fredag 31 december 2010

onsdag 29 december 2010

Enligt sången....

Ska man gå ut och vanka på onsda´n,men idag gör jag inte många knop.Efter att ha tagit mig lite samman mån. och tisdag är idag min kropp i obalans.Yr seg värker stel huvudvärk.....osv
Början på veckan körde jag igång lite häftigt hade lite dåligt samvete för att det blev för lite gjort här hemma,så m. och t.gjorde jag mer än på 2 veckor!Det och allt spring i trapporna för att få upp ångan i pannan,känns i benen nu,men det är bara att lyssna på kroppen och försöka hämta mer kraft så att jag kan avsluta året med flaggan i topp.

Idag kommer Lisbet från G-borg,de ska fira nyåret i Verperyd.

Går och grunnar på om jag verkligen ska fortsätta köpa morötter av R efter det mycket otrevliga samtalet jag fick i söndags!!!!
Måste man inte som bettlare ha ett mer lismande sätt gentemot sina kunder!?Fick lära mig när jag arbetade i affär-kunden har alltid rätt.-Svär när kunden har gott och du är i personalrummet!

Önskar att jag kunde vara lite ute och njuta av naturen,det är otroligt vackert ute!Efter bara 5 minuter utanför dörren slutar fingrarna att fungera och värker som om de skulle trilla av!Det ända jag inte fryser om är fötterna,har köpt ett par moonboots,jättefula enligt mina flickor,men jag fryser inte och det var tanken.

tisdag 28 december 2010

Väntar......

Har lämnat in min longergjord på lagning:
  • väntar på att få den tillbaka ....så jag kan få igång storhästarna!
  • väntar på ljusare tider ....
  • väntar på värme ....FRYSER både ute och inne!
  • väntar ......... ...på en energibost!
Man kan vänta sig en massa men oftast kommer det inget om man inte gör något åt saker och ting.Jag har köpt färg till väggarna på övre hallen men har ingen energi att måla!Undrar om jag kan få E att komma och hjälpa mig,det är så mycket roligare att vara 2.I alla år här har mor kommit och hjälpt mig med mina projekt,enklare och helt klart mycket trevligare att jobba med kamrater!Vill få ordning här uppe.Får ta mig samman.

Det känns i mina ben efter gårdagens allt spring i trapporna.Kan inte vara i köket alltså sitter jag vid stationära datorn på hallen,då har jag 2 trappor ner till pannan och 2 trappor upp en gång i timmen för att elda så att vi kan vara på nedervåningen på kvällen!
Har samma problem i dag.
Egentligen är mina bekymmer väldigt små men det beror väl på vad man jämför med förstås!

måndag 27 december 2010

Sista veckan på detta året.

Vet inte vad jag ska tycka om det,tiden går i alla fall oavsett vad jag tycker.Men nu är det snart 2011 och vad jag ska förvänta mig av det nya året hmm,kanske ett mer smärtfritt tillstånd,att min nya handläggare på FK är påläst och att mitt nya liv kan få börja.

Att få vakna och i lugn och ro väcka kroppen i min takt,men det är nog att be om för mycket.Tack för det statsministern.Jag är ju inte en av dem som är värst utsatta det finns många människor i Sverige idag som har det mycket värre än jag.

Sitter på övervåningen idag,det är lite varmare här uppe.14 grader i köket i morse!Ruskigt kallt i natt och precis stjärnklart igår kväll när jag nattade 4-fota.

Idag ska jag göra som jag brukar på måndagar ta och tömma tvättkorgen.
Lyssnar på nyaste skiva med MJ,den blir bara bättre och bättre ju fler gånger jag hör den,men gillar första och sista låten allra bäst!

Önskar er ett bra avslut på 2010!

söndag 26 december 2010

Och nu blir allt som vanligt-igen

Jaha ja nu var julen överstökad och det gick unnan.Det var rätt länge sen nu vi hade en sån Wallenbergsjul,bara en extra dag ledigt(fredag).Gubben brukar alltid ta en massa semesterdagar runt jul men inte i år.Han vill spara dem till våren kan tänka,ute går det ju inte att vara nu!

