönt.Gårdagen gjorde jag mer än vad jag gör på en hel vecka annars.

Bäddade rent.
Tvättade flera fönster.
Torkade bort flugskitar lite var stans.
Var över till grannen, hade hans jyckar igår som skulle in och ut x3ggr.
Tvättade flera maskiner.
Stallet.
Tömkörde Tudor.
Var till maxi och handlade.
Lagade mat.
Körde till E-boda och hämtade spån och handlade kraftfoder.

Inte konstigt det inte gick att sova var ju helt uppskruvad!
Jaja funderar på att bromsa lite idag,men har redan hunnit stallet tvättat 2 maskiner+hängt ut det,fixat diskmaskinen,plockat i och ur,äter lite nu medans jag bloggar.
Väntar på A vi ska ut i skogen med åtminstone 2 hästar.
J A G B E Ö V E R H E A L I N G NU!!!!!

tisdag 24 augusti 2010

Lite av varje 2

När jag hade haft hovslagaren igår var jag ner till prinsessorna så E kunde klippa gräset.



Nikita i sin alldeles egna gunganordning hemma på tomten.


Jag passade på att gå till lekparken med flickorna och gunga är ju bäst!




Sandlådan är ju en annan höjdare.



Nikita i sandlådan är mitt uppe i planering och är såååå koncentrerad.



När hovslagaren hade varit igår släppte jag ut Donna med småpojkarna,Tudor har ju gått med henne tidigare men jag var LITE nervös över hur hon skulle ta emot Atomic,inte bara för han är liten 1,5 år utan för att han är hingst,men som ni kan se på bilderna nedan gick det bra.Hon gav han en riktigt sittopp och sedan gick han inte fram till stortanten något mer utan koncentrerade sig på storebror.I inlägget lite av varje...

Lite av varje

Så här lugnt och fint blir det i hagen efter bara några minuter,som vanligt har jag inte lärt mig än hur och i vilken ordning jag ska ladda upp bilderna så detta får ni tänka er bakofram!


Man ÄR ju hingst så man måste kaxa lite iaf mot den som inte är så stor,även om det är storebror som på bilden är bakom Donna och lilleman försöker få igång!


Så här mager och eländig såg han ut den lille när jag hämtat hem honom från betet!Alldeles för tunn i mina ögon,men enligt min hovslagare tyckte han att han var lagom,hua han ser ju ut som ett biaffrabarn.

lördag 21 augusti 2010

F17 "firmafest" på Karlsnäs


Den här "pojken" tyckte jag påminde om snyggErik från idol,kan ha fel menmen här är Thomas tillsammans med gubben!

Tobbe och jag + en som var livrädd för att bli utlagd på nätet,har ingen aning om vad han hette!

Pollin var där....


och Lasse förstås
med fru Kattis


Marie th. som är en gammal arbetskamrat till mig,med bästa vännen Jessica som fyllde år!



Här kommer grabbarna grus....




Någon mästerfotograf kommer jag aldrig bli.Det är dock lite kul med detta bandet som kommer härifrån Kallinge.De spelar inte dansbandsmusik utan har en egen stil,vilket ger + i kanten.Jag är ingen dansbandsfantast.En trevlig kväll som jag får böta för några dagar men det var det värt!

torsdag 19 augusti 2010

Kungsholms fort

Bara en liten bit utanför Karlskrona ligger Kungsholmen en gammal militär anläggning,och är en del av världsarvet.



Titta och njut!


Det byggdes 1680 för att försvara inloppet till Karlskrona tillsammans med Drottningskärs kastell.





Sydkustens marinkommando bedriver fortfarande utbildning här.


Här finns en park med exotiska växter och ett kustartillerimuseum.



Följ med till Alanya

Här är den rutiga poolen,ser lite kul ut tycker jag.Lite udda placering kan jag tycka.















Hotellets huvudingång,150 meter till havet,ganska ok eller vad säger ni?













