tisdag 30 augusti 2011

Blir skrämd av att....


mitt huvud fungerar så dåligt.Förra veckan då jag skickade iväg min trasiga laptop så blev det gubbens laddare som följde med,inte min.Hur tänkte jag där?For runt igårkväll och letade efter min laddare som jag lagt på ett bra ställe!

Vill inte vara bra på att göra fel.

Idag gjorde jag rent badkaret som 4-fota dricker ur,satte på slangen och gjorde något annat under tiden det spolade upp.Det kom något emellan.
Glömde givetvis att stänga av.Upptäckte det efter en stund,pumpen i källaren gick på högvarv.

Känner att det har varit en bra sommar,varannandagsväder,annars hade jag nog tömt brunnen,detta är inte första gången för den delen!

Det är fler saker runt mig som är liknande situationer.Tänker göra,tror jag sagt,säger till en flera gånger något som är viktigt och missar att informera andra för jag tror att jag sagt....

Min teori här är att den kurs som ska lära mig att "leva i livet" stressar mig att bli som jag var innan detta elände började.

Att vara duktig och hinna med.
Passa tider.
Göra flera saker på en gång-effektiv.

Jag hade en bra balans i livet visste precis vad som var möjligt.
Kunde säga nej.


Det började gå utför runt jul då min kropp eller knopp ändå visste vad som skulle komma.
Att resultatet skulle bli detta var ingen överraskning eftersom jag lever i min kropp och har koll på hur den reagerar.Men det är ingen trevlig upplevelse.


måndag 29 augusti 2011

Att jag ALDRIG lär mig!

Bilden hämtad från googlebilder.

Gå ut i backen 2 dagar i rad OCH rida(åka häst) är FÖR mycket!!Kan inte gå alls nu och tusen spikar under fötterna.Det kryper i höfterna,huvudet håller på att sprängas!

När man är så här gammal som jag kunde man kanske ha lite mer innanför pannbenet men jag var överlycklig över att ha min vecka för mig själv.Inga tider att passa.Det kändes helt underbart och så tog jag i....för mycket.

Sedan är det detta att skogen är full av svamp och det har alltid varit något av det bästa jag vet,ströva dit näsan pekat.
Har accepterat och får ta det easy några dagar.

Jag är väl galen men.....



i morse fick 4-fota äta frukost inne.Dartarna fick gå i gemensam hage,till vänster om stallet o vägen till skogen.Nikkita en rejäl genomgång av fötter utredning av svans o man,sedan åkte westernsadeln på!!!
Är säker på att det är 4 månader sedan någon satt på ryggen.Jag hoppade upp och skrittade runt c:a 30 minuter i Gunnarhagen.Det var väl inget,den stora bekymret var en stängseltråd som hängde på en stolpe i skogshagen men det hindret segrade jag efter bara 30 sek.

När jag ansåg att ridturen var över skulle jag rida emellan uppbindningen och min stigaupp pall.Dååå kom stoet och halvaraben fram.Den dragkampen tog längre än skrittturen.Jag menar vi rider mellan träden i skogen där det är mycket mindre med plats!



Jag var alltså tvungen att hoppa av eftersom hästen surade ihop och gick upp på bakbenen men gick in i stallet och hämtade ett spö och fick min vilja igenom från marken.
Min fråga är "Vem vann?"

Blev det oavgjort då?


Nu när det går mot mörkare tider kan jag trösta mig med fina vårbilder.Bokskogen i Blekinge är magisk på våren och detta är vägen till min syster!

söndag 28 augusti 2011

Söndagkväll utan....




ångest och det beror givetvis på att jag inte har ngn kurs i morgon!Eftersom alla mina kurskamrater är ute i praktik eller annat borta i K-krona.

