onsdag 29 februari 2012

Sitter i B-H...

....mina kamrater är nere i matsalen och fikar.I bilen hit idag fundrerar jag på min kroppsstatus,varför jag känner som jag gör.Vad som är ändrat och vad jag missar.
Är ganska klar över att jag har missat en del healing senaste veckan.Annars är jag bra på att pausa men har nu upptäckt att det inte räcker.Behöver Thorbjörns healing 2 ggr/vecka för att hålla mig över vattenytan.

Detta är förra våren uppe i min skog.Jag kallar platsen för Gunnars lycka.Här hade Gunnars sina kvigor på sommaren.Snart mycket snart ser det ut så här när jag både rider och rastar mina hundar.Mittimot ligger en lycka till där brukar jag ligga och kantra med hästarna.

Detta är min lille Totte eller Atomic som han heter på riktigt,vid hingstutsläppet för 2 sommrar sen.I en snar framtid är det åter dax för sommarbete för mina 4-fota.Vad jag längtar och säkert de oxå(mina hästar alltså)


Detta är då Nikkita som jag fått av en arbetskamrat,samma kamrat som jag nu arbetstränar hos.Har inte fler hästar för tillfället och är nöjd med antalet.Just på denna bild är det Josefin som visar upp den Gråa som jag kallar henne innan hon flyttade hem till mig för 2 år sen nu.Jösses vad tiden går!

Nu är mina kursare på G  in så over and out för nu.

Kramellikram.

tisdag 28 februari 2012

Godmorgon världen eller nått....

Tisdag och min 2:a dag på "jobbet" denna vecka.Vet inte hur jag ska orka men får väl ändå försöka.Mannen har snarkat så taket har lyft.Det går inte att somna när det låter så in i norden.Rätt var det är så slutar han andas och sedan efter några sekunder kommer det en explosion  så jag nästan blir rädd,men och andra sidan en glädje eftersom jag tror han dött.......

Jag hann inte(läs orkade)rida igår.Fick göra en blixtinsats hos barnbarnen.E fick läkartid.

Idag regnar det i Blekinge,grått och tungt att andas.Massagen är inställd,C har fått problem med en axel hm jag som för 1:a gng tänkt mig en riktig behandling nu när min värk är puts väck,jaja det blir fler tillfällen.
Undrar om jag tyar med att fara till B-H i morgon,återstår att se men jag har ett möte inplanerat med J så får försöka att mäkta med detta iaf.

Ha de´gott ni som tittar in hit till mig.
                                                         Kramellikram =)

måndag 27 februari 2012

130 elever piuh..

Undrar hur mitt huvud ska kännas som i em.Är ju inte van vid så mycket surr här i min lilla värld där jag bestämmer om radion ska skvala.Min hundar är ju inte så pratsamma heller.Är lite fundersam om hur jag ska klara detta......
Men skulle tro att med positiv inställning så klara jag även av denna prövning =)
Tar med min kamera idag och dokumenterar "min" arbetsplats.

Det är läge att anmäla till Thorbjörn´s healing ikväll för att ladda mina batterier.

lördag 25 februari 2012

25:e dagen feb.snart slut ojojoj

Tiden bara rusar men jag tar det lugnt och kör mitt race lite mer i snigelfilen.Det blev tidig kväll igår och inte orkade jag se filmen i sängen som började när jag kröp ner fastän den var i reklamfrikanal somnade jag nästan omgående.Känns lite ovant jag som bara för några veckor sedan inte somnade alls.

Fick min beställda nonijuice eller jag fick hämta i B-H förstås men nu är förrådet påfyllt och jag behöver inte bli utan.Noni´n tog slut i onsdags och lite darrigt kändes det inombords att inte få min hutt på morgonen.Min rädsla att värken skulle komma tillbaka var ogrundad.

