torsdag 31 mars 2011

Har tagit tag i mitt projekt.

Laddade ner Ywriter och Ybook i laptoppen,har sutttit och klickat mig fram och tillbaka för att lista ut hur det fungerar.Just nu är jag vilsen men som självlärd datanörd ska jag väl förr eller senare även få detta att bli bra!

Min lilla valackpojke som går ensam i rodellen har accepterat att han inte har någon kompis att busa med.Jag hade nog aldrig skurit honom om jag inte haft några ston,han är så snäll.

Just nu på kvällkvisten öppnade sig himlen och det första riktiga regnvädret smattrar hemtrevligt mot rutan.Gillar regn i alla fall när man sitter torr inne.

Fredag igen och nålar hos Lena ska bli underbart kanske får jag sova åtminstone en natt.Får väl köra över till vet.H på lördag så Vickie kan få busa av sig med Rocko.Blir en bra helg tror jag med mycket utejobb en riktig genomgång av växthuset.Har föresten satt gurkfrön idag lite sallad,dill och persilja.

onsdag 30 mars 2011

Kan vara en abc.beskrivning av mig själv.




Från A-Ö

Avig, kan vara rätt
har
Behov av närhet
blir
Censurerad av en del
och
Dömd ibland
är
Egocentrisk
även
Förlåtande
ibland
Grälsjuk
och
Hopplöst glömsk


Irriteras av
Jönsar
är
Klarsynt
och
Levande
kräver
Mer


Närsynt
och
Optimistisk
kanske
Påträngande
medelålders
Qvinna
som
Roar sig
med
Skrivandet
som
Tidsfördriv
utan
Undantag


Vill
förklara
X:tra mycket
har
Yrsel
men
Åtnjuter
absolut
Ärlighet
och
Ödmjukhet

tisdag 29 mars 2011

Tankar



Igår-Idag
Igår stark snabb och kvicktänkt. Ofta med satir eller ironi,hittade orden! Klarade av jobb hem ungar.
Aktivt socialt umgänge och engagerad i föreningsverksamhet.
Alltid på språng.
Energi att hjälpa andra med både det ena och andra.
Tog mig an varje dag utvilad,såg aldrig några hinder. Körde bara på i snabbfilen. Sju bollar i luften och tre i planering.
Allt jag kunde och hann med! Aldrig sjuk om inte förkylning räknas här!?

Idag är jag en skugga av igår.
Borta är kan själv!Hindren så många.
Bristen på sömn gör dagarna grå och onödigt långa. När man vill men inte orkar,kommer nedstämdheten smygande.
Minnet av igår finns där.
Känner mig olustig, stressad av att försöka förklara,för doktorer myndigheter och andra mer eller mindre kända personer.
Hur ska de kunna förstå?
Inget syns ju utanpå!

I väntan på onsdagens...

2:a spruta med B-vitamin lyssnar jag på MJ förstås.Har inte gjort ett skapandes grann idag.Var ner till flickorna Grahm på fm E skulle till tandläkaren.Lillpian Nikita har fått vattenkoppor och var ganska däven men den lilla huannemej som de säger här nere.

Blev precis utpumpad fick sätta mig i älsklingsfåtöljen med stora filten,har slötittat på tv 11 de sänder ett nyinspelat Beverly Hills.Ganska ok faktiskt jag missade nog inget av den första serien och lite kul är det att Kelly och Brenda är med fast nu i en mer vuxen variant.

Jag avstod från fika med tisdagsbulle.Ringde mannen och han tog en favoritpizza med hem ikväll.Hade ingen absolut ingen energi att laga mat.
Nu får det bli en god bok i bingen!

måndag 28 mars 2011

Snart mars över också.

Tiden bara rusar och jag hinner knappt med.Har iaf njutit av våren och solen även om jag inte är någon soldyrkare så gillar jag ljuset.
Totte´s snöpning har gått bra hitintills och han går nu i rondellen själv eftersom vet.trodde att Tudor kanske skulle vara nyfiken och slicka på såret.Passar alltså på att träna Atomic att gå själv vilket i framtiden kan visa sig vara bra om han klarar.Har alltså hästarna i fil,de går bredvid varandra.

Har sovit illa i natt också,magen har strulat och värkt,somnade väldigt sent och var väldigt däven i morse.Både E och B ringde för att jag skulle vakna.

