lördag 29 januari 2011

Veckor som bara försvinner..

Nu under 2 veckor har tiden bara runnit iväg.Har jag fått något vettigt ut av dem då!?Det är frågan och kanske har jag det eller kanske inte.

Donnan har blivit lastad och körd varit "gäst" i annat stall och skött sig utomordentligt.

Tudor mår bättre.

Planerna för övre hallen är under utredning i mitt huvud,tänker fram och tillbaka.
Färgen är klubbad,gardiner inhandlade.Det är möbleringen som jag funderar på nu!
Hoppas mor följer med T ner för det finns inte ett skrymsle i detta hus som hon inte har varit med och "renoverat".Mor är en klippa!Om hon inte hjälpt mig vid all tapetsering hade vi fortfarande haft de gröna textilväggarna kvar i tv-rummet!!!

Barnbarnen har varit här i veckan och efter den dusten fick jag 2 dagar som jag bara måste hämta andan.Orkar inget när de har varit här en hel dag.

Om 2 veckor fyller vår äldsta flicka TRETTIO,hua tiden går!!!!
Inte nog med det,vi måste börja planera för 25-åringen också+hennes sambo som har 25-årsdag bara någon dag före!!Får kanske höra med K om vi ska göra något ihop!

Lördag förmiddag och hela helgen framför oss,kan det bli bättre?


fredag 21 januari 2011

Denna vecka bara försvann.

Har inte varit hemma så mycket denna vecka och har därför inte hunnit med att blogga.Det kommer en utförlig redovisning om denna ganska hektiska period framöver!!!!

En liten glädjenyhet som gjorde mig glad.T funderar allvarligt att komma och hämta Molly.Då hamnar hon i N-ping i alla fall!

onsdag 19 januari 2011

Blev totalt knäckt!

Skulle lägga upp det förra inlägget på FB.Då visade det sig att jag var blockerad!!???

Vad menas med det?Jag har väl inte krängt någon vad jag vet.

Inte svarat i någon blogg på något felaktigt sätt!!!

Undrar om jag får besked på vad jag har gjort för fel!?

Atomic-Totte-Lilleman!!!

Ja listan på tilltalsnamn eller för den delen öknamn kan göras lång på denna lille skogsmulle.Går i funderingar OM jag ska visa honom på hingstvisningen i Mullsjö 3/4.

Har inte bestämt mig än men det lutar åt en Jönköpingsresa till våren.Ingen hingst kvar på hans sida de är valacker idag.Tokigt att slänga Majkens 20 år på dartmooraveln i papperskorgen.

Eller vad säger ni som tittar in?

Han är trevlig i temperamentet.Lätt att hålla på med.Mycket bra gångarter.
Är nog galen om jag inte anmäler eller?!

Oavsett vad han får för poäng,han får betäcka i 3 år innan jag måste visa honom på bruksprov!

tisdag 18 januari 2011

VC-igen

Nu på morgonen måste jag ner till VC igen.Jag frågade min läkare om jag skulle ta några prover och var förberedd med urinprov.Fick inget svar på frågan så då åkte jag givetvis hem.I väntrummet var fler folk än i kyrkan,så det kändes som en befrielse att få åka därifrån.
Igår em ringde de ifrån labbet och undrade varför jag inte hade kommit in för provtagning!?

Hade även mailkontakt med förbundet och JAG hade rätt inte min läkare.DET FINNS INGEN BOT på fibro men många olika behandlingsmetoder som KAN lindra.Där ÄR jag den som har provat allt,utan att hitta något som hjälpt MIG.Men eftersom vi INTE är stöpta i samma form och reagerar olika inför det mesta,så kan det som hjälper någon inte hjälpa ALLA!