En halvmysig helg med lite svampplockning.Det växer svamp överallt även där det aldrig vuxit innan på de 16 år jag/vi bott här.
Bara i min lilla skogsdunge hittade jag massor.Klev nästan på dom och jag klagar inte eftersom jag har svårigheter att knalla ut som förr rakt ut i backen är jag så tacksam att finna svampen nära mig =)

De har lovat blåst och regn på tvären i morgon men ska försöka mig på en ridtur även om den blir kort.Har nog inte ridit sen april tror jag!!Rida...jag menar åka med :D.Känner att jag vill ut lite längre än vad jag tyar gå.
Mina föresatser är alltid bra men ofta(jätteofta)måste jag planera om.
Vi får se om det går att förverkliga!



En lite kul bild på Vickie i våras.Ibland undrar jag om hon har hamnat i fel kropp.Är nästan lika duktig som 4-fota på att beta =)!



Denna lilla fröken är en några veckor gammal Friser som min granne L har fått i år.En piggelina som får runt som en tok när vi var uppe i skogen,jag menar i skogen på riktigt!L har bara skogens djur som grannar.Skulle fungera för mig!
Kolla in de långa benen :D





fredag 26 augusti 2011

TV hm...

Måste programmakarna,de som gör program för oss SVENSKAR härma USA????

Vad jag tänker på just nu är det nya underhållningsprogrammet i tv 3.

-Vem har Sveriges bästa röst?(obs svensk översättning eller?)

Varför är det inte vad programmet heter-utan True talant, äre någon som har märkt att vi bor i Sverige????Jag tänker givetvis på Amerika got talant!(som för övrigt är jättebra.)

Att i början på timmen få EN förklaring på vad som väntar men att sedan upprepa denna slinga efter varje reklampaus!!!!!ofta 4 ggr.

Är det så att de på Sveriges radio uppfattar svenskarna tröga?Att vi inte kan hålla spelreglerna i minnet mer än 10-15 minuter??


Jag bara undrar?








Prova gör egen hemsida!


Tja inte vet jag vad jag gör och om det blir rätt!Men det blev visst så.Om du vill prova att göra en egen hemsida prova denna!
Gratisvarianten är ju inte jättestor men den räcker i alla fall till mig =).
10 under sidor men ingen e-post.

Faaaan

Mitt i pågående kurs bestämmer FK att man ska byta brytdagar vad gäller tidrapporten.Det innebär för mig och alla andra satar som tvingas att stå i givvakt att vi får 50% av vad som skulle komma in.Men om man som jag inte får info om detta utan lämnar in rapporten i vanlig ordning,kommer det en allmosa på 20% denna månad????!!!

Kan dom inte ge faan i att sparka på oss som redan är nere för räkning???

Har en fäjsbuckvän som är varm och god och propagerar för positivt tänkande men jag vete fan om jag orkar det!!!!!

Skiter i att städa idag,skiter i att laga mat också!Går ut i skogen och provar med ett primalskri,bara för att jag kan!

torsdag 25 augusti 2011

Hm......

Just idag nu i denna stund, är det mycket illa med mig.Hela min situation har välts på ända.Allt är givetvis någon annans fel.Regeringen i första hand och försäkringskassan i synnerhet,ifs gör de ju som regeringen har lagstadgat om.

Mitt enda brott är att jag haft omaket att bli sjuk.Att sedan bli utförsäkrad tycks ju av myndigheter vara mitt fel också.Men de ändrar ju förutsättningarna för oss sjuklingar gång på gång.
Det behöver man inte vara särskilt välutbildad för att begripa att med de nedskärningar som har genomförts i förvaltningar och offentlig sektor de senaste åren inte kan utmynna i något annat än att folk blir utmattade-brända av att få mer att göra på färre händer.


Det samhälle min farfar och efterföljande generationer byggde upp finns nu endast rester kvar och de som kan nyttja samhällets resurser är med i elitlaget.Vi andra stackare får inte vara med!Den klasskamp min farfar kämpade att få bort är nu idag fortfarande en reallitet.Nu är det inte längre adel,präster,borgare och bönder.Utan folk med arbete,arbetslösa,sjuka(utförsäkrade) och hemlösa.

Mina funderingar är om vi alla som hamnat här ska ta den enkla vägen ut som den 50-årige mannen härom dan som jag läste en blänkare om på fäjsbuck.(påskupproret mot sjukförsäkringarna)
Vad har vi för valmöjligheter?Ättestupan är ju skrotad tack och lov.