Mina prinsessor har en trevlig tid framför sig N har fått vattenkoppar då dröjer det inte länge så får den lilla en dos av blåsor och klåda.Stackars E med 2 små ett jobb att sköta+huset,är inte avundssjuk kommer faktiskt ihåg hur det var att vara småbarnsförälder MEN jag hade förmånen att INTE ha ett arbete utanför hemmet!Kan säga att det underlättade!OCH en gubbe och svärfar som gjorde att jag fick mitt andningshål och kunde åka till mina hästar och ladda batterierna.
Även om det var en tid när jag var stark och orkade hur mycket som helst vill jag inte ha den perioden tillbaka.

fredag 25 mars 2011

Fredagkväll mot lördag

Sitter och diggar MJ för fulla muggar,gubben har precis kommit hem från Tingsryd,Vita hästen förlorade tyvärr mot småland i kväll men det ska väl bli ett retur möte kan jag tro.Kan inte föreställa mig att de förlorar i himpa-hallen!!!Go hästen go go!!!

Måste vara alert imorgon bitti,då kommer vet.H och ska skära min hingst,så han slipper att ha så mycket bekymmer om i första hand Batseba som väl är det sto han räcker upp till.

Ett måste i helgen för övrigt är en tvätt på den lilla turkosa.....bilen som tar mig till mina nålar,han är jätteskitig både ut och in- vändigt och vädret lutar åt biltvätt

Våffeldagen.

Fredag igen och dax för mina nålar.Hoppas på en liknande effekt som förra fredagen då jag somnade i älsklingsfåtöljen på eftermiddagen.Får väl ta en liten runda till maxi och fylla på lite när jag kör hem,E lovade hjälpa mig att bära,skönt med snälla barn som kan och vill hjälpa!

Kvällen blir min egen eftersom gubben ska på hockey i Tingsryd,Vita Hästen är på besök i småland på sin väg mot högre seriespel,håller tummen att de vinner ikväll,Hästarna alltså(som kommer från N-ping)

Då är zapparen min och jag bestämmer vad som ska tittas på,härliga fredag!Då blir det Så ska det låta och Skavlan.

Nu på morgonen när jag utfodrade 4-fota är det fågelsång i varje buske och nästan vindstilla,jättemysig vårmorgon i Blekinge.Vågar man hoppas på att våren är här?Eller ska det bli ännu ett Borebesök med snöelände?
Vill gärna byta till sommardäck i helgen,vågar jag?

OM värken ger med sig något är jag sugen på att prova westernsadeln på Gråan och ta en liten runda uppe i backen ovanför vårt för att se hur mycket vildsvinen förstört och nya markägarbonden har avverkat.Tror mina svampställen kommer att försvinna tyvärr.
Vi behöver även prata med honom om hur jag kommer att få utnyttja marken runt vårt,eller om jag måste beställa grovfoder så jag har i sommar.Skönt att jag inte har så många hästar kvar och de som är,är väldigt lättfödda!Sedan Donnan försvann går det nästan inte åt något hö,det är skillnad att ha halvblod med mycket högt blod och B och D ponnier.

Ha en härlig helg,ni som tittar in till mig!

onsdag 23 mars 2011

Nikita o Felicia

...sitter hos mormor och äter frukost.Flisan ser ut som jag vet inte vad.Jag har ju varken barnstol eller haklappar så en handduk får det bli istället, men är inte lika effektiv :-).

Nu har de ritat en stund,fina teckningar till mig.Snart kommer hästtandläkaren,ska bli intressant att se hur jag klarar detta,att hålla reda på "mina"yrväder och samtidigt ha koll på 4-fota.Vågar inte ringa E och säga att det hänt en olycka.

Ser ut att bli kanonväder ska försöka vara ute så mycket det bara går idag

måndag 21 mars 2011

Härliga måndag.

Idag har jag fixat hushagen,delat den så Tudor o Totte får 4-kanten och stona får Ambrushagen.Det var uppskattat och ett härligt förmiddagsrus blev det och relativt torrt i denna hagen är det, så det var med hjärtat i halsgropen jag tittade på när Totte drog en riktig repa.Hade nästan glömt hur bra han rör sig.Skönt nu att de kan röra sig utan att trilla!!

Har även städat i sadelkammaren idag tror bestämt att jag har en mus eller råttfamilj där.De är på 4-fotas morötter.
Gubben hjälpte mig att skruva upp sadelhängaren till western-sadeln.Jösses vad det har hänt saker här idag.

Hoppas nu att jag inte får böta för att idag har jag nog gått några kilometer.Värken är hemsk när jag inte går så man får väl avvakta och se.
Benen är fortfarande som telefonstolpar.Undrar om det ska bli bättre eller om detta tillstånd är beständigt!Dessutom knyter det sig i ryggen.

Tisdagen kan bli trevlig,får kanske storfrämmat.RoFF-Marita skulle komma runt 11-snåret.Ska bli intressant och se OM hon kommer eller har glömt det eller får förhinder.

Onsdag blir en körig dag,då ska prinsessorna vara hos mormor dagis är stängt+häst-tandläkaren kommer och fixar Gråans tänder.Blir bra det.

fredag 18 mars 2011

Ström på.

