tisdag 31 januari 2012

Mirakeldusch mot psoriasis!?

Fick i brevlådan en "ny" tidning,INFO-bladet.se.Fastnade i en artikel om Rolf Rebmark som efter några veckors användande av en mycket speciellt duschhandtag importerat från Kina,blev av med sina besvär.

Handtaget innehåller Geraniumkulor som har 4 olika mineraler inkapslade med bio-keramiska bollar,vattnet filtreras med negativa Joner som ger ett antibaktriellt vatten,absorberar tungmetaller och gör vattnet  basiskt,handtaget renar även vattnet från klor.

Produkten görs i Kina och dess hälsobringande effekter upptäcktes redan 1578!då det visade sig att i vissa byar var folk mycket friskare och levde längre än på andra ställen.

I Sverige idag lider c:a 300 tusen människor av psoriasis och 25% av Atopisk Dermatit-kloreksem.

Undrar vad mer Kineserna har en lösning på?Akupunktur vet jag även healing kommer därbortifrån,antar att det finns mycket mer som kan hjälpa många här i västvärlden.

Tänk OM alla med psoriasis skulle kunna slippa krämer och salvor!

Kika in på Rolf´s sida www.bestbalance.se

måndag 30 januari 2012

Min skogsrunda 30/1

Jag hann inte många meter innan jag såg på hunden att det var något konstigt på G,tittade ut i hästahagen och såg en röd jordkulle,aha tänkte jag har svinen varit och bökat igen....men det var ju Mickel-Räv som låg och solade precis utanför häststaketet!

Här var det bara för några år sen jättefin skog med massor med bra stigar,nu går det knappt att ta sig fram.

En strålande dag.Här stannade jag en stund och lyssnade på det korppar som bor här i närheten.Ett fasligt liv var.

Tyvärr är det så här det ser ut nu i "min" skog,på många ställen kommer jag inte fram(med häst).Detta är precis utanför skogshagen.

Verperyd,vårt ställe som det ser ut från skogen.En liten bäck rinner vid alla buskar och träd.Skogshagen har 3 delar,jag står här på mellandelen.

Här är min bästa väns sommarstuga,denna stuga ligger nästan som en grindstuga in till vårt."Stora" vägen in till Ronneby ligger alltså utanför L´s stuga.

och visst var min lilla border med på tur i skogen idag =)

Räven.

Posted by Picasa
Här låg den lille och försökte göra sig så liten han/hon kunde.Jag hade satt kameran på rörliga bilder,hade tänkt ta lite bilder på en springande border.Medan jag ställde om kameran försvann den fine räven,kanske är det en av valparna som lekte i hästhagen för någon sommar sen!

söndag 29 januari 2012

En helg med mycket på agendan.

Min helg började redan i fredags,vet inte när jag hann så mycket på en dag förresten vet jag inte när jag gjort så mycket EN vecka som den som just har gått.

Är det noni juicen som ska ta åt sig äran!?Den och min sömn.

Lördag och söndag har även de varit dagar med många göromål bl.a. har vi hämtat hem 3 kubik huggen ved som lastades av direkt ner i källaren och lite slängdes in i vedboa.Vi hann med en snabbglutt ner till sporthallen i byn och tittade när J spelade innebandy,när vi kom ramlade tyvärr bollarna in i "fel" mål så vi struntade i sista perioden.Det blev nog en förlust där.

Idag har vi hämtat hö och halm till 4-fota.Har även varit upp till E-boda och vännen Å och hämtat betfor.Vi tog en lite sväng bort till min förra häst som numera bor i Ulfsmåla,hon såg ut att må bra.

I helgen har jag virkat 6 mössor av garn som legat och samlat damm.Jag har ju inte förut kunnat varken sticka eller virka för att min värk har satt stopp,men nu har jag återigen fått energi och vad är bättre framför dumburken en ett handarbete?

Har hittat flera bra mönster till hundtäcken som ska bli kul att sätta "tänderna i".


EM i handboll och Grattis till Danmark som kan kalla sig Europamästare,vilken match!Vilket målvaktspel!Får nog tillstå att jag tappade gnistan när Sverige så snöpligt blev utspelade,men finalen ikväll var mycket sevärd.

