söndag 31 oktober 2010

Pustar ut och laddar för pot.lov

Har varit en ganska lugn helg,lite ridning blev det i förmiddags en tur på nästan 2 timmar.Annars känns det att hösten kommit med mer värk och jättesvårt att sova.Kan inte påstå att övergång till vintertid underlättar.

Vi har tagit ner nästan all tråd i skogshagen,funderar lite på att göra om.De som känner mig vet att det inte är något konstigt alls.Jag är en hejjare på att bygga om både i stallet och att göra om mina hagar, händer allt som oftast.Gillar att vara ute och att använda kroppen MEN jag får givetvis böta för det ......

Denna vecka är det potatislov,det innebär att jag får ridhjälp varje dag denna vecka.Vi har planerat en hoppedag,troligtvis onsdag eller torsdag.Tror att hästarna kommer att gilla det.A&J ska låna med sig lite hinder så bygger vi en bana ute i hushagen.

Torsdag ska jag vara barnvakt till Flisan E&N ska klippa sig.Sedan blire aku på fredag ist för onsdag denna veckan.
Till sist mina healingkvällar måndag och torsdag,det är vecka 44 för fru Andersson!

torsdag 28 oktober 2010

Posted by Picasa

Torsdag-massagekväll

En gång i månaden kommer massage-Carina från K-krona,då är det fullt hus hos Anderssons.Båda flickorna brukar komma och nu är också Petra en som vill få en rundsmörjning.

Dagen idag började bra men på middagen fick jag känning och fick gå in utan att bli färdig med stallet.Vet inte vad det var men känner mig lite bättre ikväll.Kan vara en reaktion efter aku´n igår.

Har hämtat morötter till 4-fota.

Nu väntar healing ikväll,hoppas på en rensning så jag får lite energi.

onsdag 27 oktober 2010

Hua vilken dag...

Denna dag vill jag inte ha tillbaks,sovit nästan noll.Besök och maxirunda och akupunktur.USCH och fy a**an.
Är alltid kul med besök,det kommer nästan aldrig ngn hit,och på tal om det jag träffade ngn på maxi som jag inte talat med på 8 år MEN frågan är om hon hör av sig nu,är hon tillräckligt nyfiken på vad jag har i stallet nu!?Det är frågan.

mittinatten

Här sitter jag och kan inte sova.Har väl slumrat ngn timme.Hur ska morgondagen bli,hua som de säger här nere.

tisdag 26 oktober 2010

En härlig höstdag!

I morse vaknade jag pigg konstigt nog och ett härligt höstväder utanför rutan.Då måste man ut i skogen så på med sadeln på Gråan och ut med de andra 4-fota.Var nog ute i nån timme,passade på att hojta på Leone när jag red förbi där uppe.Hon har haft en himla otur med de hästar hon tog in från Holland.
Medan vi stod där kom Jasen över trädtopparna,konstigt att Gråan reagerar sååå väldigt,hästar har ju inga naturliga fiender i luften och mina andra 4-fota reagerar inte alls på flygplan.
Hem och skiftade hästar,Donna fick gå med de småa medans jag red.
I eftermidags kom A och red Donnan hon kantrade ute på L-gärdet,gasade så mkt hon vågade.Tror att det var uppskattat.Dessutom mockade A hela stallet åt mig,tänk va vilken tjej och vad glad jag är att hon kommer hit och hjälper mig med både det ena och det andra!
Onsdag och akupunktur i morgon och massage-Carina på torsdag,sedan är det fredag igen och snart är det JUL!

måndag 25 oktober 2010

Ny vecka nya-möjligheter

Efter en helg som innehöll en massa trevliga aktiviteter som barnbarnsbesök vi passade på att vara lite lata oxå E hade smörgåstårta med sig den var jättegod.
En sväng till Karlssons i B-H Nikita ville ha riktiga raggsockor och då får mormor sticka det då!En mycket bra syssla framför Tv´n.

Hämtning av foder på söndagen till 4-fota i regnet och ridning förstås.Vi red på fm precis innan regnet kom,en härlig runda med Petra.