Stackars B han slapp inte hästar ens på semestern men dessa var ju bara snygga och krävde ingen skötsel.
Hästarna stod utanför hotellets huvudingång pampigt.











Snygg skuta!














Här kan man då se att det finns mer än hotell,utan ett välanvänt hus som kanske har passerat bäst före datum!

Presenter


Detta är en present till mig själv,är ju som sagt lite tokig som H säger.
Nu har jag iaf 3 dvd-skivor med the king of pop,får se när jag har tid att sitta ner och njuta.Kanske ngn kväll när de andra har lagt sig,det är ju bara jag som gillar MJ


















Detta är fin Turkisk väska som käre mannen hade med hem till väsktokiga frun.
Jättefin och jätteglad blev jag!















Denna fez kan gubben nu använda istället för de kepsar som annars är ett måste när han går ut,om så bara för en rök så nog åker kepan på!














Sååååå fin så,solbränd trött men glad att va hemma,resan ner var inte så ansträngande men hemresan påbörjades kl.02.00 inatt och landning i Swedala.På måndag går allt tillbaka till normalt,då börjar någon arbeta som har haft 7 veckors semester!
















Denna "fjäril" såg jag igår em,undrar om någon vet vad det är för sort?

onsdag 18 augusti 2010

Danföredan alla resenärer kommer hem!

Detta är mina fina skor-boots-stövletter jag köpte på Nävragöls skoaffär,en affär nästan mitt ute i skogen,de har mycket skor,sköna skor en sko för och till ALLA!






Jag tyckte att min lille prins såg lite tunn ut,betet var inget att hurra för och om A inte har tänkt att börja stödfodra,tar jag hem honom!







Här står de allihop,undrar så klart vem som kommer och stör i siestan,haha.




Mor som inte vill gå in till 5 hingstar,passar på att rasta Molly när jag kollar grabbarna grus!






Det här är Molly som bor hos mor sedan något år,hon går inte ihop med Vickie.




Idag blir det till att köra ner ved i källaren,dammsuga och fixa påfyllning i matförrådet så vi bara kan njuta när "turkarna"kommer hem och de får ta med oss på resan i fantasin.

söndag 15 augusti 2010

Söndagkväll

Mor har krupit ner,ligger och läser och jag ska sammanfatta dagens arbete.En inte helt vanlig dag för det har blivit en hel del pysslande idag.Regnet har strilat så stilla mest hela dagen,och vi har tvättat gardiner,sytt upp de nya,sytt nya fodral till mina kuddar och lite små-dukar, så nu matchar allt i vardagsrummet.

Inget ute jobb idag,veden får vänta.

Ponnydamerna verkar rätt nöjda med att gå på sin lilla plätt,Donna och Tudor släppte jag på den delen vi brukar rida på,bra om de betar av lite.
Ev kommer A i morgon vi får se.

Har inte hört något från resenärerna men de har det väl mysigt i fez-landet kan jag tro.

Jag vill ha höst,tyar inte med den fuktiga värmen,ingen hit för mina lungor!
Funderar allvarligt på att möblera om här uppe på hallen,ev köpa in ett bättre databord.Får se om det finns något på beg.affären nere vid Willy´s.Ska ner till byn i morgon och handla lite fil...

fredag 13 augusti 2010

Fredag den 13:e

Är väl lite skrockfull i lagom dos men det är inte därför vi varit hemma idag,bara fixat lite med veden.
Hästarna fick stå inne inatt och det var tur det ett hiskeligt åskväder bröt ut vid 4-tiden i natt.Upp och drog sladdar och i grevens tid.Hann bara dra telefonen så brakade det till i uttaget.
Men kan ändå inte låta bli att stå och titta på skådespelet.Det är mäktigt.
Vi fick 32mm,bra för bondens hö och min potatis!

Kan inte låta bli att gnälla men bara lite,jag orkar inte med dessa väderomställningar,det tar så mycket kraft och min kropp tål det inte.