Juldagen hade vi kalkonmiddag här med barn och barnbarn.Gick också på räls men jag trodde det skulle köra ihop sig för vi sov ganska länge.Jag skulle sätta in kalkonen kl.8.00 och vaknade kvart över 8,så lite stress blev det allt.

Ska ut och natta 4-fota nu sedan kryper jag ner i sänghalmen kanske läser en stund.

tisdag 21 december 2010

Tomasdagen snart slut.

En tur till Tingsryd blev det,en fika på Börjes med Majken.I häst-affären fanns det inte mycket att välja på,jag sökte ju termobrallor och varma jackor till både mig o gubben.

Det blev ett täcke till Donna och 5 trekants-spannar till hästarna.En jacka som jag hittade på herr-avdelningen en reflex-jacka så nu syns jag iaf.

Byxorna var för långa en ursäkt att köra upp en gång till,kanske nästa vecka!Kanske ett möte med Susanna från Stockholm som ska fira jul hos sin bror.

Ikväll har vi öst in all halm som var utanför stallet,imorgon ska vi hämta nya balar+hö så vi reder oss över jul o nyår.
Julskinkan åker in i ugnen i morgon någon gång under dan.
Torsdag får vi ta en maxirunda och handla det sista inför kalkon-middagen på juldan.Hoppas på en morots-leverans så hästarna får sitt.

Nu tar bloggen julledigt återkommer efter julhelgen med redogörelser om helgens begivenheter!

God Jul till alla som tittar in hos mig!
Ni är ganska många MEN dåliga på att lämna avtryck(kommentarer)

Nu har det vänt....

Nu går det åt ljusare tider,snön lyser för all del upp men nu väntar i alla fall jag på våren,ljuset och solen.Jag är ingen soldyrkare men denna vinter som inte är över har verkligen tagit både på humöret och konditionen.Jag klarar inte av att vara ute,mina fingrar även med vantar på vrålvärker, och inte att promenera heller,inte ens den lilla skogsrundan bakom ladugården går att genomföra.De som lider mest är mina hundar som gillar att rusa på uppe i backen.

Idag är en Tingsrydsrunda inbokad med fika på Börjes med Majken.Lite smågrejer till stallet står på inköpslistan.Kanske hittar jag något varmt att ta på typ termobyxor,B ville ha en ny jobbejacka.Det brukar finnas lite att välja på i hästaffären.

Allt har gått bra med Blossie.Men det var inget jag var orolig för en sådan go´ponny.
Hoppas att kusinerna nu kan samsas om henne!Emilia som fick prova henne först passade som hand i handske på Blossan.

PS.Tabletterna jag har ätit nu ett tag verkar verka till det bättre,nu kan jag t.o.m. gå i trappan utan att dra mig upp och nedför kan jag gå som en vuxen och inte som en 2-åring.Nu gäller det att få upp konditionen!DS.

söndag 19 december 2010

Söndagskväll i timmerkojan.

Lite vemodig känner jag mig allt,Blossan har flyttat till Angleryd,hon får det helt säkert bra där men en gooare ponnydam får man nog leta efter.

Eftersom vi har ett hiskeligt vinterväder så beslutade gubben att ingen hästtransport skulle grävas fram,utan vi skulle gå upp till Blossoms nya hem.Kan väl ifs hålla med honom det är inte kul om man får möte med någon "dåre" eller hamnar i diket med trailern bakefter,vare sig för oss eller hästen.
Så gubben tog lillpian i träns och grimma och tog apostla-hästarna i anspråk,jag fyllde bilen med grejer,åkte upp och lastade av och hämtade ett av barnbarnen,körde tillbaka och avlöste mannen.
Så fick Emilia sitta upp barbacka och känna på hur Blossie är.Åh vilken lydig häst sa hon och var överlycklig.
Att släppa ihop med Tullie var inga som helst problem hon har ju varit utan sällskap snart i 3 veckor och var väldigt glad över sällskap.