Hittade en broschyr som jag kommer att lämna in till "min" läkare så att hon kan uppdatera sig och kanske sina kollegor kan få ett hum om "min" sjukdom.Den är skriven av en läkare och kanske kan den tilltala doktorerna,eftersom de inte kan förstå DET jag säger,kan läkarspråket gå in....kanske.Har inte blivit bemött på ett proffisionellt(vet inte om stavningen blev rätt där) sätt utom på smärtkliniken i K-hamn,men så är de ju bäst utbildade just på smärta.


måndag 17 januari 2011

17 oxå

Måndag och en dj*vulsvecka som jag tror.Har som vanligt inte sovit.Ska träffa läkaren idag som jag träffade före jul och fick såååå dåliga vibbar av.Hon ska hjälpa mig med ett läkarintyg som ska hålla FK på mattan,detta tror jag dock inte kommer att hända.

Helgen har varit som vanligt.

Gårdsplanen är bästa bandyplanen.

Oroar mig för em då Åsa kommer och vi ska försöka få in Donnan i en trailer.Hon har inte blivit lastad på över 1 år,kan bli spännande på "min skridskoarena"!!

Måste hämta spån uppe hos Ingela.

Idag är det för många måsten för att min kropp ska må bra.Klarar ju oftast ett måste i veckan.

Vill byta min måndag mot en härlig fredag,någon som vill byta????

fredag 14 januari 2011

Med MJ i öronen....

Ikväll har vi lyssnat på MJ både B och jag och en himla massa handboll.Hur ska det gå mot slovakien.vi får se i morron kväll,men jag tror och hoppas på Sverige-seger!

onsdag 12 januari 2011

Inget blir som man tänkt.

Min dag att njuta bara försvann,det blev varken det ena eller det andra.Ingen bok eller dvd-film.Dagen som skulle avnjutas ensam blev en jobbedag utan dess like.
Halkade bl.a upp till Ingela för påfyllning av 4-fota-foder,3 tunga säckar+2spån-balar och lite smått och gott som alltid när man kommer dit.
Illa att hon byggde ut,det finns så otroligt mycket att titta på!

Lite prylar att torka ur hovarna på Tuddeludd,anar att det är en hovböld på honom.Därför står han nu över natten med våtvarmt omslag.Kan bli julafton i morgonbitti om det är det som är problemet.Mina hästar hur lustigt det än kan låta....pratar med mig eller på något sätt ändå gör sig förstådda och visar vad de vill,ut-in-törstiga-hungriga o.s.v.Jag skulle ha vetekli också men det verkar som alla hästägare tänker som jag.Nu när de inte rids och eller rör sig så mycket i de snötäckta hagarna och vem vill springa i det förresten!?Inte jag och inte mina 4-fota.Vetekli är bra för magarna+att det innehåller en andra massa bra grejer.Hittade dock en säck på Lantmanna-affären.

Igår ville han nämligen inte gå ut alltså fick han stå inne själv.Vilket inte är några problem med honom.Någon goare ponny får man nog leta efter.Har sett 2 dagar att han satte ner foten lite försiktigt när han skulle ut,hittade dock ingen skada sår eller annat konstigt.Antingen blir det bra eller också värre.Jag har hållit på sååå länge med hästar och störtar inte på telefonluren och ringer veterinär med det samma utan avvaktar lite.För det mesta har jag rätt och kan ställa diagnos själv.
När Donnan kom t.ex. var hon svullen i vänsterbakben varje morgon,det tog några veckor att koppla ihop det med den dolda vargtand hon hade.När den försvann(op) blev bakbenet bra.Det var inte mugg som förra ägaren sa.
Det är lite så med människokroppen också,att huvudvärk kan komma från nacken.Jaja och sedan har jag tömt tvättkorgen,fixat middag och stalltjänst förstås...undrar om jag kan röra mig i morgon.Nu är det en serie på 1:an som jag ska se och kanske får jag sova inatt eller också inte,det senare är mest troligt!

En dag att njuta av.