Min goe vän B från Grums ringde lite otippat igår eftermiddag.Hon och hennes man var här för 3 år sedan och hälsade på.Vi arbetade på LME i Norrköping för många många år sedan.De flyttade tillbaka till Värmland om jag kommer ihåg rätt i slutet av 80-talet.Vi har inte haft regelbunden kontakt men liiite då och då.Hon blev förvånad över min nästan mirakulösa helomvändning,från jättedålig till att nu vara ute på arbetsträning och hon var givetvis glad för min skull =).
Kanske kanske åker jag upp till Karlstad nästa helg om jag bara kan få besked om det finns plats hos A-L V´s kurs om reiki.Det blir en tågresa då för inte kör jag bil själv så långt och kanske kan jag byta bort min arbetstränarmåndag till torsdag i stället,så jag kan hälsa på B i Grums en extra dag!

Min lördag innehåller en ridtur eftersom det nu stillat sig med vinden,ska prova hoppsadeln jag tog hem på prov från Fåglasång.Lite städning och en långrunda med hundarna.Däremellan blir det mat och vila i soffan och virk eller stickningen.

Ha en skön helg ni som tittar in till mig!

fredag 24 februari 2012

Fridag idag

Har en "ledig"dag,en massa energi som jag inte vet hur jag ska förvalta.Finns hur mycket som helst att sätta tänderna i och jag vet inte var jag ska börja!

Vad jag vet är att prinsessorna och E kommer efter lunch.Men vad ska jag göra innan dess?Ska jag gå en runda med hundarna i vårvärmen eller bädda rent,rida eller ta ett nappatag i stallet nu när det är så varmt att man kan vara där utan att frysa ihjäl =).

Finns så mycket som blivit eftersatt här hemma när jag förut var så begränsad av värk så nu när energin finns blir jag lite ....hittar inte rätt ord, jaja hjärnan är inte vaken bara för att kroppen min är så =) men det är ok.

Splittrad är ordet jag sökte innan.Måste hitta någon form av struktur.Kanske göra ett schema eller nått så jag får ordning och reda både i hemmet,stallet och hjärnan.

Anmälde mig till healing i förrgår men det hade jag glömt igårkväll men fick nog en dos iaf,för när jag vaknade i morse var jag torr i munnen nästan som efter en blötkväll-fest.
Fick ju mitt garn igår så 2 nya mössor blev det med nya färger.

Min nonijuice är slut hoppas J är hemma i em så jag får hämta min baginbox =).

onsdag 22 februari 2012

Mittiveckan-kväll.

Känner det som jag bara har flutit ikring idag.Har inte fått något vettigt gjort.Har varit upp till min granne som har tagit in en irlänsk cobbhingst eller Tinker som en del säger från Danmark,tog några bilder som kommer vid senare tillfälle.Han är 9 år och väldigt känd vad jag förstod men i sitt relativt korta liv har han ändå hunnit med att bo i både Norge och Danmark och nu återvänt till Sverige igen.

Dessa bilder kopierade jag från Leonas fb-sida.En riktigt snygg kille 148 över marken.Den pannluggen han har går inte av för hackor,en snäll hingst som lyssnar till namnet Millian.Hon har en friserfölsto till salu 8 månader,en vacker och ganska ädel dam som var väldigt social och kom nyfiket fram och hälsade på mig,nästan lite väl framfusig för min smak.


Nu ska jag nattafodra mina 4-fota ta sväng ut i duschen och sedan krypa ner och invänta John Blund så jag är pigg och glad imorgon när det är kursdax igen.
Javisst jag glömde att mitt garn jag beställde härom dan på nätet nu har kommit så nu kan jag virka fler mössor =).

Tar en dag "ledigt".

Efter 2 dagar ute i verkliga livet tar jag en dag ledigt och struntar i att köra till B-H.Talade om detta redan förra veckan för mina kursledare att jag tänkte hoppa denna dag.Jag vet hur kroppen brukar reagera.Gick till sängs före gubben igår och är uppe före mannen nu på morgonen.

Var upp till Ingela igår och hämtade min beställda barbackagjord hittade ett ulltäcke i realådan och en hoppsadel för en spottstyvel.Provade sadeln och som jag kan se sitter den som en smäck.Sadeln är inte vacker och väldigt sliten och nött men vad gör det i skogen.