Idag satte Lena ,min sjukgymnast och akupunktör,ström på mina nålar ....och....jag, vi fick ett hiskligt svar!!!
Jag kände mkt meeeeer och blev mer avslappnad.Tror att det är det vi ska fortsätta med,meeer eeelll på nålarna!!!!!

Nästa vecka som det ser ut nu kommer tandläkaren och fixar "Kitans" tänder vilket är bra eftersom jag tror att det behövs.

.Somnade i soffan och vaknade av att gubben stod och "glodde" på mig.Tur att jag hade maten liiite förberedd!

Fläskstek i lergrytan med potatis och rödvinssås,kokt blomkål och skivad gurka och äpplemos, jösses är fortfarande mätt.

Ett litet bakslag men

nu vänder det säkert,vi har blivit lovade 5-6 grader varmt i helgen!Så den vita snön som nu täcker marken igen är bara en liten påminnelse att vi inte ska ta våren för given.
Vi har nu haft 2 jättevarma somrar och 2 svinkalla vintrar,kan man hoppas på ett mer moderat år med normala årstidstemperaturer.

Njae....
jag tror att all miljöförstöring vi människor gör med utsläpp från bilar,fabriker,kärnkraftsolyckor,flygplansavgaser.........gör att vädret får spatt.Alla hål "vi" gör i atmosfären när det skjuts upp sateliter raketer och annat skräp i rymden förstör det skyddande höljet.
I någon del av världen är det regnbrist i andra får de skyfall och översvämningar.Min åsikt är att vi kan se fram emot fler "naturkatastrofer" typ Gudrun och inte minst fler jordbävningar.Vår jord mår dåligt.Ingen vill ta ansvar.Allt handlar om mer och mer pengar,är rädd att det slutar med en riktig smäll.Hoppas att jag nu inte är någon ny Nostradamus.

Fredag och dags för nålar.Ska fixa en mysmiddag till kvällen,kanske duka lite fint med tända ljus!Det blir nog en stek i bästa lergrytan och kanske någon efterrätt.
Trevlig helg till er som tittar in till mig!

onsdag 16 mars 2011

Ibllann gårle unnan...

Överskriften ikväll är på östgötska,det är inte "felstavat",det är ju så att vi pratar så det ska vara dubbla l och vi är lite slarviga och hoppar en del bokstäver!!

Igår em beställde jag homeopatmedicin,döm om min förvåning när det låg i brevlådan idag....redan!!
Beställde även trosor och de låg även de i lådan idag.Bekvämt med nätet man behöver ju inte trängas i affärer OM man inte vill.Vill gärna ha 100% bomull inget annat iblandat och det finns inte att hitta där jag har letat,älskar nätet och min dator!

Har varit social och hälsat på en väninna som fick stroke för ett tag sen,nu har det ordnat till sig och det är "bara" synen som är lite i oordning,men läkarna har sagt att det ska rätta till sig även det.Tror hon hade lite tur där.

Åkte direkt ner till prinsessorna och det blev en maxirunda,jättestora hål både på torrvaror och i kylen.

Har även fått 1:a sprutan med B12....hoppas hoppas hoppas att det ska ge lite resultat.

B12 och homeopatmedicin.....

Nu vore det väl konstigt om jag inte skulle få känna mig som människa.Ska hämta sprutor på apoteket straxt+magnesium-tabletter för ett desperat försök att få kroppen i balans.Hoppas att B12-boosten+magnesium-tabletterna ska göra skillnad.

Beställde även droppar och tabletter på nätet igår från en nätsida.Fick även lite feedback från en homeopat som rekomenderade en 6 månaders kur.

Provade en av gubbens snorstarka värktabletter igår,hjälpte inte ett skit(etylmorfin)undrar vad som ska kunna hjälpa mig,ger snart upp!Om detta misslyckas finns det inget mer att göra,får be gubben gräva en grop!

tisdag 15 mars 2011

Piuh

Underbart är livet nu när luftvärmepumpen har tystnat.Ja den är inte trasig utan servad,varför har "vi" inte gjort det tidigare då,en stilla undran bara.Den har låtit som det värsta tröskverk,och nu är den TYST.Tror att den drar mindre ström nu och ger mer effekt!

Har inte hitills kunnat vara datorfri,har mycket jag fixar med, letar information,mailar homeopati-gratis rådgivning.Kanske kan jag få känna mig som en människa när våren anländer.Nu är det MYCKET värre än vanligt!
Benen känns som betongklumpar,kan inte gå om jag inte koncentrerar mig,att gå är ju som att andas man bara gör utan att tänka....iaf ni andra jag är som vanligt i diket och surfar jaja nog om detta.

Ska försöka mig på att åka upp till min vän i skogen som fick en stroke,bara så där,hon ringde igår och sa sig vara tillbaka, så nu var jag välkommen.
Min konstnärs-vän ska även hon få ett besök har jag tänkt,över ett år sen vi sågs(kan vara mer)Måste försöka var mer social!

