fredag 30 mars 2012

Fredag och mannens återkomst till "nästet".

Idag har jag gjort ett jätteröj i stallet.Tömkört storhästen och tagit en maxirunda.Fyllt på förråden som gapade tomma.Handlat till sjuka stordottern som haft feber i några dagar.

Hinner inte blogga så mycket som jag vill.Ej heller surfa runt för att kolla in mina vänners bloggar.

Kan det bero på min nyfunna ork?
Klart att det är så.Har så mycket att ta igen!

Helgen i Blekinge ska bli ostadig med blåst och kanske rent av snö,hua mej som de´säger här nere.Vem vill ha snö nu!?
Jag ska i alla fall ta en långrunda på den Gråa.Fortsätta med frilandet,den nya drivbänken,rengöra växthuset med högtrycket.

På måndag får jag besök av Af på min pryoplats.Kanske vill de att jag ska utöka timmarna.Får fundera på hur jag ska ställa mig till det i helgen.Måste väl ändå töjja på min livlina.Jag har ju flera gånger "jobbat" över vid flera tillfällen redan innan.Så min tanke är nog att utöka till 4 timmar/dag.Hur ska jag annars klara ett riktigt arbete?

Har ju redan fått frågan om jag är mogen för vik. av rektorn.Mitt svar blev,kom tillbaka efter semestern =).Måste nog skynda långsamt.Vill inte trilla ner i dalgången en gång till.Trivs mycket bra här uppe där det känns varmt och ljust.
En skön fredagskväll tillsammans med mannen i mitt liv.

Over and out!


torsdag 29 mars 2012

Sjukskrivningarna ökar....

...och blir längre hör jag på tvnyheterna samtidigt som jag surfar runt och kollar vad som hänt i världen.Är väl inte något konstigt tycker jag.Mina tankar och åsikter handlar i första hand om vården där jag varit från och till sedan 80-talet senare del.
Det sparas på de händer som utför själva arbetet och ökar antalet chefer eller småpåvar som jag valt att kalla dem.Man utbildar de som arbetar med brukarna,har egen erfarenhet av detta,uska med utbildning fick 1 krona mer i timmen än en outbildat(ett skämt eller?) och lägger på fler och fler uppgifter så att vårdandet kommer i andra hand.Att sjuksköterskor med många år i skolbänken SKA ha mer i igångslön än en sopåkare är ju självklart!

Allt började som jag kan se när kommunerna övertog ansvaret,den så kallade ädelreformen.Då började man "ta bort" de viktiga lokalvårdarna och la deras arbetsuppgifterna på undersköterskorna.Det var fas ett.Därefter fick sjuksköterskornas uppgifter mer på sin lott ofta delar av läkarnas uppgifter och fler patienter att ansvara för.Nu tog man bort de läkarsekreterarna som skötte administrativt arbete  som journalskrivning som då lades på läkarna som  har fått mindre tid för patienter och här kommer då alltså dagens LÅNGA väntetider på både operationer och den enkla önskan från kommuninnevånarna att få en tid till närmaste vårdcentral senast dagen efter man ringt eller helst dagen då man ringer!

Vi lever i dataåldern och det som det pratades om då var att datorn skulle frigöra tid för doktorn,sjuksköterskorna,uskorna men med facit i hand har det blivit precis tvärtom.De som har arbete får arbeta för 3.Många bränner ut sig,känner när de går hem att de inte har gjort ett bra arbete.Vikten tynger neråt och många känner frustration och leder till att även privatlivet får sig en rejäl skopa.Det blir som en ond spiral som dalar neråt.Man orkar inte med att vara social och att nära sin egentid med det som man så väl behöver för att vara en bra arbetare,god hustru ,mamma,mor/farmor eller en god vän.

Är det verkligen någon som är förvånad över de ökade sjukskrivningarna!?


Inte jag och det behöver jag ingen fin utbildning för att räkna ut att ovanstående skrift är en följd av besparingshysteri som råder i samhället inte bara i vården.Min kommentar då var att detta kommer vi att få betala för om 10-15 år.Utbränd var en diagnos som började dyka upp runt 2000.Jag fick rätt,men känner ingen stolthet.

Allt hänger ihop.Som man sår får man skörda sa alltid min farmor som var en god gumma.

I nästa liv har jag funderat komma tillbaka och bli en som bestämmer.Statsministerposten ligger mig varmt om hjärtat eller något annan som kan få samhället att fungera och få hjulen att rulla.