Min onsdag ska jag bara ha det gott,göra det jag absolut måste och känner för.Inte facebooka hela dan utan bara en stund på morgonen och en liten stund ikväll.
Njuta av ensamheten.Laga lite mat till gubben som mellanlandar vid matdax och sedan far vidare till K-krona för att hejja på Vita Hästarna som gästar,hoppas de tvålar dit karlskroniterna!

Ska läsa lite kanske titta på någon dvd.

Vädret idag vad säger man om det jo efter regn igår kväll och lite snö under natten så är skridsko-banan lite bättre att ta sig fram på,strävare kan man väl säga,inte lika farlig.

Var in till H igår kväll,hjälpte henne att sy sina nya köksgardiner.Det blev bra tycker jag.

Gör som jag njut av dagen,fånga ögonblicket.

tisdag 11 januari 2011

Jan-nike`s dag

2011 01 11 mycket ettor och nollor idag i dagens datum och Jan och Jannike har namnsdag.

Är inne i en period med väldigt lite sömn.Det går inte att somna bara,fastän jag inte rör mig nämnvärt värker mina ben något otroligt när jag lägger mig.Kan tänka mig att FK och VC-besök spökar.Är såååå känslig och fastän jag inte stressar är det en inre stress som jag inte kan styra.Oro´n för framtiden går inte att blunda för.

Det blev inget hököra igår måste fixa det idag då,annars har inte 4-fota något att tugga på ikväll.

Onsdag ska gubben till Växjö med jobbet på dagen och till K-krona på kvällen för att titta på hocky.Vita hästen gästar,som då är B`s lag i hjärtat.Innan vi flyttade ner hit missade han nog inte en enda hemmamatch.Blir en heldag för mig själv,det gillar jag.Är kanske något av en ensamvarg.

Nu ut för lite stalltjänst,4-fota vill ut,stallet ska fixas.Ska kanske ner till H ikväll för att hjälpa till med gardin-design.Något konstigt tyg hon inhandlat på IKEA
.
Ha de gott ni som tittar in hit.Ni är rätt många som hälsar på men få som"säger" nått!

måndag 10 januari 2011

Nu dröjer det.....

Skönt med vardag igen och 14 veckor till nästa storhelg.Väldans vad sen påsken är i år!?Konstigt hur den kan flyttas hit och dit föresten,ibland ligger den i mars och i år i slutet på april.Jag har då aldrig blivit klok på den helgen!

Idag på agendan ska julen plockas undan,det går nog fort för jag har bara tagit fram adventsljusstakarna.Ingen gran eller bonader detta året.

Funderar och planerar mitt VC-besök och ska försöka skriva ner en resume om mig själv-mitt liv med fibromyalgin.Inte för jag tror att det hjälper men det lättar att skriva av sig,både glädje och sorg.Det är nog mest sorg tyvärr.Denna månad ska läkarintyg och annat in till FK....suck.Har inga illusioner om att det ska gå min väg.

Måste hämta hö också hur nu det ska gå till,det är ju isgata överallt.Undrar om det går att köra upp till Magnus!?

lördag 8 januari 2011

Här dansar mina småtroll...

....och givetvis la jag in bilderna i fel ordning
Så ni får börja nerifrån och skrolla upp!!Äre någon som är förvånad?Inte jag......prästens lilla kråka är det som sjungs och dansas till bara så ni vet!



Prästens lilla kråka

Min lilla och stora prinsessa...
som dansar så
att de ramlar omkull
Posted by Picasa

fredag 7 januari 2011

Att jag aldrig lär mig....

Var in på en blogg idag och dagens fråga var: Ryktar ni ofta-länge?Jag kunde ju inte låta bli att svara att en ordentlig rykt+en punktmassage ger hästen en bra start på ridpasset och man kan komma till ridning snabbare.

Tänkte inte på alla dessa småpåvar som kan och vet allt om hästar,suck jag har ju varit med om detta förut!Har ju varit inhyrd på ställen där det finns flickor och för all del damer som kan och vet allt.
Förstår inte varför jag bemödade mig att kommentera över huvud taget,hade ju kunnat förutse detta.