Kanske kommer A upp i dag och hälsar på,hon får hjälpa mig och bestämma om sadeln ska stanna här eller inte kanske provrider jag den för att bli helt säker.Jag hade en hoppsadel till Donna som jag sålde när hon flyttade till Ulfsmåla.Trodde ju inte att jag skulle ha någon användning för en....som jag mådde då men jag har ju hamnat i ett annat läge nu!

Nu idag regnar det småspik och +grader,inte är jag ledsen för det.Fram mot kvällen ska det blåsa upp kanske stormbyar och det gör ju bara att snön försvinner ännu snabbare.
En långpromenad med hundarna blir det nu på förmiddan och sedan ska jag köra upp till en granne och titta hur stor hennes fölis blivit och hon var och hämtade en ny häst i Danmark förra veckan.Den ska vara en syn för gudar!

Ha en härlig dag ni som ev.tittar in till mig.

tisdag 21 februari 2012

Hua.

Natten till tisdag trodde jag bestämt att huset skulle blåsa bort.Själv låg jag länge och försökte somna fastän jag var så trött att jag med säkerhet hade kunnat stå och sova.Det är lite så med mig att när tröttheten blir för stor är det nästan omöjligt att somna in.

Efter några timmars bortdomning vaknade jag av att blåsan var full,fick göra en reikirunda för att somna om,kände lite i halsen också och med tanke på att jag nu vistas i en miljö som är helt okänd för min kropp,alla för mig okända "fritisbaciller" måste ju hoppa på mig just nu haha.Nästan som när jag vande in mig med barnbarnen.

Halsen känns något bättre nu på morgonen.

Mannen fodrade mina 4-fota innan han for till sitt arbete i morse.Den Gråa undrade lite när frukosten kom så tidigt och hade inte ställt sig upp ännu =).Skulle inte vilja byta bort min andra hälft för allt smör i småland.

Annars idag tisdag får den uppskjutna resan upp till Ingela bli av,väglaget har säkert blivit lite bättre än i söndags.Vill hämta min barbackagjord som jag tänkt använda nu när jag ska "köra" igång den Gråa.En gjord att fästa stigbyglarna i så jag kan ha något att stå emot om hon får spel för någon stubbe eller rotvälta.Att rida barbacka stärker upp min mellandel + att det är lite varmare.

måndag 20 februari 2012

Tjoho!

Äntligen måndag nu kommer inte varje dag bli den andra lik.Nu är det dax att äntra jobbet,som jag har längtat.Jag har under många nätter gråtit och förbannat min kropp som nu mirakulöst svarar på allt.

  • Jag sover.
  • Är rörlig.
  • Går ner i vikt.
Att så lite kan göra just mig så lycklig!

Börja som matatant denna vecka när de flesta barn har sportlov känns helt ok.Det är nog bara fritisbarn, kanske ett 30-tal,en mjukstart kan man säga.
Då finns tid att läsa in manualer och hitta rätt i lokalerna kanske memorera var allt finns o.s.v.

Igår eftermiddag kom då Pipen(jaktgolden).Ska bo här iaf fram till semestern.

Får man vara så här lycklig?

söndag 19 februari 2012

Söndagskväll och laddar för healing.

Har tagit in 4-fota,men det satt långt in de ville inte in.

Har packat min jobbarkasse med foppatofflor,the och mina skånska kex.

Om en timme ligger jag och tar emot healingvågor från FB-gruppen.Tar med äggklockan upp ifall jag somnar.4-fota vill ju ha kvällsfoder också =).


lördag 18 februari 2012

Lördagskväll i timmerkojan.

Sitter under gofilten och njuter av en ensam hemmakväll.Vickie ligger bredvid sovande efter att ha haft herrbesök P´s söta lilla fralla Vincent.Vi gick runt ån i eftermiddags i snöslasket.