Veckan börjar med ledig dag men har flera saker inbokade,ett besök på VC på fm,om vädret tillåter är jag lite sugen på att rida en runda,känner mig mer i balans nu.Det är det stora målet:att komma igång med ridningen igen,har saknat något ohyggligt.

torsdag 26 januari 2012

Snart äre fullmåne igen.


Ska bli mycket intressant att se om den månljushealingen kommer att hjälpa,kanske om jag tänker att den gör det,så blir det så.

Har sökt på nätet efter kurser till hösten.När min Klara livet-kurs är slut i juni måste jag ha en plan för hur saker och ting ska bli/vara fortsättningsvis.
Har hittat tre ikväll nästan gratis och en lite dyrare fick jag med mail av en vän igår.Vi får se.FK och Arbetsförmedlingen ska ju säga sitt.
Fortsätter min positiva trend,undrar jag lite vem som ska kunna stoppa mig.

Men det är lite konstigt det där hur man tänker,är det negativt blir resultatet - ,om man å andra sidan tänker i positiva banor så blir det oftast +.Jag har absolut varit där nere i botten och sett det mesta i svart och gråtoner.

Att vara ordinär eller extraordinär,är ju då det lilla ordet extra eller hur?


Extra kan vara att kunna se tillbaka utan att stirra,att våga drömma om något bättre,rita en ny karta,ta en chans och att hålla grytan kokande.
Det kan även vara att våga vara annorlunda som en tussilago som sticker upp ur asfalten.Jag känner mig som den där tussilagon ,udda tilltalar mig!Att gå min väg,våga sticka ut,säger vad jag tycker,accepterar andras åsikter.Jag är extraordinär =)

Jag känner nästan så att jag har tagit ratten,det är jag som styr fr.o.m. nu och det känns underbart!En del av det hela är förstås att jag numera SOVER 8 timmar varje natt,utan att vakna 7 ggr i kvarten och jag har energi som räcker hela dagen med någon paus.Innan hade jag nästan fler pauser än timmar på dagen.Det blir ju lite bättre nu.Men det är många år att sova ifatt.

Nu ner i bingen för i morgon bitti kommer hovis tidigt!
Sov gott det ska jag.

tisdag 24 januari 2012

Så det kan bli!

Denna vecka började lugnt.Igår bakade jag mina skånska knäckebröd men bytte ut vanligt mjöl mot glutenfritt.Blev väl inte precis som vanligt men fullt ätbara.

Jag har sedan mitten av december ändrat 3 saker i mitt dagliga liv.

Jag tar en 6:a nonijuice varje morgon.
Använder reiki och distanshealing,Thorbjörn Midwind kolla in på hans sida,länk finns till höger.
Tagit bort socker,aspartam,kaffe,gluten och glutamat(E620-E625).

http://www.doktordavidclark.com/cms/Fibromyalgia

Jag mår så bra!


Min värk som förut hindrade mig har på något sätt hamnat under vattenytan eller hur jag ska förklara.Har numera träningsvärk eftersom jag är mer rörlig och har energi att göra så mycket mer än förut och den värken är mer hanterbar nästan lite skön.
Sa idag på kursen att jag nästan skäms att säga att jag mår som jag gör när många av deltagarna är där jag var förut.

Känner förväntan inför stundande praktik.Ska bli riktigt kul!Har en tanke om vad jag skulle vilja prova på,får se om det går att genomföra.

Inatt har jag sovit 8 TIMMAR,vet inte när det hände sist!Att jag dessutom vaknar och har energi är ju extremt konstigt eftersom det inte har hänt på si så där 10 ÅR!
Att stiga upp och inte vara trött är otroligt och fanns inte på min karta innan.Det är mycket tillfredsställande.Känner mig nästan lite frälst.

Reiki är även det en healande kraft som alla har/kan använda sig av.Jag googlade.köpte några böcker och provade.
Jag är ett levande bevis för att det fungerar!När jag sedan läste och lyssnade på David Clarks video på you tube ramlade allt på plats.
Det är ju så logisk som Plura sjunger i en sång.

Ha en braig vecka nu alla som eventuellt tittar in.


söndag 22 januari 2012

VinterBlekinge

I morse var det inte särskilt kul ute,vitt,rått och blött.Min kamera fick en rejäl dusch när jag försökte mig på att ta lite bilder.

Mina staket klarar inte den tunga blöta snön!