Nu ska jag ut i vår-Blekingenaturen och samla kraft och njuta av att bara finnas till =).

onsdag 28 mars 2012

Vilken dag alltså =)

Blir lite full i skratt åt mig själv.
For upp som en oljad blixt i morse.Tog min hutt noni och lite the.Hästarna ut vid halv åtta.En snabbdusch och sedan in och  rev bort sängkläderna när jag fick se hur tvättstugan såg ut tvättade jag fönstren där.När jag var på G blev katternas matplats rengjord,på med klorin på golvet som fick en omgång också.På vägen upp till badrummet passade jag på att även tvätta bort hundnäsorna på hallfönstret.

Omklädd och fräsch som en nyponros for jag ut till bilen,in med cd:n med MJ på högsta volym...hm kände mig lite småhungrig och funderade på om jag ätit frukost.....nähä de´hade jag glömt =).

Hann i alla fall till matsalen så jag fick lite i magen innan lektionen började.
Idag hade jag med mig min novafon,ville visa att man kan hejda migrän och få smärtlindring utan tabletter.Flera som aldrig hade sett en sån.Med mitt specialmunstycke kan jag även ta bort muskelinflamationer,tennisarmbåge,lårkakor benhinneinflamation och lite annat.Jag körde på Theo i 10-15 minuter.Han har svår migrän och tar sprutor för att kunna fungera som folk...stackarn.

Väl hemma blev det lite meditation lagade lite mat och sedan iväg igen till C som kunde konstatera att jag var mycket bättre i ryggen denna vecka.Måste bero på ridningen tror jag.Men hon kom inte in under skulderbladen,vi får(hon) jobba på den biten.

Har hittat ett nytt spår som jag söker info om.En chans att bli min egen och varför inte.
Torsdag ska bli en lugn dag har jag bestämt.Hovis kommer och sätter skor runt om.Härligt det betyder att jag kan ta mig på lite längre ridturer.
Får besök på em men sedan blir det inte så mycket mer och på fredag kommer gubben hem.

 Skönt!

Har en tanke på att göra något speciellt bara för att manifestera mitt nya liv.Vet vad det ska bli,väntar på rätt tillfälle bara.Vet några som kommer att höja på ögonbrynen.Ler inombords vid tanken och det roar mig kolossalt.

tisdag 27 mars 2012

Luften har gått ur mig.

Sitter i soffan och har knappt hämtat mig från dagens arbetspass på min pryoplats.Har skalat äpplen och päron till påskbordets efterrätt i Listerbyskolan.Har med lite hjälp av en elev gjort 10 bleck med paj.Det känns i skalarmen kan jag meddela.

Fixat middag ikväll och longerat hästarna

Har klarat av att få varmvatten ikväll.Igår tände jag i pannan men sedan glömde jag gå ner och fylla på.Det är ju inte min arbetsuppgift det brukar ju vara mannen som fixar den biten.Likaså har jag kommit ihåg att ta in tidningen och posten.Det tar sig!
Har inte bestämt hur dax jag ska åka till skolan i morgon.Allt beror på hur natten och sömnen blir.Har ju mitt menageri att ordna för innan jag ska iväg =).

Massage hos C vid 18-tiden,ska bli så skönt.Nu när kroppen tål´et!Stannar kanske i Yxnarum på vägen hem.Conny Dyrssen har hoppträning,alltid får man några ide´er som kan vara till nytta nu när jag kommit igång med ridningen igen.
Tänk vad livet är härligt.
Fast jag är ganska nergången med dålig kondis kan jag ändå göra nästan vad jag vill,bara jag tar mina micropauser. Kan bara gå 4 månader tillbaka i mitt liv och då jag var rejält hämmad av värk och brist på sömn.

måndag 26 mars 2012

Måndagsuppdatering

Min endaste lillebror fyller 38 idag.Precis lika många år som jag var när vi flyttade ner här.
Time flies.
Måndag och A var tillbaka på "jobbet".Skönt det.Allt har bara flutit på,vi har pratat om allt och ingenting.Rektorn kom inom idag och undrade om jag var mogen för vikariat!!!!hohoho javisst sa jag kaxig som den lilla myran.Efter semestern absolut och då är ju min kurs slut.