Har precis avnjutit melodifestivalen och lite förundrad över rapparen Ranelid som gick direkt till final,ja jösses ja.Vart är allt på väg undrar en liten tant här uti Blekingeland?
Ena ögat har koll på Scherlock Holmes eller snarare örat jag lyssnar på vad som händer samtidigt som jag knapprar ner ord i min blogg =).

Mina 4-fota vänner uti stallet har fått sitt nattafoder och att jag tog mig över vår gårdsplan är en bedrift.En blandning på is-sörja-sjö är det närmsta jag kan komma vad gäller en beskrivning.

Väntar och längtar till måndagmorgon och mitt återinträde i arbetslivet.Mitt nya liv börjar......

En dikt.


Denna dikt skrev jag innan det vände....13/11 2011

Ibland undrar jag varför
men oftast förstår jag
och ingenting är lätt
ofta kan man ana när det ska rasa

Att vi alla har kommit olika långt
det som är klart för mig
kan för andra vara otydligt
nästan som en morgondimma

Ändå hittar jag
fastän morgondiset inte lättat
andra trampar snett på min stig
Jag ser klart där andra famlar

Är jag så mycket klokare
eller har jag gett upp?
orkar inte rusa
jaga fördelar
till vilken nytta?

Min väg har ofta varit kantad av törnen
många är de gånger jag fått plocka stickor ur fingrar och knän
nästan alltid på väg upp men lika ofta kanat utför
När hösten är på riktigt
och mörkret faller tidigt

Känner mig färdig
Klar att gå vidare, orädd
vill vidare
till nästa fas
Ser fram mot ljuset

Artonde februari.

Jösses vad tiden rinner.
Ikväll ska mina barn och man åka och fira H´s man som fyllde en massa år förra helgen.Min syster har ordnat detta utan M´s vetskap tror jag.Hon är bra på att överaska sin man.

Vi i släkten har salat till present och lillebror har fixat,han har även gjort ett grattiskort som jag skulle skriva ut på min skrivare.
Bilderna skickades och skulle skrivas ut på ett papper,flera sidor.Som jag höll på!Men någon fena är jag inte så jag gjorde på mitt sätt d.v.s 2 ark+ lite klister.Säkert får någon roligt åt detta men det bjuder jag på =).

Idag i Blekinge är det grått,fuktigt och rått nästan som vanligt kan man säga.Ska försöka ta en runda på den Gråa.

På fm nu åker B upp till E-boda,ska försöka laga mitt avgasrör på den lille pegutten.Jag behöver en bil som inte farbror polisen vill stoppa bara för att den låter som ett rytande lejon och jag måste ut på 22:an nu när jag ska arbetsträna.
Jag får se till att bli mer noga med min reiki,inatt var det svårt att somna och imorgonkväll blir det free healing från fb-gruppen.

Tror vi får tillökning idag i form av en goldenpojk vid namn Pipen.Tror vi får hitta ett annat tilltalsnamn när han ska bo här när hans husse går på kurs i Linköping.Känns konstigt att ropa på Pipen,mina grannar kanske undrar om det har slagit över.Det kan bli så att jag inte vill lämna honom tillbaka sedan och det har jag sagt till M.
Vi har vid flera tillfällen haft denne goa hund här på sleepover när hans husse har varit ute på galej.




torsdag 16 februari 2012

Tisdagsmöte i Listerby

Brukar egentligen vara i B-H på min kurs men denna tisdag,alla hjärtans dag, hade jag ett möte inplanerat med AF´s representant och Listerby´s rektor I.J.Att ett möte med verkligheten kunde tömma mig så kapitalt på energi.Kanske för att jag varit lite "ute" i så många år när jag levt i mitt svarta hål.Jag hade absolut inte orkat att vara på kursen och sedan på mötet.Det var ett bra beslut av mig att hoppa skolan.