Inte nog med att jag har haft den stora förbrytelsen att bli sjuk.Jag är född i fel årtionde OCKSÅ!Där har duktiga politiker varit och harvat upp stora vallar i pensionsystemet som gör att min ålderskategori får böta även här.Med dåliga pensioner,som vi ska spara till själva.Det är väl ok men sedan ska de placeras på och eller i fonder!!!Om vi lyckas bli så gamla att vi kan nyttja den förmånen och haft turen med duktiga placerare så inte vår sparade slant har försvunnit i något börsras!!

Blev ju lite mörkt detta men jag har haft lång tid att fundera på livet,samhället,politiker kontra vanliga människor.

onsdag 24 augusti 2011

Tankar

Tankar

Igår-Idag
Igår stark snabb och kvicktänkt. Ofta med satir eller ironi,hittade orden! Klarade av jobb hem ungar. Aktivt socialt umgänge och engagerad i föreningsverksamhet. Alltid på språng. Energi att hjälpa andra med både det ena och andra.
Tog mig an varje dag utvilad,såg aldrig några hinder. Körde bara på i snabbfilen. Sju bollar i luften och tre i planering. Allt jag kunde och hann med! Aldrig sjuk om inte förkylning räknas här!?
Idag är jag en skugga av igår.
Borta är kan själv!Hindren så många. Bristen på sömn gör dagarna grå och onödigt långa. När man vill men inte orkar,kommer nedstämdheten smygande. Minnet av igår finns där.
Känner mig olustig, stressad av att försöka förklara,för doktorer myndigheter och andra mer eller mindre kända personer. Hur ska de kunna förstå?Inget syns ju utanpå!

tisdag 23 augusti 2011

Ville ändra lite...

...och lite som kroppen känns tycker jag designen på bloggen ska ha.Ska väl spegla mig och mitt mående tycker jag!
Straxt mittinatten och här sitter jag fortfarande.Undrar vad uret blir innan jag hittar in till sängen?
Har en massa kort som ska laddas in i datorn och 2 annonser som ska in på blocket.Istället surfar jag runt.Kollar vad alla skriver.Hittade för några veckor sen en blogg som jag nu följer.Kolla in den!

Hmm blir lite trött på denna sk. sommar!

Som egentligen aldrig kom igång på någe vis.Här nere i hörnet längst ner i Sverige där vi bor har det ifs varit en varm period men i övrigt har det varit varannandagsväder.Då vill inte min kropp vara med och protesterar vilt på alla omslag.

Tisdagkväll och sviterna efter måndagskursen sitter i fortfarande.Onsdag en tur ner till AF,kan inte förstå vad de kan vilja.Jag går ju på kursen och alla papper är i ordning fram till jul.Mitt deltagande på 2 timmar/vecka har jag uppfyllt.Kan tänka mig att det är tanten som "hjälpt"de andra kursarna ut på praktik vill försöka få ut mig på något.Hoppas hon isf kan ta ett nederlag.

JAG VÄGRAR!

Pappren från Emil till FK inskickade.Nu väntar jag på besked inom 2-3 veckor men enligt Emil är det störst chans att få rätt i förvaltningsrätten.Alla mina intyg var till belåtenhet och inte felskrivna av doktorerna.Vilket FK ofta hävdar att intygen inte är tydliga och rätt ifyllda!

Skulle ta en skogsrunda på mina svampställen i em men jag fick en smärre chock.Alla mina ställen har blivit inhängnade.Ny bonde och nya sätt att sköta skogen.Kollade ett annat skogsparti där Gudrun härjade ganska ordentligt,där var det kalhugget flera hundra meter och allt jag såg var flera jättefina stenmurar som varit gömda i gammelskogen.Vet i tjyven om jag skulle hitta nu faktiskt om jag skulle ta en ridtur som förr.Jag hittar inte mina gamla stigar.Bara en massa sår efter skogsmaskiner.Sorgligt!