Nu har jag vilat fötterna lite och ska ta den Gråa på en liten träningsstund.Middag idag blir lite rester.Mannen körde i morse så jag är solokvist hela veckan.Älskar att rå mig själv alltimellanåt.

Solen lyser även idag över Blekinge.Måste lägga sista handen vid min nya drivbänk så jag kan så lite sallad.
Nästan allt jag satt på förgrodd har kommit upp.Skönt att ha fått tillbaka mina gröna fingrar!

söndag 25 mars 2012

Morgonmotion.

Igår var syrran här och hämtade alla westerngrejer.Hon provade att rida den Gråa i sadeln.Tror det minst var 8-10 år sedan hon red senast.Nikkita stönade och slängde med huvudet,mest för att hon inte orkar så mycket efter en så lång period med att inte göra något.

I veckan som gått har jag linlöpt båda hästarna och idag på morgonen har även jag satt mig upp.Det blev en del stönande idag också.
Mest red jag skritt med tagen bakdel,slutor,skänkelvikningar,vändningar och lite travövergångar.

Har hämtat mig ganska bra från den bacill jag fick förra veckan.Nu återstår en varm dusch och sedan en sväng ner till barnbarnen.

Ny vecka med ljusa kvällar och mer motion från hästryggen.Mannen åker hemhem för kurs i Östergötland.Kanske hittar han lite vita gurkor från Brinks!?Han ska hälsa på flera födelsedags"barn".En fyller 60 och hur gammal kan nu lillebror vara!?bortemot 40 men bara nästan =).

Jag ska arbetsträna och ta mig till skolan någon dag men vilken har jag inte bestämt.Får besök av sveahem på torsdag och Alvesta kommun.Får se hur det går!

Ha en skön söndag och en härlig vårvecka !

fredag 23 mars 2012

Hmm har nog åkt på ngn basselusk.

Igår em började jag känna mig yrslig och konstig,hjärnan verka ligga i någon trög vätska eller nått.Antagligen har jag fått den alldeles gratis,samma bacill som A gick hem för i måndags.
Jag som hade bestämt med lillsyster att komma över till henne med westernsadeln och lite annat westernstoff jag hittat när jag städat sadelkammaren.

Inte nog med det,jag åker inte till Nybro idag och kursen i Kalmar brinner inne.Jag åker inte 10-12 mil när jag mår så här!
Healingen jag fick av Thorbjörn igårkväll hjälpte inte heller.Antar att healingen inte rår på baciller.

Har beställt 8 böcker på bokusrean.Det betyder att jag har lektyr en stor del av sommaren.Ser fram emot min bokbibba haha.

Önskar er som tittar in till mig en härlig vårhelg!

torsdag 22 mars 2012

Solen lyser inte...

...bara på liten tuva idag utan strålar stort och härligt över Blekinge idag.Min torsdag har börjat strålande med att jag linlöpt båda 4-fota i rondellen.Kunde inte se ngt konstigt på lillhästens högra bak som betedde sig så märkligt i måndagsmorse.Känns ju bra!

Igår var en dag som jag egentligen inte ska få mina dagar att se ut.Det var skola först,sedan en runda till noni-Jonnie för att hämta salva som ska vara bra för t.ex.psoriasis eller torra spruckna hälar eller torra armbågar jaja listan kan göras lång.
Efter den sociala pratstunden blev det affären för komplettering,en sväng in på apoteket.Hem för matlagning,hästarna fick sen lunch.Hämtade hö hos M.Mockade och städade foderrummet.

Tänkte ta med lite salva till A imorgon,hon har problem med ngt som förkortas ppp i vården och är ngn form av psoriasis på fötterna.Vården kan inte göra ngt mer och A har ju jobbigt med skor och att gå.Hoppas min salva kan hjälpa!

Nu idag njuter jag av att vara ensam hemma.Jaja hundar och hästar förstås men jag menar det är brist på människor här BARA jag.Har stort behov att vara ensam ibland och i helgen får jag träffa A och sedan hela lördagen blir det kurs i Kalmar,med en massa andra människor.



Snart så kommer mina vallmo.






                                                                                                                          Just nu är det fullt av snödroppar under köksfönstret =).
Några av alla mina nysådda krukor har små gröna tingestar börjar spira.
Förväntar mig en härlig sommar med massor av grönsaker i både landet och växthuset.Jag som de senaste åren knappt har kunnat njuta av egetproducerat.