Jag ska f.r.o.m. måndag nästa vecka vara på Listerbyskolan och arbetsträna 2 fm-dagar i veckan.Börjar med 3 tim/dag.Tant Anki ska prya som mattant=).Min gamle vän A som arbetar i köket sedan några år på 80% nämnde förra veckan :Varför kommer du inte till mig och arbetstränar.Min vän A och jag har nästan i hela min Blekingehistoria varit arbetskamrater på 2 arbetsplatser innan.Vi känner varandra ganska väl.Har liknande intressen+att A har en härlig humor.Vi passar ganska bra ihop =).

Några telefonsamtal i fredags bäddade för denna lösning.Det kan om detta fungerar generera i ev.timanställning i framtiden,vilket inte alls känns fel för mig.Kan tillägga att jag även hade fått möjlighet att prya i köket på F.17 men framtidsmöjligheten var noll där.Närmre till F.17 men en framtid kanske inom kommunens tak gör att restiden till Listerby känns OK.

måndag 13 februari 2012

En fackspråksförklaring till Karin.

Skritt=hästen går,en 4-taktrörelse.
Trav=en snabbare gångart,2-taktig rörelse.
Galopp=en 3-taktig rörelse med svävmoment.
Om hästen taktar i skritt går benen lite snabbare med ett kortare steg,ibland på stället.I trav och dressyr i högre skolan kallas det passage om hästen travar med höga benlyft och svävmoment,stora luftiga travsteg.Trav på stället blir piaff med bakdelen lång under sig.
Longering är när hästen springer runt mig i en stor ring,Jag har hästen i en lång lina.

Jag vet att vi svänger oss med en massa konstiga ord i hästvärlden och för den oinvigde kan det låta mycket märkligt =).

Här 3 Friserhästar som rider en kadrilj vid invigningen av Ronneby´s nya Ridsportcentrum.En jätteanläggning för en himla massa millioner.En kadrilj är då flera hästar som rids till musik efter ett i förväg bestämt mönster.
Det finns givetvis en uppsjö med fler och kanske konstiga ord men för att reda ut dessa kan det behövas ett ganska stort projekt,kanske en hel bok =).Hoppas du blev lite klokare Karin!

10 grundprinciper för mental styrka.


  • Rätt attityd är viktigare än rätt resurser.
  • Omöjligt är inte ett faktum-Det är en åsikt.
  • Det finns inga misslyckanden-Bara feedback.
  • Ingen kan göra mig svag,ledsen eller irriterad utan min tillåtelse.
  • Hellre försöka att göra misstag än att inte våga alls.
  • Varje dag ovan jord är en bra dag.
  • Höga mål ger energi och kraft i nuet.
  • Vad som än händer i framtiden så kommer jag att klara av det.
  • Jag kan skapa och påverka min egen framtid.
  • Jag litar på mig själv och gör mitt bästa utifrån de resurser jag har tillgängliga.

Vet inte var jag tappade bort dessa nycklar men det är ju uppenbart att jag nu hittat tillbaka.God sömn och värkfri tillvaro gör ju sitt.

söndag 12 februari 2012

Jag bara tror att jag kan...

..ladda över mina bilder från mobilen till datorn men det är fel.Jag kan inte!Har försökt på flera sätt men misslyckas.De som vill se bilder från min premiärtur på hästryggen får vänta tills jag kan få experthjälp,så är det bara.Får försöka att målande beskriva för de som eventuellt vill veta =).

Jag är en klok kvinna numera så jag började med att longera några varv innan jag satte mig upp.Men det visade sig onödigt Nikkita var med på noterna och jag förmodar att hon tyckte det var skönt att komma ut lite utanför de staket som kanske kan bli lite begränsande.

Hon pinnade på i ett friskt tempo,taktade lite för brevlådor,stubbar,stenar och de rotvältor som det finns ganska gott om runt här i skogarna.Kan berätta att det inte var lätt att ta bilder med en hand,hitta alla små knappar som ska tryckas på för att föreviga omgivningen.Vi tog "torpetrundan" som jag brukar börja med när mina hästar har haft en längre vila.Den tar c:a 40 min i skritt och innehåller asfalt,skogsväg,redig skog,stenmurar som ska klivas över.Allt.