Helgen bjuder inte på några överraskningar hoppas jag,jobba med veden och fortsätta städa i stallet.Måste få bort lite av allt damm,tyckte jag var rätt finurlig när jag hämtade kompressorn.Kör med den och blåser bort damm och spindelnät.Är i alla fall glad att jag har spindlar i stallet det betyder att det inte finns mögel där.
Har ifs spindlar inne också en del är hemskans stora med lurviga ben.

Måste väl försöka hinna med att titta till unghingsten,är väl 2 veckor sen sist.Tyckte han var lite mager,vill kolla betet,är det dåligt tar jag hem honom,han får gå med Tudor och Donna,ska väl kunna gå.Hur ska han kunna nå upp till henne?

torsdag 12 augusti 2010

Klara-dagen

När Klara har namnsdag måste man ju klara en himla massa kan man tycka,men inte klarade vi av ens hälften vad som planerats.

Gänget åkte i morse till Turkiet så vi var tidigt uppe.Halv 6 i kväll fick jag sms,då var de framme efter en bussresa från flygplatsen på 2 timmar,40 grader i skuggan.JAG är inte avundsjuk,tycker det räcker så bra med det vi haft idag.

Fick ta in hästarna på eftermiddagen,de sprang så de var löddriga mellan bakbenen.

En maxi runda idag och en sväng in till Jysk,mor tyckte gardinerna som hänger på övre hallen har hängt tillräckligt länge,så hon köpte nya till mig.De har vi givetvis hängt upp+tvättat fönstren och torkat karmar.
Jag hittade en hylla för nästan inga pengar,hade kostat 1100:-,jag betalade 240:-.Visst blir man glad när man fyndar.Tanken var att åka till IKEA,B hade sett en hylla för 700:- den var bara en meter,den jag köpte är 2 meter hög,så allt som stod på golvet innan fick plats+det blev hyllmeter över.Undrar vad jag ska spara på och fylla den med,haha.Tror ibland att jag är hamster eller ekorre,är världsbäst på att lägga på hög,kan vara bra att ha!
E fick komma ner till stan och köra hem den för i min lilla låda gick den inte in.Dessutom stannade hon och prinsessorna för lunch och hon hjälpte mig även att montera.Vilka snälla ungar vi har B och jag!

PÅ maxi glömde vi att köpa till fler (kaffe)muggar.
Glömde även att köra till apoteket och den nya medicinen som jag absolut behöver,suck.
Inte blev det något vedköra heller,men det blir ju fler dagar.

tisdag 10 augusti 2010

S O L,värme och flugor.

Idag har solen lyst obarmhärtigt hela dagen,skönt med lite värme efter allt regn och gråväder.Har passat på att tvätta och hänga ut på torkvindan.Det luktar så gott.
Även pyssel i vedhögen,inte nog med att det ska klyvas det ska in i veboa också.
Mor far runt som en furie med flugsmällan i högsta hugg,jagar som en tok.Hur kan sitta här,vid matbordet menar hon,och äta med alla dessa flugor,stadsbo tänker jag,haha!Skulle aldrig gå att få flugfritt HÄR.

Vid en av alla pauser som tas här,satt jag vid datorn och vips hade allt fryst var precis stilla,inget fungerade,gick inte ens att stänga av...stängde ner packade in dator och mor i bilen och for ner till byn,tänkte att nu är det väl något kort som kraschat.Killen i affären drar igång min pc och allt startar.Det var ju bra.Hem igen pluggar i alla sladdar och inget händer,funderar en stund,aha det är musen som inte vill vara med.Har en bärbar och pekmusen fungerade men inte den andra som jag använder,kan inte med pekplattan,tycker den är krånglig och tar för mycket tid.Det blev iaf en billig åtgärd,en liten mus kan ju inte kosta så mycket.Nu ikväll har jag lånat B`s trådlösa mus.Det blir en sådan nästa gång jag tyar åka ner till R-by!