Jag njuter av mitt nya liv =).

tisdag 20 mars 2012

Ojojoj ngt av ett mindre kaos.



I morse fick jag prova på hur det kan bli i framtiden.Min "arbetsledare" och vän hade blivit sjuk och hade gått hem igår em.
Blev lite smått chockad när jag såg röran.

När jag ryckte i dörren till köket och den var låst förstod jag att tisdagen skulle bli lite annorlunda.Fick gå genom exp.dörren och där stod även den kvinna som skulle bli min handledare idag.

Hon hette G och hade gått i pension vid årsskiftet och hade bara varit i Listerbys kök vid något tillfälle innan och jag var den som fick visa var allt fanns.
Vi klarade ut att få maten klar i tid.
Lite kul var det dock det visade sig att G var mor till en C som som var ordförande i fibroföreningen där jag var sekreterare när vi startade RoFF i R-by.

Detta lilla län man kan nästan prata med vem som helst så visar det sig att den känner den och den eller har varit gift med en syster till A och B är kusin till C eller har arbetat med D.Man får vara försiktig med vad man säger.

Min kropp skriker av trötthet ikväll.Har precis anmält mig till solhealing på Thorbjörns sida.
Skola i morgon och en liten sväng till Jonnie för att hämta lite nonisalva.


söndag 18 mars 2012

Gå in och rösta på mitt bidrag!

http://sub.ellos.se.linweb48.kontrollpanelen.se/itemShare.php?id=20400

Tack för din röst!

lördag 17 mars 2012

Sitter och slappar lite....

...har använt kroppen till att hämta spån till hästarna idag borta i Liatorp.Det blev iaf nästan 20 stycken ska väl räcka en stund.Är för snål för att köpa balar för 80kr./bale.Det betyder att jag får ösa själv i säckar men det blir ju 10 kr./säck.

Har även talat med markägaren som köpte G´s gård och det verkade som jag får fortsatt möjlighet att använda all marken runt vårt hus.Tänk vad märkligt allt är,för 10 år sedan när stallet var fullt av halvblod och jag verkligen skulle ha behövt all mark jag nu har tillgång till.Skillnaden är att nu har stallet en D-ponny och en B-ponny.Men det betyder ju även att om våren och sommaren är gynnsam kan vi även slå lite hö.Förra sommaren regnade allt hö bort vi slog men man kan ju inte vinna alltid.

Har även tvättat taket på hästtrailern.Allt vitt har en tendens att bli grönt men nu är taket vitt igen.Funderar även på att slipa ner och måla om trailern,kanske sätta på någon snygg straip,hotta upp den lite.
Har även börjat röja upp i sadelkammaren.

Ska rensa bort allt jag aldrig eller väldigt sällan använder.Finns ingen mening att ha 10 träns hängande när det står 2 hästar i stallet.Ska även sälja någon sadel,just nu finns 4 hängande men det kan ju räcka med 3.
Har lagt massa läder i olja,tvättat en maskin med grimmor.Ska slänga alla täcken som inte används eller är lappade och lagade.

En skön lördag i soffan med fötterna högt och lilldatorn i knät.

Kan man ha det bättre?

torsdag 15 mars 2012

Återträff i B-H 15/3

Ikväll var det återträff med förra kursen "Liv i livet"och "Klara livet".Jättetrevligt att träffa de flesta,några hade fått någon av de sjukdomar som just nu florerar så 3-4 st fattades.
Det blev som när kursen var igång en himla massa skratt.Flera har praktikplatser på G och någon har även fått ett arbete!
Jag hade bakat en äppel-päronpaj som fick mycket beröm den åt´s med vaniljglass vilket var ok.Hemmave brukar vi ha vispad grädde.

Skyndade mig hem så jag inte skulle missa min healing på distans.Den har nästan blivit som ett gift.Jag måste ha för att må hyggligt.Idag provade jag B´s radiohörlurar för att stänga ute tv-ljudet och satte mig till rätta i älsklingsfåtöljen.

Fredag kommer en installatör från Bromölla som ska montera ett filter och en hydropress.Vi har tappat upp vatten i stallet och även här inne ifall vi behöver använda någon wc eller kanske ha en fika eller nått.Men på em ska vi ha rent vatten i kranarna.Det ni!