Hon är så klok den lilla märren när hon kände trötthet i ryggmuskelaturen sänkte hon sig mer i halsen så att ryggen kom upp.Det är ju inte bara jag som är ovan även hon har ju tappat både muskler och kondition.
Hon var så nöjd när vi kom hem och det var jag också.
Min plan är att rida eller tömköra varannan dag,allt för att vi ska komma i fas båda två utan alltför mycket träningsvärk.

Blev rejält frusen efteråt så efter en lunch som fick bli en omelett med lök och ost+den tacoköttfärs som blev över i fredags plus en rejäl sallad blev det soffläge under gosefilten.Är säker på att jag slumrade någon timme.

Idag söndag har jag hållit på hela dan med både det ena och det andra.Bäddat rent,skurat duschen,stickat,dammsugat,mockat,lagat mat x2,tittat på idrott på dumburken.Märkligt vilken energi min gamla kropp nu besitter.Ibland kan jag nästan känna lite rastlöshet.....är så märkligt att gå från soffpotatis till en som knappt kan sitta still.Men det är ju så här jag är när jag är frisk!Även hjärnan har vaknat vilket kan vara bra om jag nu ska ut och praktisera på arbetsplatser om någon vecka.

Lille Totte ska få en omgång i morgon.Han ska få prova ett träns har jag tänkt.Undrar vad han tycker om det.Han är alltid så skeptisk när jag kommer med nyheter.

lördag 11 februari 2012

Uppe redan...

...och det är lördagsmorgon.Har sovit bra men vaknade som jag gjorde förr tidigt,pigg och utvilad.Inte som förr stel och värkbruten efter en natt med obefintlig sömn.
Min fredag blev så bra som jag önskade,alla bitar föll på plats.Talade i telefon med en massa trevliga människor.Fick bara positivt bemötande överallt.Kanske är det tankens kraft och mitt nya sätt att se på mig själv,min situation,mina möjligheter.En man tyckte absolut jag skulle skriva en bok om min resa.Har nu en bok till i mitt huvud som processar i min hjärna.

En boktitel som jag har skrivit ner och som kan bli arbetsnamnet på ett av projekten."En lucka i livet".Jag har ju fler "böcker" i mitt huvud.Nu gäller det att skaffa mig skrivrutiner precis som mina författarvänner säger att man måste ha.

Och AF-tanten fick tji,jag hade rätt!Hoppas hon lärde sig att inte uttala sig och hota med åtal-fängelse när hon bara hade "tofflor" på fötterna.Jag vandrar numer med rejäla kängor på mina fötter =)med stålhätta(ler inom mig när jag tänker i bilder).

Känner mig så energisk,stark och oövervinnlig.Ett litet frö sticker upp ibland en orostanke-tänk om allt detta svarta kommer tillbaka.Livet har ju en tendens att gå i vågor och kanske för att stärka oss drabbas vi ibland av olyckor,sjukdom,kylskåpshaverier,punktering på bilen eller annat elände kanske för att vi ska kunna känna den glädje jag är i just nu!

Idag är dagen jag tänker sadla på den Gråa.Ta mig en tur ute i backen.Andas in doften av skog.Har saknat mina ridturer,lugnet,rytmen bara jag och en 4-fotavän i harmoni.Har inväntat en mildare temperatur för vem vill frysa.Mobilen med inbyggd kamera ska givetvis dokumentera min första ridtur på evigheter.Delar den med er här senare idag,om inte något annat kul inträffar......

fredag 10 februari 2012

Planer i gryningen.

Efter ännu en natt med god sömn efter gratis fullmånehealing,länk till Thorbjörns gratishealing finns till höger på min blogg, är jag uppe med tuppen och planerar min fredag och helg.

Det blir inget födelsedagsfika idag nere i byn,vår "lilla" stora flicka har födelsedag idag.

E ringde igår em och talade om att de nu fått kräksjukan.Ända sen trettondagjul har de dragits med sjukdomar!