Om man vill komma någonstans med sin häst måste man ta sig tid till att rykta innan ridpass och beroende på hästen muskelmassa kanske en punktmassage kan ge blodomloppet en snabbstart vilket gör att man kan komma till ridning snabbare.

Det vet väl alla att ju mer muskler ju längre uppvärmning.Detta kan ju även "spara" på hästens slitage.Eventuellt stretch efter och en rykt till för att ta bort gammal svett.

Precis som en elitidrottsman behöver hästen mycket pyssel både före och efter uträttat arbetspass MEN om man är buskryttare och inte har tävlingsambitioner gör man som det passar en själv och sin 4-fota vän!
Himmel så skönt med eget stall sedan 16 år tillbaka.Slippa detta tjafs,som tar såååå mycket energi!!Alltid hitta mina saker där jag lagt dem!

Suck igen,lovar och svär att inte göra fler kommentarer på andras sidor.Bara läsa!

Nog om detta nu till dagen som ska bli såååå mysig.Vi får låna våra prinsessor och de ska sova över.Den lilla ska för 1:a ggn sova i storsäng vilket kan bli spännande att se om det fungerar!Mormor har laddat upp med bullar och "fredagsgodis".Hur min lördag blir vet jag också,då kommer jag att sitta däckad i älsklingsfåtöljen.Men vad gör det?

tisdag 4 januari 2011

Jag visste inte att...

...jag hade en sån fin häst i stallet.Fick veta härom dan att Donna på båda sidorna har mycket meriterade hopphingstar i stamtavlan.På Orlandos sida finns både Heartbreaker,Nimmodor och Darco och moderns far Bis del laMare har gått svår hoppning.Går inte en dag utan att man lär sig något nytt!!!
Har försökt att ploga upp i "tarmen",tänkte jag kunde vara där när jag tömkör,inte en vinter till att stå i meterdrivor och försöka få till ett bra arbete med storhästarna.

Men lilleputt-traktorn orkade inte.Nu har jag en ny ide´,kanske kan det fungera att köra till snön,packa den med traktorhjulen.Det kan fungera eftersom det är snökedjor på så det blir inga traktordäckspår som hästarna kan vricka fötterna i.Fortsättning följer.....

måndag 3 januari 2011

Lite bilder från nyårs- promenaden


Så dådådå har jag lyckats med grannens hjälp få mina bilder in i datorn.
Här har vi gått utmed hela ån är i uppförsbacken hem sista biten.
Stackars Molly får kämpa i snön,när man bara är 23 cm i manken är det jobbigt med så mycket snö!






Detta är bron över Ronnebyån näsan vänd mot Kallinge!
Den nedre bilden pekar näsan hemåt!

1:a måndagen på nya året.

Jag skulle försöka ladda över mina bilder från nya telefonen och visa hur vackert det är eller var innan regnet kom på nyårsnatten.Tji fick jag,kan inte med den nya tekniken och allra helst inte min nya telefon som jag fick fråga grannen om hur man svarar i.Det blev många sms innan jag kunde svara i luren.Bara att skratt åt eländet.

Bilder kommer så småningom alltså!

Denna vecka är och kommer vara lite annorlunda eftersom gubben har semester och då är det lite annorlunda rutiner.Gillar inte när det ändras.Min kropp mår bäst när det är som vanligt.

Ska köra ner till byn och hämta min longergjord,vi får försöka laga den själva-2 veckor för att sätta i en nit,hade ju kunnat gjort själv från början.Den skomakaren blir inte långvarig i R-by det är mitt tips.Önskar jag hade hört mig för innan jag lämnade in den.Han har visst dåligt rykte redan.

En underbar dag ute strålande sol några minusgrader och relativt vindfritt,kan inte bli bättre!