Har inte haft någon koll på vädret för morgondagen,idag har allt gått ett i ett.Men en ridtur på den Gråa ska jag nog ändå försöka få till,eller grå hon är skitbrun.Damen är en sk. rullmaskin men ska väl inte vara ledsen för det,har hört att det är bara friska hästar som rullar sig.
Den lille bruna har samma sätt att kasta med halsen som Jig hade.Jig lärde mina dartmoorston som i sin tur har fört arvet vidare till sina avkommor.

Är så himla dålig på att få in mina bilder här på bloggen.Har givetvis bilder från senaste skogspromenaden och en hel del från hopptävlingen förra helgen.Får väl skärpa till mig!

Det går mot helg =)!

onsdag 14 mars 2012

Början på mittiveckan.

Vilken härlig dag...igen.Solen strålar och knappt någon vind.Hästarna fick gå ut på baksidan idag.Noni-Jonnie ringde och sa att nonimötet är inställt ikväll så det blir bara en tur till massage-Carina.Den bokade tiden är efterlängtad av min rygg.Har ändå klarat mig ganska bra.Arbetsprövningen är avslutad för denna vecka.Begriper inte vart tiden tar vägen när jag är på Listerbyskolans kök.

Nu återstår 2 resor till B-H i morgon.Längtar även dit.
Märkligt detta ,jag som nästan har varit folkskygg,suktar mer än nånsin efter mänskliga möten.Har väl någon kvot som kroppen behöver mätta hahaha.

Nähä nu ut i finvädret och fotografera lite,ta hundarna på en tur i backen.

tisdag 13 mars 2012

Runt jul iår...

fick vi ju hunden akut dålig och efter en del tankearbete kom jag då fram till att boven i dramat var vårt vatten.En gratis provtagning före jul med analys visade att det innehöll alldeles för mycket järn och kalk.

Efter en googelsökning hittade jag alla de symtom på mitt mående de sista 10 åren.Järn lagras i kroppenVi har nu hämtat vatten i Kallinge sedan mellandagarna.Hunden är idag helt återställd till veterinärens stora förvåning men hon har legat på mina ben när jag tagit emot healing från Thorbjörn Midwind.Hon behöver inte äta dietmat eller medicin som vet.Katarina trodde och det är jag mycket tacksam över.

Mina besvär har även de försvunnit sedan jag började med nonijuicen,reiki och healing på distans.härom kvällen fick jag spel på mannen som inte tagit kontakt med den firma som kan installera ett filter som gör vårt vatten tjänligt.
Men idag var de här och redan på fredag denna vecka blir problemet ett minne blott.Har varit lite orolig för mina 4-fota eftersom det inte varit möjligt att hämta riktigt vatten även till dem.

Nu när jag är så rörlig och så aktiv har nu min kropp börjat knorra.Mina benmuskler har förvandlats till fett och det gör att min rygg får ta för mycket ansvar och har börjat krampa.
Mittiveckan ska jag till massage C eftersom jag inte är hemma på torsdag när hon kommer hit och ger övriga en välbehövlig behandling.

Min torsdag handlar om skola på dagen och på kvällen ska jag tillbaka till B.H för en återträff med mina förra kurskamrater.Ska bli kul och höra hur de har det nu.

måndag 12 mars 2012

Ryggen funkade...

...bättre än väntat idag men det blev en del gymnastik i sängen innan jag kunde kliva upp.Stretchade allt  vad tygeln höll.I em när jag kom hem har jag förutom att laga mat mockat i stallet tvättat 2 bilar.Min tanke var som så att om jag tvättar mannens bil kanske han kan kolla olja o vatten och byta till sommardäck.Han köpte det bytet!

Plockat in ett extra bord så jag har gott om plats till alla plantor som ska förgro.Tvättat och jösses vad trött jag just blev när jag ser vad jag uträttat =).

M har varit här med hundfoder till Pipen.Han hjälpte mig att installera office på båda datorerna så nu kan jag skriva när och var jag vill.
Ett litet dilemma inträffade nu ikväll när jag skulle ladda hem och skriva ut en blankett från FK.Tog mig gott och väl 30 minuter innan jag med E´s man M kunde konstatera att jag inte startat om datorn efter officeinstallationen.......man lär så länge man lever eller nått åt det hållet.