Min älskade laptop for iväg på lagning idag.Hoppas på ett snabb retur .S A K N A R!

måndag 22 augusti 2011

Jättegoa danska knäckebröd

1dl sesamfrö
1dl linfrö
1dl pumpakärnor
1dl solrosfrö
1dl havregryn
1tsk bakpulver
2 tsk salt
3,5 dl vetemjöl
1,25dl olja
2dl vatten
Rör ihop alla ingredienser,dela i 3 delar,lägg varje klick mellan bakplåtspapper kavla ut tunt.Ta en pizzadelare och skåra den storlek du vill ha.
Grädda i 175-200 grader 20 min
Jag har varmluftsugn satte in alla plåtar i 175 gr.

Jättegott som mat-Tina säger!
Gubben som minst sagt är skeptisk till alla nymodigheter gillade dessa =)

söndag 21 augusti 2011

Sent en söndagkväll

Sitter jag här och våndas över att det är måndag och kursdags igen.Efter förra måndagen har jag knappt fått något gjort i den gångna veckan.

Tisdag är en dag med något inbokat och i fredags fick jag ett brev från AF att jag skulle inställa mig där på onsdag kl.11.30.Undrar om S har varit i kontakt med handläggaren på AF?Känner att det är bäst att åka dit!

Det betyder 3 saker bokade redan och min kropp surrar.Hjärnan känns som den kokar.Huvudvärk som flyttar runt-konstigt.Mår lite illa nästan som jag skulle vilja spy.

Har fått dokumenten av Emil som ska skrivas under och skickas till FK.Undrar om det blir något gott ut av detta.Oro över vad som ska hända framöver gör min värk näst intill outhärdig.Sömnbristen är total.

Har hälsat på lillsyster i kväll,hämtat min verktång som syster lånat.

Önskar mig tillbaka några år då värken inte var så besvärlig och benen fortfarande kunde ta mig på härliga skogsturer.Min dagliga ridtur var dagens höjdpunkt.
Var det bättre förr-ja jag tycker det!Mitt liv var mycket bättre förr.Livligare,rikare och definitivt mer innehållsrikt.

lördag 20 augusti 2011

fredagkväll.

Har ikväll tittat på gäster med gester ett program som var populärt för ganska länge sen och jag har väl aldrig skrattat som ikväll.Kanske tv ska ta upp fler hittar från förr?

Zappade över till Strömsteds program och det blev en Ola and the ark kavalkad.Gillade inte ens The Ark när det begav sig men har ändrat åsikt!

Har haft kontakt med en kennel i Småland,ska kanske åka över dit nästa söndag,bara för att kennelägaren ska få ett humm om vem jag är!

fredag 19 augusti 2011

Fredag...

...och tråkväder.Har suttit och försökt mig på att göra en egen hemsida mhm.Inte så enkelt som reklamen säger.Får väl gå ut och ta lite mer bilder att lägga upp.Roligare med aktuella bilder.

Har hittat en hemsida som är gratis,du behöver varken domännamn eller webbhotel.Antagligen kan man inte lägga upp hur mycket som helst men det går att uppgradera.
Får se vad det blir och skulle jag lyckas växer jag ju några centimeter i självförtroende.

Nähä nu har jag degat tillräckligt.Får ta mig i kragen och ge mig ut i rusket med hunden en liten runda.Sedan fixa något gott till kvällen att äta.
Jag ska tillbringa aftonen i älsklingfåtöljen med gofilten!
Mannen kör väl ner till Brunnen och garnisonsfesten.

Jag får en kväll för mig själv-det gillar jag!

torsdag 18 augusti 2011

18/8

...och det ramlar på.Dagen idag har det ändå varit skapligt väder och runt 20 grader,det är ju en temperatur jag gillar!

Hösten och vintern står på lur bakom hörnet.När jag tog in 4-fota ikväll låg dimman tät,rått och ruskigt är det nu både morgon och afton!