Molly är nu tillbax i huset och lite jobbigt är det att alltid vara på vakt kolla att hon inte hamnar tillsammans med Vickie.Hoppas att Petra har tänkt klart snart och gärna tar över en liten JR som är såååå rolig som ensamhund!
I morgonbitti kommer LG och fixar fötterna på 4-fota,ska bli befriande att slippa att tänka på snöklampar och vara livrädd för fläkskador.

Syster-yster tror du glömde dina jakt-vantar här när du hjälpte mig i stallet.Får se när jag kan ta en tur till K-krona!
Just nu ganska mycket inbokat:
måndag-hovslagar´n,
tisdag.:Tingsryd,
onsdag:hämta mer hö-halm,
torsdag:vänta in julafton,måste nog pusta lite här och inte göra någonting.Kan vara så att jag ska hämta morötter på kvällen!
fredag:bort-bjudna som alltid till Kerstin och Reine,(på kvällen)när alla djuren fått sitt.
lördag stor familjemiddag här med kalkon och våra barn och barnbarn-Jättekul!

Efter denna vecka kommer jag gå i ide....tror jag.

lördag 18 december 2010

Julen kryper närmre.

Ingen julstress här,slutade med det för flera år sedan.Kom på att det blir jul oavsett och det är lite lugnare nu när det bara är gubben och jag.Flickorna har ju sina respektive att ta hänsyn till och jag är inte den moran som kräver att allt ska vara som förr.I år blir det samling kring vårt köksbord på juldagen då det vankas kalkonmiddag.

Idag på agendan får vi försöka få loss min lilla bil som sitter i en snödriva på gårdsplanen.Hämta hö innan kvällen har inget kvar.Jag ska åka ner till E och avlasta henne lite småprinsessorna är lite sjuka.
Får inte missa handbollssemifinalen i eftermiddag.

fredag 17 december 2010

Jättetidig morron

Trodde inte det var sant när jag kollade klockan när jag vaknade och inte kunde somna om.3.34!!!Ska man gå upp då?Jag kan inte somna om och om man tänker på hur tidig min kväll blev igår är det väl inte så konstigt.

Har mina nära o kära på vägen nu fm oxå,det känns lite i magen,väglaget är nog inte så roligt efter all snö och blåst igår.

Idag åker Blossom till sitt nya stall.Hon ska bo i Angleryd och vara sällskap till en gammal fjordmadam som blev av med sin syster för någon vecka sedan.Känns lite i hjärteroten min Blossa är en sån goo tjej men jag förstår mitt och hästens bästa.Hon får det bra där.Det finns andra mycket duktiga hästmänniskor som vet att sköta om sina djur.Även om jag anser att jag är bäst =)

Annars på agendan då.MÅSTE till maxi idag,det absolut tomt i skåpen och inför helgen går det inte att suga på ramarna och gubben klarar inte av att fuska med maten.Undrar om jag kommer ut på vägen?

Lite hö och halm-köra ska det bli i helgen så jag har foder hemma i julhelgen.

Mitt i min nia har en kran öppnat sig det fullkomligt flödar.Är väl viruseländets nya fas,men jag tror febern har släppt,nu är det bara halsen näsan och hostan som stör.Jaja länge sen nu som jag hade släng av förkylning eller kan det vara influensan detta?Förra året tog jag sprutan eftersom det var sååå upphåsat,och innan det vet jag inte när jag hade en släng av denna åkomma som återkommer varje vinter!
Såg i mitt förra inlägg att jag kanske får finfrämmat och lite hjälp i stallet.Det hade ju suttit fint!
Du är sååå välkommen lillyster!

torsdag 16 december 2010

Kväll i timmerkojan

Klockan är inte ens 9 men jag tänker krypa under täcket.Idag har tagit på min virusdrabbade kropp.Stallet och vedeldning har sugit musten ur mig.
Gubben som skulle varit hemma och jag kört till N-ping,vi fick helt sonika göra en rockard.Jag hade inte lyckats ta mig upp till Östergötland i detta väglag.Inte med feber i kroppen och lite ovan bilförarare, jag kör ju inte många mil per år inte ens i veckan.
Ska kolla in 6:an tänkte jag någon vampyr historia.

Natti alla som tittar in till mig!