En dam från AF ringde mig igår.Rubbade mina cirklar,hoppas att det är hon som är ute och cyklar.Efter att ha pratat med 3 olika människor som alla säger tvärt om.Ska ringa ett samtal idag för att bekräfta det mina tre vänner säger.Använde SOAL för att inte hamna i det tillstånd som gör min sömn obefintlig.Tänk att kursen nu kom till nytta.
Funderar på vad jag ska göra om AF-tanten har fel,ska jag agera på något sätt eller bara låta det rinna ut i sanden.Uppföljning kommer.







onsdag 8 februari 2012

Ännu en dag till ända.

Idag har livet strulat med mig.Först var staketet i 4-fotahagen trasigt,lagade lite provisoriskt.Den Gråa hade troligen stått och viftat med svansen och trasslade in den i spiralen.

Sedan körde jag ner till Ö&B för att inhandla lite propplösare,det är stopp i vasken...igen,lite smått och gott ramlar ju alltid ner när man går där inne,jaja så kom jag då till kassan och då fungerade inte mitt kontokort!!Det är en av mina stora fasor.Detta dilemma har inträffat 2 ggr på en himla massa år så jag ska väl inte ojja mig alltför mycket..Varje gång har jag haft täckning men tekniken har felat.

Jag åkte ner till maxi och där var det inga problem att få ut cash =).
Fastän det inte varit alltför kallt idag så har jag frusit,antar det är det fuktiga råa som kryper innanför skinnet.Ska bli mildare framemot helgen längtar...
Väntar mig ett mail från Ingela som säger att min ridgjord har kommit.längtar upp på hästryggen.Spännande att se om min tanke med barbackaridning kan få lite mer muskler i mellandelen(kroppen)och en smäckrare midja.

Torsdag och B-H igen,saknar alla 21 kurskamrater.Stämningen är hjärtlig och vi skrattar en himla massa.En brokig samling är det och åldersspannet är långt mellan 25-60 skulle jag tippa.Alla har ju något som vi andra kan få del av.

Får besök i morgon från Kalmar,undrar om jag hinner dra fram snabeldraken innan?

måndag 6 februari 2012

Healing söndag








Igår får jag markera på något sätt,fick t.o.m. gubben att ta emot gratis healing från FB-gruppen.Vi la oss alla tre,ja hunden också som alltid på mina ben när jag får healing.Hon går bort efter c:a 15 minuter då tycker hon det räcker.Djur är väldigt känsliga för dessa energier.

Mannen somnade direkt,snarkade så sött.När jag somnat vaknade jag vid 4 i morse och kunde inte somna om.Men det är ju fullmåne det förklarar varför jag inte kunde sova som jag brukar.Har anmält till fullmånehealing imorgon kväll för Thorbjörn M.Ska bli skönt så jag kan återgå till min goda vana att sova 8 timmar varje natt.

Idag för 17 år sedan.

Det var precis som idag en vintrig dag.Snön föll och natten hade varit blåsig.Så blåsig att stalldörren hade blåst upp på natten och Jagodas fölunge som nyfödd försökte resa sig i boxen på sina långa ben men endast kunde stå på sina långa kotor,lederna var så mjuka och i boxen djupa strö fick han ingen stöd för hovarna.Chokladbrun med en strimbäs och snopp,försökte han komma undan mina försök att torka honom torr med ett badlakan.

Samma morgon skulle mannen och jag åka till Kalmar för att ta bort en häst som jag hade haft med ner hit.En jättestor halvblodshäst med bra stam,vacker som en tavla trevlig i humöret för att vara ett sto,med strimbläs och snopp.

Det kändes mycket märkligt att samma dag få en och samtidigt förlora en annan.
Jig som araben fick heta,bodde hos mig i många år.Men när min värk blev för svår beslutade jag mig för att någon annan skulle få tillgång till honom.Han såldes till en tjej som hade rötter på samma gård han själv föddes på,då denna dag i februari.