Vildsvinen har kommit tillbaka och huserar uppe i "min" skog.Törs knappt gå min lilla runda.Tänk om jag möter på dom!Vad ska jag göra som knappt kan gå än mindre springa och Vickie(hunden) då!Har hört de ger sig på hundarna.

Ikväll har mannen och äldsta dottern hjälpt mig att få hem hö till 4-fota.Nu är det lugnt ett tag framöver.Det går inte så mycket stråfoder förrän kylan slår till på riktigt.

Har hört att denna vinter ska bli som den förra,kanske ännu värre.Då blir det vitt ute redan i oktober.Sedan ska det bli mer milda vintrar.Om detta är sant vet vi om ett halvår=)

En jättegod äppelkaka blev det av de äpplen jag fick av stordottern med vispad grädde smaksatt med lite vanilj.Lite festligt kan man väl unna sig fastän det bara är torsdag!?

Torsdag och snart helg igen,veckorna går fort och stressen sätter in vill men kan inte få något gjort-frustrerande!

Tack Karin för titten hos mig jo jag börjar få ordning på kroppen men varannandagsvädret tar hårt.Morgondagen regn igen har de lovat SMHI.

Ska vara hundvakt till grannens golden i morgonkväll.F17 har någon garnisonsfest minsann nere på Brunnen.Tror mannen skulle köra ner en stund men jag trivs bäst i min älsklingsfåtölj och gofilten runt benen,kan inte ha det bättre än så!

tisdag 16 augusti 2011

Efter blå måndag.

Följer grå tisdag.

Blev totalt utpumpad efter att ha varit på kursen drygt 3 timmar denna vecka och för all del en riktig urladdning i samtal med S.

Mannen i huset fick ta med mat hem för jag hade ingen energi att laga till något när jag kom hem.Rasade ihop i älsklingsfåtöljen.

Efter en natt med normal vila för mig(ingen sömn),har dagen bara runnit undan och jag har inte uträttat något vettigt.Det var ifs även det väntat.När vi hade ätit ikväll körde vi ner till metropolen för att fylla på i förråden,man kan lugnt påstå att det ekade i alla skåp.Nu är det lugna gatan några dagar iaf.

Onsdagen ska det bli nålar igen MEN tror jag ska avboka vidare besök hos S.Tycker inte jag får den effekt jag hade när jag gick till L.

Ska väl prova på zonterapi NÄR penningpungen tillåter.

måndag 15 augusti 2011

En blå måndag.

Som när jag kom hem övergick i något rosa skimmer.

Tog mig till kursen något senare än vad jag brukar.Men min natt och morgon har varit seg som kola.

Vår ena kursledare Y som varit med oss 4 veckor har slutat och kursledare S kom idag efter sin semester.

Vi hade ett långt snack lite enskilt och efter det känns det liiiite bättre.Fick dessutom svar från Emil idag.Han har mitt ärende klart om några dagar.Hoppas nu bara att det räcker med ett överklagande så det inte blir utdraget och "vi" måste upp en instans till!!!!!!!

Ringde gubben så han tar mat med hem.Jag har INGEN energi i kroppen efter urladdningen i B-H idag!Är sååå glad för min man,jag kunde ha haft det mycket värre.

söndag 14 augusti 2011

Helgen som gick.

I lördags kom lillasyster och hjälpte mig att verka 4-fotingarna.Vi passade på att löshoppa dem också.Batseba som förra gången knappt lyfte fötterna tog tag i hindren så jag blev förvånad!Lille mannen(Atomic) som hoppade så glatt förra gången, gick som en furie nästan rakt igenom så bommarna flög.
Konstigt att det kan bli så olika eller kanske inte förresten.
Vi har väl alla våra dagar.
Nikkita körde sitt race så grästuvorna rök,haha de är för roliga mina kusar.

Vi eller rättare sagt syster klippte hunden så nu är hon riktigt fin.Lånade E´s klippmaskin fungerade hur bra som helst.Nu ska jag "bara" trimma huvudet så ser hon ut som den terrier hon är.Varför hålla på att trimma(dra pälsen)när hon inte ska ställas ut.Hon tycker inte om trimning!Det är för dyrt att lämna bort och ska jag göra det tar det över en månad och vi blir lite osams.
Kan vara så att när man blir äldre så vill man undvika kontroverser.Så fungerar jag i alla fall.Tar gärna den enkla vägen,undviker uppförsbackar.