Assardagen

Viruseländet är värre idag.Hoppas det vänder så att vi kan utnyttja att B har tagit semester tors-fre.
Idag har B och H kört upp för att hämta hem Mollan.Riktigt skitväder uppe i Östergötland enligt mor.
Kanske kör jag ner till Maxi men inte säkert,mår som sagt inte bra men det är såååå tomt i skåpen att jag eventuellt måste.
Just nu springer jag som en tok mellan köket och pannan så det kan bli dräglig temperatur i huset!
Straxt ska 4-fota ut,stallet måste fixas.

onsdag 15 december 2010

Dan före dan...

Tisdag morgon och dan före dan H och jag skulle få en utflykt tillsammans.Hon blev däckad igår och jag vaknade idag med huvudet som en bikupa yr näsan rinner och halsen känns som ett grövre sandpapper.E och barnbarnen är däckade även de.Var väl någon trevlig bacill vi fick på Brunnen i söndags vad vet jag.
En snäll gubbe som jag delar mitt liv med sedan över 30 år åker nu upp och hämtar hem Mollan,så att även mor kan hämta kraft.
En systeryster som jag har,bor nära mig var här igår eftermiddag och tittade på den Gråa,hon har nog inte sett någon av mina storhästar.Hjälpte mig med stalltjänstgöringen.Så när min snälle man kom hem igår kväll var allt klart.Glad blev han.

Min nya MJ-skiva kom igår så nu snurrar den hele tiiiin.

tisdag 14 december 2010

En av 3

Mycket svårt att komma ur sänghalmen denna morgon,men idag får jag besök och det gäller att hinna med att få fram dammsugaren så mina gäster kan komma in =).Svarade på flera annonser igår,fick två napp inte illa sa f*n när han såg Åmål.En affär i hamn skönt.

Blossom åker på fredag och kommer att få det mycket roligare där.Mitt stora bekymmer har varit att om hingsten är kvar här i vår kan det ställt till svårigheter att hålla honom i rätt hage.Men det har nu löst sig och en mycket bra lösning uppenbarade sig.
Blossom har nog aldrig blivit så ompysslad nånsin eftersom i Angleryd finns 3(tror jag) barnbarn som troligtvis kommer att "slåss" om henne.Ett fint litet stall och en gammal fjordtant.Kan inte bli bättre!Och mycket hästhållningsvett,jag är inte det minsta orolig för hur hon ska få det och då "sover" jag bra om natten!

Nu ta i tu med återstående,behöver lösa 2 till.



måndag 13 december 2010

Lucia

Måndag igen fortfarande mätt efter julbord på Brunnen igår.Förstår inte varför man häver i sig så himla mycket mat.Mycket folk trångt inte lika trevligt som förra året men nu har vi provat.Mysigaste stället under alla år är nog Getå,där vi åt julbord innan vi flyttade ner här.Har inte hittat något sådant ställe här nere men det är ju inte försent än!

Kallt bitande kallt idag och nordan fortsätter,kylan letar sig in i märgen,hjälper inte att klä sig bra.

Såg en av Sveriges bästa handbollsmatcher nånsin igår när de slog Norge med råge.Kan bli riktigt kul detta EM.Detta utan Johanna Alm som kanske är den bästa som kommit fram på senare år.Men det är många som vågar och det kommer avslut på alla positioner och vilket försvar inte svårt att stå målis bakom detta lag!


fredag 10 december 2010

100 millioner,jösses!

Hörde på nyheterna här om kvällen att nuvarande Volvo-chefen ska pensionera sig och när han slutar får han helt otroliga 100 millioner.Detta ska sättas i relation till när vanliga personer som vid samma ålder d.v.s 62 år går i pension.Horribelt är min åsikt.Det kan inte vara rätt och absolut inte rättvist.Då finns det pengar men inte när det är löneförhandling.Kära Volvo-arbetare nu har ni guldsits när det är dax att förhandla om Era löner!


torsdag 9 december 2010

Hua vad det ramlar på.

I dag är det Anna-dagen,hoppas att alla hunnit lägga lutfisken i blöt!=).Idag är det dax att börja brygga julölen,allt enligt bondepraktikan så att den är klar på Tomas-dagen.Viktiga grejer!