I morgon ännu mer arbetsträning.Tiden går så fort när jag är där och vi har så kul.Nu får det bli mer stretching och kanske lite reiki,lite läsning om Ayla och Jondolar innan jag släcker lampan.


söndag 11 mars 2012

Nu så har det blitt bakslag...

på min nya rörlighet.Eftersom mina ben har tappat sina muskler+att min styrka i mellandelen försvunnit när jag slutade rida för 5-6 år sedan och jag är så igång mot för 3-4månader tillbaka har min rygg kraschat.

Har konstant kramp ovanför svanken.Har suttit med mitt spikbälte i em det blev lite bättre en liten stund men krampen kommer så snart jag försöker gå.F**n vet vilket som är värst,standig värk eller kramp i ryggen.Är som att välja på pest eller kolera.
Att något bakslag skulle komma var jag ifs beredd på men inte så snart =(.

Vet inte hur jag ska klara denna vecka som kommer.Det blir till att försöka att stretcha fram och baksida lår+sätesmuskeln.Kan inte påstå att jag är så himla nöjd med detta lilla bakslag.

Tur att jag har en bra "chef "på jobbet =).

Fick en massa frön av L igår så nu är det bara såjord som ska inhandlas.Planera för växthuset och mina stora blomkrukor.

lördag 10 mars 2012

Min operavän är här!

Vi har varit hos L ikväll i hennes stuga som ligger som en grindstuga till vårt =).Vi har ätit små snittar med massor av gopålägg,druckit rödtjut och pratat massa skit om livet och andligheten.Lyssnat på slagerfestivalen på radion!en upplevelse.Jag tyckte fel låt vann ....som vanligt =).Min favvo var Danny.Kanske vinner han nästa år!

Söndagen får jag hoppas blir liiite mindre blåsig.Skulle vilja prova min barbackagjord =).Eftersom jag är gammal och klok gör jag inte några nyheter för mig eller hästen om de yttre förutsättningarna är dåliga vilket blåsväder är.

I ögonvrån är det en seg engelsk urtråkig kriminalhistoria som jag kan förutse handlingen i....suck.jaha det var min lördag,hur var din?

fredag 9 mars 2012

Hittade en intressant blogg...

http://blogg.passagen.se/sannaehdin/entry/bikarbonats_l%C3%A4kande_f%C3%B6rm%C3%A5ga

Gå gärna in och läs,hoppas nu bara att jag gjorde rätt när jag kopierade!?

Ikväll sitter jag i soffan,benen högt och lilldatorn i knät.Fryser och svettas om vartannat.Har inte tyat med att göra något vettigt idag heller.Jag är fullständigt uttömd på energi efter arbetsträning två dagar och en dag i skolan.

Planen för lördagen är att jag ska köra ner till Ronneby´s ultramoderna ridsportcentrum och kolla in en hopptävling.Känner att jag behöver komma ut träffa lite folk och få lite sug och inspiration till min egen igångsättning av den Gråa.
Nu ska jag ut och natta mina 4-fota,upp och lägga mig och läsa om Ayla o Jondolar =).

torsdag 8 mars 2012

Mormor gör akututryckning.

E ringde i morse,medans vi pratade ringde hennes mobil.Jag ringer tillbaka säger dottern.Straxt därpå ringer hon igen.Mamma nu kommer jag väl förstöra din dag säger hon lite nedstämt.Hon stod med 2 flickor som inte kan hålla sams i 2 minuter i sträck,färdig att lämna dem på dagis och själv skulle hon in till K-krona för en röntgen.
Kan du komma ner och vara husvakt för reparatören som ska laga diskmaskinen kommer om 30 minuter!?
Klart jag ställer upp,när jag kan =).

En mycket trevlig ung man ringde på straxt efter kl.9.00.medan jag visar runt frågar han hur gammal maskinen är.Lite beroende på felet så säger han att det kan bli en väldigt billig historia.
Det visade sig att pumpen var trasig,inget skit ligger i den som gör att den gått sönder.Dottern blev glad när jag ringde och berättade.En räkning som hon trodde skulle ha slutat på några tusenlappar slutade på noll.
Men jag sade lite med glimten i ögat att du missade en trevlig kille som dessutom var skön att vila ögonen på.

Jaja jag vet att jag är gammal men det är tillåtet att titta =).

onsdag 7 mars 2012

Lite smått o blandat.

I skolan idag var Qi-gongtanten där vilket jag inte blev så glad över.Vi hade en liten dust i förra kursen.Satt och pratade med en kurskamrat i stället.