Idag måndag var Gråans förra ägare här,Jossan passade på rida lite och tog några språng och Gråan bjöd verkligen!
Vi bestämde att de kommer nästa vecka och lånar då med sig lite hinder-material,vi kan ju bygga en riktig bana,kul för tjejerna på 2 och 4-fota.Jag nöjer mig med att titta på och kanske fota lite....

Inget inbokat denna vecka förutom akupunkturen då på onsdag,lugnt och skönt!

onsdag 20 oktober 2010

9-veckor kvar till jul!

Här går det undan,idag har de lovat upp till 5cm blötsnö usch.Redan 20:e oktober och bara 9 veckor kvar till jul.

Dagen som gått har jag fått planera om x2 eftersom hovslagaren skulle komma och ta Gråan och jag har akupunktur numera på onsdagar och idag var det tvunget att handla lite.
Passade på efter aku´n.körde inom Maxi,jättehungrig det är ju aldrig bra att handla när det suger i magen och det blev nog en del som inte var nödvändigt.
Köpte lite kålrötter så rotmos blir nog imorgon.

Amanda har varit här och ridit ikväll i regnet,hon skulle komma som igår men fick förhinder MEN igår eftermiddag i Verperyd var det kanonfint höstväder så kan det vara....
Tror att Petra kommer imorgon då blir det en skogsrunda.

söndag 17 oktober 2010

En något rund dartmoorpojke som har det gott i hagen



Här försöker Barseba att gömma sig,nyverkad står och solar sig och undrar när jag ska öppna upp så hon får komma ut på det gröna gräset.Hon som har gått på stampat jordgolv hela sommaren,vill ha gräs!





LG in aktion,en duktig kille som är så bra med hästarna,dessutom kommer han när han säger!

Nu faller löven


Detta är bilder från i fredags,jag står i stalldörren och ner singlar så sakta kastanjelöven....



det var hovfixardag och jag kunde stå och njuta av det fina vädret medan LG slet med mina 4-fota



Nu finns ingen återvändo hösten är här!

lördag 16 oktober 2010

Detta hade jag en känsla av faktiskt

Anki Andersson
Jag förstår min häst på ett sätt som ingen annan gör, och vi kan kommunicera med varandra precis som du pratar med dina vänner. Inga konstigheter! Ingen ryttare är lik den andra och alla har sin egen ridstil. Men vilken ryttartyp är du? Testa dig!

fredag 15 oktober 2010

Fredaxmys

Känns jättebra nu när jag bestämt mig att Totte inte ska åka iväg och vara sällskapsdam.Nu blir det jobbarhelg i stallet så dartmoor- tanterna kan komma in det är ju frost nu om nätterna och fång-känsliga som de är så måste jag få in dom på nätterna.

Enligt hovis kan jag börja eller rättare sagt fortsätta med Blossan nu hon är jättefin i fötterna men hon hade ju inte fång bara känning.
Hon var ju nästan färdig för vagnen när det gick i motvind.

Ska bli gott gubben har gjort hemgjord pizza,jag har bara fixat salladen.

Fredag-hovslagardag

Jaha nu är alla 4-fota fina i fötterna.LG är så duktig med hästarna lugn och kommer i tid.Kommer ihåg hur det var förr när man tog ledigt från jobbet och så dök hovis inte upp,det var mer regel än undantag.

Har haft en ganska bra natt med healing,efter febern igår så känns det hyfsat idag.
Kanske för att jag rensat systemet efter att ha fått krupp på Ph som ville ha min hingst som sällskap till sin i vinter och när det kom till kritan så skulle hon ha 800 i mån för att fö honom,jösses det kostar inte alla mina i månaden.Han är ju inget bekymmer att ha så han får gå här med mina,det blir bra!