I dag var det en gång rätt
att starta med bak och med tvätt.
Ljusen skulle stöpas
och lutfisken i vattnet döpas.

I dag Anna den granna
kom med öl i kanna.
Julölet skulle vara klart att dricka
och bäras in på silverbricka.

Jag och gubben ska hämta stråfoder till 4-fota.Bra mycket viktigare än både lutfisk och julöl.
Laddar för prinsessorna som kommer på lördag fm,ska vara här så E får sova efter sin sista natt.Ska bli så kul,kanske kommer H så de kan åka lite pulka.

Laddar även för N-ping-resa(torsdag nästa vecka),H och jag ska hämta hem Molly,jag måste alltid ladda för alla stora händelser för att mentalt orka och sedan återhämtning jaja jag vet låter konstigt för alla friska men min kropp och knopp fungerar inte normalt.All fysisk och psykisk aktivitet får konsekvenser.Jag har lärt mig men många i min krets förstår inte detta alls.

onsdag 8 december 2010

Mittiveckan

Vaknade tidigt,kunde inte ligga kvar,upp tända(levande) ljus.Planera dagen men ofta vill jag mer än vad som blir när jag summerar när kvällen kommer.
Vad som ska bli gjort är gubbens jobbarbrallor ska lappas.

Har inte kommit igång med mina projekt än.Att det ska vara så svårt att komma till skott!?Men min vardag är så väldigt olik hur det var bara för 10 år sedan.Jag saknar.Mår dåligt av att det inte händer något,precis som det är på det sociala planet rena öknen,vill men orkar inte.
De senaste veckorna har jag bara på byn i samband med maxirundor x2.Illa!Pratar väldigt lite i luren mot förr.Om jag inte ser upp kanske rösten försvinner =).

Har beställt 2 cd-skivor,MJ`s nya och Det blir bara bättre Gotlandsgänget när de sjunger varandras låtar,ett bättre tv-program får man leta länge efter!Lill-Babs när hon sjunger Pluras "Håller huvudet högt" ojojoj.
Det får bli min egen julklapp.

I år blir det ingen jullunch här som brukligt utan kalkonmiddag på juldagen.Skönt att slippa stressa 2 dagar i rad då en är nog.




måndag 6 december 2010

Seg måndag.

Läste ut min bok inatt,blev så berörd av den att det var svårt att somna.

Har väl funderat på varför vården är som den är.Har även haft tankar på att doktorer nu och läkare förr är i sådan kontrast.Förr kunde man gå till doktorn få frågor besvarade,ett kunnigt och lite militäriskt bemötande,men man fick ändå svar på de frågor man vågade ställa.

Idag som jag har upplevt att när man ställer en fråga så får man en motfråga:
Vad tycker du vi ska göra?eller så blir man ifrågasatt och eller så säger de att "detta vet jag inget om".
Kanske vill de inte höra eller lära och skulle man råka säga att man har provat alternativa metoder åker man nästan ut med huvudet före. De säger inget men man känner hur luften vibrera: Jag har slösat bort deras dyrbara tid.
Jag har ifrågasatt läkare.Kontaktat deras chefer när jag upplevt att jag blivit illa bemött.Vad har kommit ut av det,jo chefen håller sin doktor om ryggen.När jag senare har sökt till VC för något annat eller varit där med någon av mina flickor har jag nästan känt mig som en som inkräktar.Hur vågar jag komma dit och be om hjälp?!

För att orka vara sjuk idag krävs det att man är professor i sin egen sjukdom.Att envist stå upp för det man tror är rätt Orka försvara sin intigretet. Möta misstro utan att misströsta söka, leta efter någon som förstår. I bland kan det kännas övermänskligt när man har nog av sin situation.