Hade ett minimöte med min kursledare om vad jag ska göra de dagar jag inte bevistar skolan.Vi kom överens om en bra lösning.
Jag ska gå igenom den boken jag laddade hem från adlibris som Johanna Wistrand skrivit "Kom igång&skriv".Efter den blir det skrivkursen från Gotland på distans.Om det går bra och det gör det givetvis så är min bok klar till hösten.Det är i alla fall min tanke och plan.

Åkte direkt till maxi och fyllde upp hålen i skåpen.Fick nonijuicen till 4-fota,ska bli spännande att se om den ger någon effekt på mina fina.
Nu blire ingen skola förrän nästa torsdag,då kommer B-K för att få info om våra praktikplatser.Måste säga att jag var lite ledsen över att mina dagar som matatant går så himla fort.

Det blev ingen ridning idag,så ruskigt kallt och blåsigt.Har hört rykten att det ska komma snö igen,ushaan som de säger i Linköping.Jag vill inte ha mer snö nu.

Jag vill ha vååår.

tisdag 6 mars 2012

Fröbeställning

Ojoj hittade en sida med fröer.Hade lätt kunnat köpa för många hundralappar men jag hiade mig!=)

Hittade iaf vita smågurkor.De saknar jag.Brink´s vita saltgurkor...sååå goda!Har jag tur kan jag ha växthuset fullt med fina vita gurkor i höst jippi.Varje gång vi gör en resa hemhem har vi alltid en 6 kiloshink med vita gurkor med hem.Eller när någon uppifrån kommer ner är vita gurkor från Brinks högst på önskelistan.Jag beställde även en grön slanggurka.

Lite tomater ska det bli också,tog 2 lite udda sorter en gul/grön sort med ränder och en röd nästan mot vinröd även den med ränder på och tunt skal ska bli spännande.

Till blommorna till sist,jag valde gula och orangefärgade,alla ska bli planterade i krukor.Jag avskyr rabatter som ska rensas från ogräs.Det passar mig att ha blomlådor.Enkelt och bekvämt.Tagetes är en ypperlig blomma här eftersom flugorna skyr den.Kanske blir det lite färre flugor nu när bonden inte längre har några kossor här...kanske.En påse med ringblommor avslutar blomfröerna.

Sitter nu och laddar för skoldag i morgon.Trött ända in i själen.Öm i fötterna och en knorrande rygg.Det är hårt att gå på stengolv även att jag bara är där halvdagar så är min kropp inte van.Har suttit i mannens massagefåtölj ikväll.Blev något bättre.Har även beställt massagetid hos C på onsdag nästa vecka eftersom jag då hon kommer hit är upptagen med återträff med mina förra kurskamrater.

Till sist denna afton måste jag ojja mig över fullmånen som är i antågande.Har sovit illa nu 2 nätter och förväntar mig ett par usla nätter till innan det vänder.
Det blir fullmånehealing på torsdag,får försöka härda ut!

Om en timme firar mannen och jag silverbröllop!
Vart tog åren vägen?
Ja jag har ju de senaste 10-12 åren varit lite frånvarande nere i mitt svarta hål av värk och annat elände.
Nu sedan några månader tillbaka känner jag mig nästan pånyttfödd.Blir nästan lite rädd.Får man må så här bra?
Bara det att jag kan planera vad och när jag ska göra något utan att blinka.Livet är ju härligt när kroppen och knoppen är med mig.


måndag 5 mars 2012

Idag har jag....

...äntligen kommit upp på hästryggen.Det blev ett litet skrittjobb i hagen.Hahaha den lilla märren stönade när jag körde lite sidverts,tagen bakdel och vändningar.
Hoppas det går lika bra i morgon.

På "jobbet" idag blev jag kvar en halvtimme längre och hjälpte A med disken.Kan jag säkert ha till godo en annan dag.
Har beställt nonijuicen till hästarna idag,kommer väl på torsdag.Fördelen med den är att den coolar ner huvudet på halvaraben,vilket kan vara skönt för hon är lite "hoppig" och försöker att få mig ur balans genom att "bli" rädd för något som egentligen inte finns.

söndag 4 mars 2012

Kvällens egenkurs eller självstudier.