Många steg i lördags så söndagen blev en dag i älsklingsfåtöljen. Duktigt ont i benen och under fötterna!Knäna och höfterna känner jag av att jag har idag och tyvärr sitter det i några dagar nu.Det blir inga skogsrundor med Vickie de närmsta dagarna.

Laddar för en ny kursdag i B-H i morgon,usch och tvi vale som vi säger i Östergötland!

Gubben börjar jobba i morgon så nu ska väl allt bli som det brukar.SKÖNT!

fredag 12 augusti 2011

Fredagkväll och....

veckan har varit som många denna sommar.

SKIT.

Omslag i vädret varannan dag med ihållande värk och brist på sömn.
Nu fullmåne och sömnen är lika med NOLL.

Väntar systerbesök i morgon på eftermiddagen,får lite hjälp med 4-fota.....verkning och kanske lite löshoppning.

Kan bli kul!

Företagsföreningen i R-by har ngn happening imorgon med karuseller och clowner och godisregn,blir en runda ner med prinsessorna på förmiddagen,givetvis!

Måste väl försöka med tempona ,att lägga mig ner andas och förhoppningsvis får jag någon timma i sovställning eller jaja ngn form av vila då!

tisdag 9 augusti 2011

Tja...jag är inte förvånad!

Som väntat har jag helt tappat orken eller energin att utföra det allra enklaste göromål.Min arma kropp känns som om den vägde 1 ton.Lägg därtill dålig sömn och väderomslag så har ni mitt liv i en påse.En konstig huvudvärk har från och till nästan varje dag tillkommit,flyttar runt.En egendomlig känsla.

I morgon är det nålar igen MEN jag tycker inte att jag får den effekten som Lenas nålar gav.Då en balans och kanske sömn en natt eller 2 men nu infinner sig inte det goda lugnet.Ska kanske försöka hitta något annat.Kan bli trickigt eftersom jag nästan har provat det mesta som finns.
Min kurskamrat pratade om zonterrapi. Det har jag aldrig provat,men det gäller att inte ha för stora förväntningar. Det som hjälper en hjälper inte alla.


fredag 5 augusti 2011

Dan före dan.

Har städat som en tok för i morgon kommer mina 2 flickor med respektive och 2 prinsessor för att äta lunch.
Ska prova att göra Ernst dillkött fast med kyckling,han gjorde den för ngt program sedan.Salladen med äpple och fänkål har jag gjort en gång och den var en riktig hit!

Nybakade bullar och tårta blir det sedan till kaffet.

Blir en härlig lördag//Kram till er där ute!

torsdag 4 augusti 2011

Inte en ej heller 2 eller 3 utan....

FYRA saker har havererat denna sommar.Det började med Volvon sedan min lilla laptop,torktumlaren och nu idag diskmaskinen.Undrar om det stannar vid detta?
V 70-in ska in på reparation på måndag.

Idag var tanken att jag skulle baka lite bullar och kanske någon kaka.Men luften gick ur mig när diskhjälparen havererade.

Är lite sur nu och går ut och gör något kul ute i stället.

onsdag 3 augusti 2011

Kim M. Kimselius är här nu!: Se mig!

Kim M. Kimselius är här nu!: Se mig!: "Denna dikt hittades hos en kvinna som bodde på långvården i Skottland. Den hittades först när hon hade dött! Vad ser ni systrar. V..."

tisdag 2 augusti 2011

Väckelsång

Vilket vackert namn på en liten ort.Det är ett litet samhälle man bara kör igenom, i alla fall jag.Idag tog jag avsked av min vän i kyrkan som ligger precis bredvid vägen.Är ju inte så van vid begravningar så jag gjorde ju bort mig direkt upptäckte jag,när jag hade satt mig ner ganska långt bak på vänster sida.En äldre dam som satt i samma bänkrad som mig rynkade lite på näsan åt min groda.