Vickie sörjer och vägrar äta,ska jag bli tvungen att skaffa en kompis till henne!?
...och solen tittar nästan fram i Blekinge idag!


torsdag 10 mars 2011

Har bestämt mig

...det blir en datorfri vecka f.r.o.m 14/3.Ska försöka få ordning på allt som blivit liggande.

Om metrologerna har rätt och vi får 5-6 grader varmt i helgen går det nog att ta sig upp i skogen vilket jag behöver,kanske sitta på en stubbe och vara tyst eller ta i så jag spricker.

Läste för flera år sen om primalskrik att det kunde lugna själen,kan inte skada att testa.
Just nu är det oreda i kroppen jag sover inte och hjärnan fungerar dåligt-inre stress jag vet, om det är någon som vet och är kroppsmedveten så är det jag.Är expert på min kropp vet alltid hur den reagerar och på vad.

Det ända jag just nu är glad över är att min MJ invincible har kommit tillrätta.

Denna vecka har det varit för många tider att passa och ännu är det inte över,har en till i morgon,men det är den bästa-mina nålar!

onsdag 9 mars 2011

Diggar

Har installerat spotify med bara lite hjälp av Ica´s Micke.Värsta discot här uppe i min fina skrivarlya!Just nu Jay Smith åh vilken härlig rockröst,love him!

En liten powernapp i älsklingfåtöljen i eftermiddag gör att jag är ovanligt pigg i kväll.
Ska börja på allvar med mitt bokprojekt,läsa in mig (tror det kallas resurse om man är författare) ;-),som jag absolut inte vill kalla mig ÄN!

Tror att jag ska ta en vit datorvecka för lite annat som behöver göras.Någon på facebooken undrade förvånat om man kan vara utan dator en vecka,jag tror med bestämdhet att det går.

Ska möta våren och försöka ta mig upp i backen och kolla hur mycket skada viltsvinen har förstört.
Syns om en vecka!

tisdag 8 mars 2011

Fet-tisdagen till ända

Skönt att denna dag är över,någon fettisdagsbulle blev det nu inte.Har haft annat att tänka på idag,allt har snurrat runt Vickie,bilder kommer när jag får tillbax min dator(moran far hem i morgon).

Ta sig till K-krona passa tider,se till att hästarna har vad de ska i hagen så de går kvar när jag far hemifrån.Elda så klart,planera middag det är mycket som ska klaffa.

Bilder på min fina hall kommer oxå så klart.

Onsdagen ska jag köra mor till bussen sedan ska jag bara ta det lugnt,det känns i kroppen ikväll av den inre stressen,det är fortfarande några dagar kvar innan akupunkturen och just tisdagen börjar det alltid bli värre + väderomslagen som är nu.

Mor säger jag ska vara försiktig i vad jag önskar mig men jag vet inte det.När min kropp ändå inte vill vara med....

måndag 7 mars 2011

Härliga måndag.

Visst är det något visst med måndagar,en helt ny vecka med nya utmaningar och saker att uträtta.
Min plan är att byta gardiner i tv-rummet.Idag!
K-krona på tis.Vickie ska trimmas....inte så hon går fortare utan Sandra ska dra pälsen :-).
Onsdag ska moran åka hem,besöket slut för denna gång.Hoppas mor orkar komma ner en vända i sommar.Kanske kan få åka med någon av syskonen om de far neråt!
Torsdag är blank än så länge.
Fredag nålar.

Gillar inte när det är så många saker inbokade en vecka.Mår bäst om det bara är en sak/vecka.Min kropp reagerar våldsamt när det är mycket som måste klaras av och tider att passa.Förstår också att andra kan tycka att ovanstående inte är mycket men för mig är det så.Jag kan inte rå för att det är så.

torsdag 3 mars 2011

3/3

Tjosan nu har möblerna anlänt och nu tänker jag så det knakar,vilsen och har svårt att bestämma hur det ska stå.Ser riktigt proffsigt ut med riktigt kontorsskrivbord. Det blev 1 skrivbord en hurts och en bokhylla för tusingen,billigt och väl använda pengar.

Ikväll har jag haft Mattias Svante hos mig medan han var på ngt jobb-relaterat,synd om honom,hunden alltså han saknar sin kompis Pipen som tydligen fått en ny familj någonstans uppåt landet.M åker ju till Frankrike för vidareutbildning här nu inom närmsta framtiden så det var omöjligt att ha hundarna kvar.Får se vart Svante hamnar!

Fredag snart igen och dax för nålar.Funderar på middagsmat till i morgon,får se om jag kan vara kreativ eller om det blir som vanligt.

Nähä nu får jag kila ut till 4-fota,de vill ha nattamat!