Har suttit hela kvällen och "pluggat" reiki.Vad chackrana står för och hur man ska tänka,en hel vetenskap.Men mycket intressant och ju mer jag lär mig ju mer vill jag veta.
Skulle ju ha varit på reikikurs denna helg i Karlstad,men fick inte klartecken förrän i torsdagskväll.Det funkar inte för mig att åka iväg så knort.
Skulle ha åkt tåg vilket jag aldrig gjort innan.Ja jo mellan L-köping och N-ping då men aldrig så långt.Vet ju inte ens hur man fixar en biljett =).

Behöver mer tid att planera för hästar och hundar och så är jag som min lilla mor,vill veta långt före jag ska någonstans.När jag var yngre gillade jag att göra saker lite mer spontant,idag är det mer strukturerat =) eller förutbestämt eller grått.

Just nu sitter jag och funderar på när jag ska börja min skrivarkurs.Vill inte att det blir för mycket och nu när jag börjat mitt "jobb" och skolan kanske ska avvakta lite för att se om jag mäktar med en sak till.Är ju fortfarande inte så frisk att jag bara kan gasa på....





Posted by Picasa

Laddar för ny arbetsvecka.

Kan inte påstå att jag har fått särskilt mycket gjort i helgen hmm på 4 lediga dagar närmare bestämt.Lite smågrejer bara.Har varit onormalt seg.

Något trevligt har ändå hänt,vattnet i stallet har tinat dessa varma förvårdagar så nu slipper jag åtminstone bära vatten ut till mina 4-fota =).

Nu 2 arbetsträningsdagar och en skoldag,hoppas att jag slipper att vara lika seg nästa ledig-tid!Min bästa vän från Göteborg kommer nästa helg.Dessutom firar mannen och jag silverbröllop i veckan.Ska man uppmärksamma det på något speciellt sätt eller ska man ta det som vanlig dag.Det funderar jag på =).


Finns det några vackrare lökblommor?


lördag 3 mars 2012

Tredje i tredje...

en bra dag så här långt.Har hunnit med en del.Handlat hundfoder&kattmat,fixat med staketen och släppt ut 4-fota i L-hagen vilket var uppskattat.
Lite pyssel inne och en fikasväng nere hos J som hade en överaskande nyhet.Kul!Äntligen sa jag =).

Har fäst trådar i de mössor som varit klara,ska avsluta min axelvärmare och sy ihop den och den som ligger färdig(den svarta).

Melodifestivalen ikväll med lördagsgodis.

Någon som tittar in här som vet,jag vet att 50 är guldbröllop men de andra graderingarna???Vad kallas 25 år i det äkta ståndet?Någon?
Jaja vi närmar oss ett jubileum =).

Kramellikram

fredag 2 mars 2012

Oj oj nu har jag medgång!

Har haft kontakt med en tjej från Gotland och nu fick jag svar från henne att jag är välkommen till hennes skrivarkurs!
http://www.creavita.se/
Ska bli jättekul!

Är (ner)laddad =)

Har precis laddat hem Johanna Wistrands e-bok "Kom igång&skriv".Printat ut den och satt in i pärm.Kanske kan det vara min uppgift de dagar jag inte orkar vara i skolan.Ska fråga mina kursledare om det är ok.

Fredag igen =)

Denna morgon känns lite bättre än tidigare i veckan.Fick härlig healing igårkväll.Har faktiskt legat och väntat på att stiga upp i flera timmar.Men inte kan man gå upp vid 4 heller!Men nu för tiden kan jag ligga kvar i sängen när jag vaknar tidigt.Det var ju helt omöjligt förut då jag vaknade av värken.

På agendan idag en tur på den Gråa och en tur upp till Ingela.Ska ta ett nappatag i stallet.Middagen till kvällen är planerad och blir superenkel.

Undrar om vi ska slippa magsjukan E´s familj har haft de senaste dagarna.Jag var ju barnvakt där nere när det precis hade brutit ut på Flisan.

Önskar alla som eventuellt tittar in till mig en härlig vårlig helg!

                                                                                                 Kramellikram

torsdag 1 mars 2012

De´blev som jag trodde...

...denna dag.Tre dagar irad för mig är som en hel vecka för andra.Torsdagen har bara gått och jag har inte fått något vettigt ur händerna idag.
Hade hoppats på en ridtur men får nog hoppa den för kroppen vill inget idag.Sååå seg!
Skickade sms till S i morse för att höra vad min uppgift för dagen idag och imorgon var.Har inte fått något svar så jag gör väl som jag tycker då!