Idag får jag köra upp till Ingela och köpa kraftfoder.
Stalltjänst och sedan får gubben styra om med käket ikväll det är min fredag.OK ser det ut som.

onsdag 6 oktober 2010

Dagmormor...de är jag de´`

Hann knappt få i mig kaffe i morse när E ringde förtvivlad på sin 1:a dag på jobbet efter 17 mån.mammaledighet.Kan du hämta Flisan de ringde från dagis mamma hon har nästan 39 i feber.
-Visst sa jag.Vad ska man med mormödrar till annars va!?
Ut till 4-benta och tog ut 2,in med 2 och fodra och sen ner till stan och byta bil.Jag har ju ingen barnstol som Felicia kan sitta i.

En snabbis in till Konsum för skåpen var ju tomma också givetvis.Som tur var somnade prinsessan i bilen så jag kunde släppa ut storhästarna när vi kom tillbaka hit,kan vara knivigt med en 1.5 åring på höften och en 1.65 häst som är rädd för allt iaf när det blåser.

Sedan blev det soffan för tösen somnade nästan direkt och jag är glad att ha en bärbar dator och en massa tecknade kanaler på burken de stunder hon var vaken.
Svårt vare att få i henne något att äta men en halv kanelbulle och digistivekex mhm alltid något sa f*n när han fick se Åmål.
Kommer att få sota för detta imorgon men det gick fint så länge inte E finns i närheten är tösen guda-snäll.
Nu precis inkommen har haft stallhjälp ikväll allt har ju blivit upponer.
A var här och red i em så jag har ingen Ågren för Donnan men jag hoppas och ber att jag ska klara av att rida Gråan imogon bitti och kanske har jag energi kvar att töm-köra Donna på em.Torsdag och healingtaim,kan sitta som handsken efter denna onsdag.Jag är ju sååå känslig för förändring och när jag får ommöblera mina invanda dagar blir det kaos och kroppen reagerar våldsamt men jag har inget annat inplanerat så nu får jag ta allt i min takt.

söndag 3 oktober 2010

Söndagkväll

En sammanfattning av helgen,ömsom vin ömsom vatten.I lördags var flickorna Jacobsson här och red en runda på storhästarna.

På förmiddagen idag hämtade vi hö borta i Kallinge,beställde vilken sort jag ville ha och fick bekräftat att Magnus hade hö åt mina 4-fota i vinter.Känns bra och tryggt.

Idag när Petra kom på eftermiddagen var det ett fasligt blåsväder.Eftersom jag är en klok kvinna och har varit med några år bestämde jag att inte rida idag utan att tömköra medan Petra red Gråan.

Wow att Donnan kan hålla ordning på sina långa ben,hon var mer i luften än på marken.Men hon är grann!

Nu börjar nedräkning till healing-måndag-kväll kom nu!

fredag 1 oktober 2010

Mina Nik(k)itor

Visst är de fina mina båda,min 4-åring+13-åriga!?
Ridbyxorna jag köpte i höstas och som då var 10 cm för långa är idag 10 cm för korta.Var ska hon hamna i universum mitt 1:a barnbarn.
Hjälmen får jag nog oxå inhandla en större men den kan ju Felicia använda.Det riktigt syns på bilden hur båda njuter av situationen,eller hur?

Fredag en dag som alla andra

Vaknar alltid tidigt efter healing så nu sitter jag här i skummet,fryser men kroppen känns bra mycket bättre än igår.

Vi hade massage-Carina här igår-kväll
så det var mer trafik i vårt vardagsrum än vanligt.Carina har en ihopfällbar massagebänk med sig
,hon jobbar idag i vården och utbildar sig och kommer väl så småningom att starta eget.

Johanna kunde inte få någon behandling eftersom hon arbetade kväll och den smäll hon fick i söndags på handbollsmatchen och den stödkrage hon nu ska bära i drygt en vecka till så hade hon inte kunnat ta någon behandling iaf.Vet snart inte varken ut eller in.Finns snart inget kvar att bocka av ,vår lilla råkar ut för ALLT
!

Jag vågar å andra sidan inte prova,gjorde ett test för ganska många år sen nu och fick värk x 10.Jag kör med akupunktur och nu healing.