Detta är fast man inte tror det,ett elband med is och snökappa.

Tungt tycker buskarna i skogshagen.

Mer elband i snöskrud.

Här i L-hagen hade linorna lagt sig av tyngden.

Ser nästan lite komiskt ut =),detta är utmed stenmuren i L-hagen.

Den som gillar läget är Vickie.



Full fart!(lite redigerat)





Posted by PicasaMina latpinnar gillar inte tyngden.

lördag 21 januari 2012

Snart hela januari gången

Jösses vad tiden rinner.

I skolan i fredax med info om socialt företagande,lät mycket trevligt och intressant men det är inget jag kan välja om några veckor när vi ska in i en mera praktisk period.Lektionerna lagda 2 dagar i rad,6 timmar/dag+restid, och det finns inte på min karta just nu.

Jag funderar så här om vi nu är många som hamnat utanför systemet är det för oss dessa kurser är eller är de projektledare som håller i kursen!?Jag menar bara att många av oss sjuklingar inte klarar långa dagar i miljöer med många människor och där vi även ska tillskanska oss information och förhoppningsvis få in något i våra hjärnor.......

Slutgnällt för nu.

Idag kom vintern och snöeländet till Blekinge.På några timmar var allt vitt.Den enda som var glad var hunden som for som en skållad råtta med nosen i backen =).

torsdag 19 januari 2012

Annorlunda vecka.

Lite mycket att göra och för all del jag har klarat av det utan allt för stora steg tillbaka.Har inte haft tid att blogga.Det har varit mycket pyssel,telefonsamtal,möten och omplanering.

Igår massor med småplock hela förmiddagen.Eftermiddagen med besök och på kvällen en tur till Ingela,spånet var slut och 4-fota vill även de ha rent i boxarna.
Lade oss tidigt,tittade på 6:an,lite reiki innan korpgluggarna kunde slutas.

Mannen ringde från K-krona 7.30,nu en ny dag med nya uppgifter.En maxirunda står på agendan.

Ett vintervitt Blekinge idag,antar att det inte ligger kvar och det är inte så mycket att ungarna kan åka pulka eller skidor.Men tillräckligt för att det är vanskligt bilväglag.

måndag 16 januari 2012

Sen i morse...

...som vanligt när jag ska iväg men idag inga incidenter.Klarade av mina morgonsysslor utan fler klämskador,jag hann även en liten runda med hunden.
Vi är nu 22 st.deltagare med ledarna i B-H och hälften män!!Mycket ovanligt och en härlig balans och stämning i gruppen.

Körde hem lite tidigare idag för jag skulle få besök av ett gäng från Kalmar.Jag brydde mig inte om att tända i pannan med snodde ihop en sockerkaka.Inte vet jag om det var för att impa men den blev uppskattat =).

Har börjat på OS-mössan till mor!!Nu är den på G!


lördag 14 januari 2012

Tullipandag!?

Läste någonstans att det är tulpandagen i faggorna.Jag tyckte de var "svindyra" på maxi så jag får njuta av en bild så länge..

Balen och vandringen i Brunnsparken

Posted by PicasaJohanna och bästa kompisen.

Min "lilla"student.

Posted by Picasa

Ett litet collage.


Här ett litet collage från i somras när lokala band tolkade Michael Jacksson.
Posted by Picasa
I mitten ett tjejband,kommer inte ihåg vad de hette, som vann publikens röster och vann en nätt liten summa.Till höger nere i hörnet lillflickans pojkväns punkband Sodomy Soldiers.Mitt i collaget är det faktiskt Lena Pålsson vår blekingetös som sjöng i,vare Wisex?!Till och med en kyrkkör från Eringsboda var med!Mycket folk och jättetrevligt.Kul när det händer något i byn.
Uppe till vänster lilltösen med kompisen Spray(Spray är blyg och bär solglasögon)

Här hare inte hänt något speciellt idag fredag den 13:e,därför detta tilltag av mig att kolla in lite bilder som legat och dammat.Jag skulle givetvis ha bloggat om detta när det var aktuellt,när alla bandnamnen var i ett närminne.