Om man inte vill äta en massa piller som för övrigt inte hjälper.Att lägga pengar på tabletter som bara förgiftar min kropp och inte ger någon som helst förbättring,de enda som blir lyckliga är läkemedelsindustrin som tjänar mycket pengar.
Visst finns det sjukdomar som kan förbättras av piller men jag menar att i dagens samhälle som har datorn i centrum måste det gå att samverka med andra alternativ.Varför finns det bara ett alternativ som godkänns av samhället?För mig känns det väldigt stenålders.Varför vi i tjugohundratalet inte har utvecklats mer rent humanitärt.
Vården och vissa delar av samhället har förstått att kropp och själ hänger ihop men det verkar som det endast gäller på pappret,för i verkliga livet fungerar det inte så!!!

fredag 3 december 2010

Mhm nu sitter jag här....

i den tidiga timmen.Har tänt ljus,har lager på lager för att hålla kylan stången.
Fredag morgon och det kommer att bli en lång väg till kvällen.

Fick min bok igår skriven av Vanja Millberg,"När föräldrar och sjukvården sviker"handlar om en flicka som växer upp utan trygghet.Inget stöd från föräldrar,mobbad,ifrågasatt av vården,jösses kunde inte lägga ifrån mig.Den rekommenderas är mycket läsvärd.Fick tårar i ögat,rös och har kommit fram till att:alla är inte lämpade att få barn.

Min egen åsikt!Står för den!

Undrar hur många barn som växer upp på detta viset.Är inte konstigt att vi har en massa konstigheter i samhället,missbruk i alla olika former.Alkohol, droger och sexmissbruk.

Hoppas mina prinsessor kommer idag.Ska be min stora om skjuts till maxi,vet att hon gärna hjälper sin gamla mor,behöver verkligen fylla på förråden.Det kan bli illa för gubben om jag inte har lite mat i skåpen.Hur ska han annars orka med snöröjning och annat mer-arbete som är just nu?

Vi har inget inbokat denna helg,vi tar varje dag som den kommer men nästa helg blir det julbord på Brunnen.Det ser vi fram emot!En liten tradition vi började med för några år sen.Nu när småfröknarna är med är det ännu roligare.Förra året var vi ner på listerlandet,en liten restaurang precis nere vid havet.Vi provar olika varje år får se vad vi hittar till nästa år om vi lever och har hälsan.





torsdag 2 december 2010

Händer inte mycket här och nu.

Alla dagar,den andra lik.
Snö ,4-fota, eldning,planera middag,hundar ut x3,dag efter dag efter dag!
Ser fram emot fredag då kommer prinsessorna och hälsar på.Ett avbräck i tristessen.
Börjar känna lite otålighet,kommer ju ingenstans.Vågar ju inte ut och köra heller för den delen.Konstigt att man aldrig kan vara nöjd.
Kallt ute(vinter)-vill ha värme.
Sol ute(sommar)-önskar svalka.


onsdag 1 december 2010

December redan

Jaha då har vi hamnat i julmånaden och riktigt vinterväder har vi fått.Sagolikt vackert ute och bistert,vattnet har frusit i stallet vilket medför extraarbete.Men jag behöver ju inte ha så mycket hästar i stallet.Men det har jag valt så det är bara att gilla läget,klä på sig och köra på som alltid alla dagar.
Än så länge går det men varje vinter har jag funderingar på att sälja mina hästar.JAG KAN INTE SÄLJA MINA "barn"!!!Kan alla förstå det?Inte alla men en del kan nog det.

Fick idag ett mail av min lilla mamma.Hon orkar inte längre ha kvar Molly och det har jag full förståelse för.Så H och jag åker upp den 16/12,bara över dagen och hämtar Mollan.Blir trevligt med en yngstaflickandag och en snabbvisit hos mor före jul.Hoppas hon är så kry att hon kan komma ner till våren,så som alltid gjort varje år.En trevlig tradition.

Igår var massageCarina här och plågade alla fyra med att trycka bort alla knutor i musklerna.De jag pratat med idag har hemskans ont och gubben som ramlade nedför källartrappen igårkväll kunde knappt röra sin arm idag.Vilken tur att han är anställd i försvaret och inte på privata marknaden.Finns alltid någonstans att gömma sig(usch nu var jag nog lite elak).Jag har arbetat inne på F17 så jag vet hur ett vuxendagis ser ut.

Ska försöka ta mig ut ta lite bilder,sedan blir det kålpudding till midag ikväll,gör gubben på bra humör!!