Alla som kom in i kyrkan gick fram till kistan och bockade och neg,stor miss av mig ajja tror inte att världen rasade men jag fick lära något även idag.

De första jag ser på väggen i kyrkan är Joh.1:4 Ord var liv,och livet var människornas ljus.Bibeln en bok jag inte ännu har läst,får lägga den på to do-listan kanske.

De började med att spela Eric Claptons "Stairway to heaven" som i mitt tycke är det vackraste man kan lyssna på och med kyrkorgel blir den nästan sagolikt vackert.

Därefter spelade ett av barnbarnen fiol ett stycke jag aldrig hört men stämningsfullt blir det i den akustik som är i kyrkan.
M ´s äldsta dotter med sina 2 barn sjöng i stämmor och spelade piano en sång jag tror de hade skrivit själva.
Mycket fin text,då var mina tårar inte långt borta.Änglamark och Härlig är jorden avslutade det hela.


Det var fler än jag som hade egenhändigt plockade blommor,så där kändes det inte konstigt!

Tror att det blir svårt att fylla det tomrum som nu blivit i avelsSverige.Vet ingen som var så kunnig i stammar både i dartmooraveln och ridponnyaveln.

Märkligt

Väntar på att tiden ska gå.Är färdig för en stilla stund i Väckelsång kyrka.Har plockat min lilla handbukett som M ska få med sig på sin sista resa.

Bilder kommer senare.

Kryssar runt lite i cyberspace och upptäcker ännu fler bloggar som är värda att följa.Tänk att det finns så många duktiga skrivande människor.Visste inte att det fanns ett så stort behov att göra sig hörd och sedd.Många som levt ett långt liv och har en historia att berätta.

Har märkt att bloggandet är väldigt utbrett och spänner över många generationer. De yngre vill helst bli med i såpor typ Big brother,Idol,Robinsson o.s.v.finns ju en uppsjö av Tv-såpor som gör unga *berömda* över en natt.

I eftermiddag ska jag stängsla in den sista hagen.Det börjar bli nerbetat i de 2 jag skiftat emellan.Är väl lite konstig som gillar att fixa staket.Har alltid gillat att vara ute och är ingen bullmormor.Passar bra eftersom det är nåldags i morgon för all aktivitet blir ju bötlagd.

måndag 1 augusti 2011

Svår huvudvärk inför morgondagen.

Idag orkade jag vara på kurs i 2,5 timme.Idag skulle vi säga 3 saker som var positiva om oss själva!?Jag kom på en sak-jag är duktig på att planera.Efter stort värkarbete kom jag på att jag är bra på att laga soppa på en spik,men där tog det stopp.Jag kan däremot räkna upp 20 saker jag har varit bra på men där sjukdom och värk har satt stopp jaja så är det bara att gilla läget.

Blev en powernapp i älsklingsfåtöljen efter lunchen som idag bestod av rester från igår.Fläskfile med svampstuvning inte illa på en skiten måndag.

Väntar på att mannen ska komma hem,han har kört en runda upp till Växjö för inhandlande av reservdelar till Volvon våran.För att ta sig de 9 milen fick han låna E´s 850.Ska bli skönt när Biltema slår upp portarna i K-krona nästa år.

Det är samma vrålåk jag måste låna imorgon fm när jag ska på begravning.Min lilla pärla åker man inte några längre turer i max in till R-by då kan man ta sig till något intill liggande hus om det skulle knipa.

Ska straxt ut och plocka en handbukett för att ha till hands i kyrkan,man måste väl inte åka in till blomsteraffären?!Kan tänka mig att jag är den ende som har sommarblommor,jag ska ju alltid märka ut mig.Jag gillar att vara olik alla andra.Lite av kärringen mot strömmen,så har det alltid varit.

Dagen som började med strålande sol och inte ett moln så långt ögat kunde nå,har nu mulnat igen.Kanske lite regn på G en liten skur kan aldrig skada....väl!?