Passa på och njut av några soliga dagar som SMHI har lovat i helgen!

torsdag 12 januari 2012

Glädje idag i Verperyd

Efter veterinärbesök i Nättraby idag,kan vi inte annat än att skratta för Vickie´s blodvärden var normala.De har gått från 14.5 någonting till 0.45 och 0.45 ska då gestalta ett ok-värde.
Katarina har aldrig varit med om en snabbare återhämtning av en lever.Den medicin som vi blev ordinerade kunde jag lämna tillbaka.

Skönt.

Hämtat vatten hos storflickan och dietmat har gjort susen,den lilla terriern har även gått upp 400gr på 2 veckor men det är ju inte konstigt,nu har hon behållit maten.Dietfoder säcken ut sedan återgång till normalfoder.
Nu får vi göra en investering och koppla på ett filter(20.000:-) så vi alla mår lite bättre.Just nu får mina 4-fota ofiltrerat vatten,orkar inte köra och hämta till alla.


Mina småprinsessor har varit här några timmar.Har bjudit på riktigt potatismos och köttbullar.Det gick hem.


Vi balanserar upp gårdagens vinterbild med en mera grön,lilla sötVickie i det gröna.Just nu ute regnar och blåser det smådjävlar.Får nog ta in 4-fota lite tidigare idag.

onsdag 11 januari 2012

Ops.

Sov till 9.30,vet inte när det hände senast och om jag inte hade behövt uppsöka en wc kunde jag ha sovit ännu längre.Lätt.
Mannen fodrade mina 4-fota i morse.Alltid när vi gör en sådan överenskommelse brukar det aldrig fungera eftersom jag oftast inte kan sova på beställning.Men som sagt denna gång blev det lycklig utgång.


Här några bilder från ett vinterBlekinge i snöskrud men det var ett annat år,just nu kan jag skönja knoppar på en del buskar.Ur led är tiden.
Min onsdag ska jag bara flyta igenom.Torsdag återbesök med Vickie hos Katarina veterinär.Längre än så tänker jag inte planera,det som sker det händer.

tisdag 10 januari 2012

Kurs dag 2..i rad.

I morse tog jag det säkra före det osäkra,gick ut med en häst i taget.Handen är rejält svullen idag efter klämskadan igår morse men inga brustna ben,alltid något!Kom sent i alla fall men det berodde på väglaget som var lite slirigt efter någon cm snö.En grabb till i gruppen så nu är det fler män än kvinnor-kul och en härlig atmosfär.Mer rak kommunikation.Jag gillar.
Onsdag kursledig och jag behöver landa,är total slut ikväll.

Har även telefon tillbaka,efter 1 vecka utan.

Var upp till Ingela och inhandlade en överrock till den Gråa.De gamla täckena är slitna,köpte även lite torv,spånet var slut här hemma men även i Fåglasång,undrar om alla sågverk har lagt ner arbetet,brunnit ner eller så för spån är just nu en bristvara!

Ska krypa ner och läsa lite,Mons Kallentofts bok Höstoffer som utspelar sig i Östergötland minsann,ta sovmorgon om möjligt,men när jag förbereder en sån vaknar jag ofta före mannen.Hoppas på lite sol men detta rusk ska nog fortsätta är jag rädd.

Om min värk fortsätter att "gå tillbaka"har jag som målsättning att börja rida lite mer frekvent igen,saknar jättemycket.Kan kanske ta den lille som handhäst.

måndag 9 januari 2012

Måndag och ny kurs.

Vet att jag var väldigt negativ till förra kursen men om det är kursen eller allt annat som hänt med reiki, distanshealing och nonijuice,är inne på min 2:a flaska,som gör att jag mår sååå mycket bättre.Men jag har ju inget val än att gå en gång till eftersom jag är utförsäkrad!!!och arbetslös sedan 1999 faktiskt,tiden går....och vi med den!

Idag var det iaf upprop i B-H igen och en himla massa nya kurskamrater.En trevlig överraskning var att hälften var killar denna gång,det gillar jag.Inte för att jag är killgalen är ju gift sedan många år med B och har inga baktankar men ofta blir det mindre käbbligt med färre damer...det är min erfarenhet.