Nu bor han med  2 schettisflickor i skogen ovanför Holmsjö.

Idag en något mer human temperatur ute,snöflingorna dalar sakta ner.

lördag 4 februari 2012

Riktigt vintrigt med både snö och kyla.

Tyvärr är det kallt både ute och inne.

Vet inte när jag gick och la mig kl.9 en fredagskväll.Men jag var ruskigt trött igår.Var uppe med tuppen (6),eldade en tur ner till VC och apoteket.Hem och eldade ännu mer.Startade ugnen,satte en vetedeg och en äppelkaka så på em vid 2 satte jag mig ner en lite stund.Då var det middagsdags och ugnen gick på högvarv hela dagen.

Vi har lånat ett värmeelement av R&K,som står i tv-rummet det kallaste rummet i hela huset.Mannens jobbarkompis ska till Växjö i början på nästa vecka och Jula så ett par konvektorelement ska inhandlas minsann.Kan inte vara fel med en fläkt som skickar runt luften.Just nu använder vi lånade elementet och fläkten som jag använder på övre våningen på sommaren när värmen nästan är olidlig.

13 grader i köket på morgonen och -15 ute.
Annars en fin dag sol och tyvärr en vind som förstör lusten att vara ute.Just nu när sitter här har jag en fleecetröja och en stor mysig filt lindad om livet så mina fötter ska få lite värme.Men jag fryser ändå!

Fläskläggen står på spisen,kålrötter+potatis+morötter skalade.Det vankas rotamos mina vänner!

Släppte ut 4-fota i hagen bakom stallet idag där har de logen att gå in i.Precis allt är fruset i stallet.Bär nu vatten inifrån,vattnet frös för någon vecka sen.Vattenspannarna måste ställas in i sadelkammaren under dagen.


Lääääängtar till våren och värmen,men för nu får man hålla till godo med de bilder jag samlat på mig.


Bokskogen på våren finns det något finare?

torsdag 2 februari 2012

Träningsvärk men

det gör inget för det är nästan lite skönt.Betyder att jag är tillbaks på banan,fru Andersson i en liten påse,fullt ös har svårt att ta det lugnt.Nu tror jag att det bara är att ösa på men faktum är att min personlighet har  ohyggligt svårt att ta babysteg....allt eller inget=)

Om man som jag knappt har kunnat gå de sista åren ger sig på att gå i raskt tempo,får skylla mig själv.Det bästa med detta är att denna värk försvinner så....
I morgon blir det ny promenad i ett liiite lugnare tempo,men gå ska jag!SMHI har lovat 2-3 dm snö inatt så ska kanske leta rätt på några skidor.

bilden lånad från nätet.

Hade ett bra möte idag på kursen,kan kanske bli nått!

onsdag 1 februari 2012

Mittiveckan

En dag med inte allt för många måsten,utan mer ta det som det kommer.En härlig promenad med vännen K och hundarna uppe vid Karlsnäs ett fritidsområde med många fina slingor.Ligger inte långt härifrån,fågelvägen kanske någon eller några kilometer.Nästan lite Vrinnevi-skogen-stuk över området.

Medans vi gick där uppe ringde min mobil och ännu en människa i andra änden vill prata med Lasse!vilken dj*vla Lasse undrade jag då.När jag kom hem ringde jag upp telenor för andra gången,har nu nytt nummer IGEN.Förhoppningsvis ska jag slippa alla konstiga sms och samtal som egentligen ska till denna Lars.

En maxirunda med mannen ikväll och fyllt på förråden som alltid verkar vara tomma.Passade på att fylla på garnförrådet också.

Morgondagen innehåller ett möte i B-H på em angående min praktikplats,så det blir skola från lunch.Bra då hinner jag elda lite.Har nu inget vatten(fruset) i stallet.Skönt då att det inte är stallet fullt.Ännu mer kylgrader är att vänta till helgen,har jag hört.


Nu blir det sängen och lite reiki så jag har energi för en torsdag med mycket trevliga kurskamrater.