H har varit här ikväll tror hon börjar få resfeber,men det vill hon inte kännas vid.Tidigt torsdag morgon far de till Turkiet,H&M&B.

Kanske kommer prinsessorna en stund i morgon förmiddag,E hade något ärende och ville lämna dom en stund här,ska väl kunna sysselsätta 2 töser någon timma.Tar kanske ut Tuddeludd och låter dom rida lite,går alltid hem.

måndag 9 augusti 2010

Helgens begivenheter.....

Lördagen var det halvdant väder.Mor och jag körde ut till Ingela för att inhandla flugmedel till hästarna.Det gåååår inte att rida när hästen är så känslig som Donnan.

Ett par nya ridbyxor till mig.

Söndag grillade vi i ösregnet....nja ett stilla regn hela dan 14mm blev det till slut.Alla barn och barnbarn var här, så trevligt så,vem behöver sol då?

Hästarna har stått inne inatt,de var genomsura och behövde torka.Tudor var den som hade ett litet sår på nosryggen och en fästingäckel.Skönt att det inte är så mycket fästingar i år.Har nog bara tagit väck 15 sammanlagt på alla mina djur och de är ju många(8)

Denna vecka har jag mycket jag vill hinna med,vi får se vad kroppen tyar!
Kanske en tur Ikea om andan faller på mot slutet av veckan.Dilemma ska man köra till Älmhult eller Kalmar,vi får se!

fredag 6 augusti 2010

Födelsedag...hela dan!

Jag är ingen som firar att åren går och kroppen blir allt skröppligare.Faktum är att jag slutade fira för många år sen.Men barnen vill ju hemskt gärna komma och det är ju kul så länge de vill det!

Mor kom ner idag när E&M körde hem från Sandviken,de har ju varit iväg på kombinerad semester utan barn och försenad bröllopsresa.

Nu har jag sällskap när B far till Turkiet på torsdag nästa vecka.Skönt att någon finns här när jag rider,lite otäckt att vara själv hemma OM något händer.
Kanske en form av vuxet tänk att tänka efter före.Hästar är ju ganska oberäkneliga,kan aldrig säga aldrig där......

Nu ska jag bara fortsätta att njuta av dagen,en uppmaning från maxmax härochnu,en klok kvinna med så många bra och tänkvärda råd man får när man tittar in där.....

onsdag 4 augusti 2010

Jaha ja -augusti är här.Livets höst!?

Fort går det,snart är sommaren slut och vi får krypa in i läshörnet,läsa en bok eller 2 och tända massor med ljus.Varför går tiden så hiskligt fort,värre för vart år som går.
När jag tänker tillbaka känns det inte som en evighet sen när jag kände att jag har hela livet framför mig!
Nu känns det mer som att jag också har kommit till hösten i livet,om vintern var spädbarnsperioden och våren var tonåren,sommaren var då man bildade familj och fostrade barnen.

När man var i tonåren kunden man inte fort nog få köra moped,ta körkort,flytta hemifrån,köpa ut på systemet var även det en milstolpe.
Själv skulle jag inte ha några barn det hade jag bestämt mig för.Kanske för min egen uppväxt var kanske i jobbigaste laget.

Men saker och ting i livet ändrar sig även jag,inte ångrar jag idag mina båda flickor som även har genererat 2 underbara barnbarn.

Det yngsta barnbarnet har bott här några dagar när E&M har varit på försenad bröllopsresa kombinerad barnfri semester.Ett riktigt litet charmtroll men hon tar mycket kraft.
Både B och jag dras med krämpor och dålig nattsömn och då blir det svårt att hänga med när små barnfötter undersöker världen.
Idag har vi bara varit och återhämtat oss.Imorgon får man sätta fart för på fredag kommer mor ner och ska stanna några veckor.Det blir bra får då har jag sällskap när B åker till Turkiet.