Stressade som en tok i morse efter en allt annat än god natts sömn,fick ta till reiki kl.02.00 så när mannen försökte väcka mig kl.07.00 var jag nästan inte kontaktbar men upp kom jag.Fodrade alla mina 4-fota även hunden =).När jag på mitt alldeles egna sätt att spara tid skulle ta ut båda hästarna samtidigt....för att spara några steg,klämde den Grå mig i stalldörren!min vänsterhand!!!! A J AJ AJ!Den är ganska svullen och har en riktigt blå ton+ lite skrap.Förhoppningsvis ordnar det till sig om någon dag,får väl ta min laser och köra bort blodet.

Ikväll har jag anmält mig till TorBjörn M´s distanshealing,är övertygad om att det behövs efter denna dag.Det blir alltså tidigkväll i Verperyd.
Är Du intresserad av att prova healing, klicka på länken till höger!

En ny B-H dag redan i morgon sen får jag se.....

Jag glömde berätta att i onsdags förra veckan började det svida i halsen.Hela helgen har jag haft både feberfrossa och febersvettningar men med reikihealing 3 ggr kunde jag idag åka till min kurs.Vad säger ni om det?Lite rethosta fortfarande men inte sjuk.Dottern med man o småprinsessorna drogs med denna "sjukdom" i 3 veckor!


fredag 6 januari 2012

Äntligen....

lite ironiskt så har jag fått mer än vad jag bad om,en riktig förkylning.Huvudet som en bikupa rasp i halsen rinande näsa frossa  eller feberhetta.

Pest eller kolera.

Har inte sovit i natt heller men det beror inte enbart på den nytillkomna förkylningen-jag såg på småkronorna inatt när de slog Ryssarna.

Undrar lite konfunderat om vi kan smitta hästarna med våra baciller för den gråa hostar något enormt.Måste nog inhandla ett nytt täcke till damen,ett varmt och regnsäkert.

Mor:an är här vi får se hur länge hon tyar stanna =).

onsdag 4 januari 2012

Alla dagar ser ut som repriser av dagen innan.

Detta nya år som jag hoppas ska bli ett "guldår" för mig och mitt liv,har börjat med ett väder som inte någon vill vara ute i!Inte ens Vickie vill gå ut,i alla fall inte på morgonen,får nästan bära ut henne =).

Det regnar och blåser varje dag!Den ena dagen är den andra lik.
Vill ha variation.
Kanske lite sol och mindre med vindar.Stormarna har avlöst varandra stup i ett.Vi har ändå varit förskonade från elavbrott.Man får vara tacksam för det lilla.
Sista veckan nu med mannen hemma.Ska bli skönt när det återgår till vanliga rutiner.

Jag gillar rutiner och grå vardag!

Sedan jag började dricka min nonijuice,är inne på 2:a flaskan nu,har värken försvunnit och i början sov jag jättebra,4-6 timmar/natt,vet inte när det hände sist!.Behövde väl sova ifatt kan jag tro men nu 2-3 nätter i rad har det varit lögn att sova fastän det inte är fullmåne.
Attans!
Men är överlycklig för värkbristen,kan gå uppför trappan till sovrummet utan hjälp av armarna.Förut drog jag mig upp och idag går jag nästan obehindrat.Kan även efter att ha suttit på en stol eller i soffan resa mig och gå iväg utan att stöna och stånka likt en 90-åring haltande de första metrarna,YEAH!!!

I morgon ska jag fara över till Rödeby och hämta lilla mor som varit hos syster sedan mitten av december förra året =).
Måste få ordning på soveriet!
Men i morgonnatt 02.00 spelar småkronorna junior-vm-final och det måste jag bara se!






söndag 1 januari 2012

2012 1/1

En mycket lugn och sansad dag,lite seg förstås,det blev ju rätt sent igår eller i morse snarare.En vanlig kväll framför dumburken.God mat och lite gott vin.Pipen (grannens golden)var här eftersom husse hans var ute på galej.
Mannen var ner till C&A vid 20-tiden då fick jag kasta mig ut och ta in 4-fota.Det lät värre än krig.Det small och dundrade.......usch och fy attan för smällare!

Konstigt var det att vakna upp till regnet som fallit nästan hela dagen.Årets sista dag var det -7 grader och frostigt,härligt klar luft sedan omslaget vid midnatt med dimma så att all gratis underhållning av fyrverkeri uteblev.Ännu en vecka har mannen ledigt och mor kommer på torsdag.Annars inget inbokat ännu.Min agenda är nästan ren.


Kanske skulle man ta regnbågsvägen,den ser ut att leda mot toppen =).