onsdag 29 augusti 2012

En lite annorlunda onsdag denna veckan.Hela sommaren har jag *tränat* mån-onsd,det har varit tufft med 3 dagar i rad.Hade ett möte inplanerat så jag har varit hemma idag,tvättat fönster och klippt gräs innan mitt möte med AF.Som blev så positivt jag visste det skulle bli.Vi talades vid förra veckan och de vibbarna jag fick då besannades idag.En sån underbar människa jag mötte!

Vi fyllde i papper och skrev på fick lite till Inger för underskrift.Min arbetsträning ligger nu på ett år och framåt.
Nu blev det klubbat att vi kör mån-tisd.och fredag till att börja med.Bygger på med torsdag fram i oktober....
Skönt!
Inte konstigt om det tar tid att bygga upp något som under 10-12 år har raserats.
Har lämnat min *nye*Saab till verkstad.En rejäl upprustning inför besiktningen.Passade på att ge min syster lite av universums healande kraft,hon var i stort behov av en dos.

Kanske bäst att försöka sova lite.Ska träffa K i morgonbitti.Vi ska ta en morgonpromenad med hundarna uppe vid Karlnäs.Lika trevligt varje gång.Att vi kan hinna med att tala om så mycket under 4-5 km.Kanske kan vi lösa något världsproblem eller åtminstone ha ett förslag....hahaha

På kvällen blir det massage här hemma och jag har en healing*kund*inne i stan.Dagen torsdag är fulltecknad!Så härligt!
Mitt flow rullar på framåt....

tisdag 28 augusti 2012

Lite + och lite - .

+Jobbat med bästa Agneta.
+Pratat med rektorn om min höst.Nu ska bara min handläggare godkänna i morgon på vårt första möte.
+Anmält tll Cicci´s föreläsning.
+Fått bra feedback av en som fick healing förra veckan.Nästan obetalbart det är så viktigt eftersom jag fortfarande lär mig!
+Fick lön från kommunen fast de sa att det inte gick,skulle få vänta till september !
+ B kom hem och sa att någon var intresserad av min lillbil som är till salu.Har inte fått ändan ur vagnen och satt in annons än.
+ Har haft kontakt med Anna-Lena och ska gå en healingkurs på distans.
+ Bonden lovade kompensera mig för höet jag fick slänga.

På minussidan

- Fick slänga en (nästan)hel rundbale,hade bara tagit 3 varv när jag upptäckte att det luktade svamp.Den enda svamp som finns i Verperyd för tillfället =).
-

Som ni ser händer fler positiva saker i mitt liv.Har svårt att hitta minussaker,varje dag likadant.

måndag 27 augusti 2012

Mixat

En ny vecka,nya möjligheter och hösten verkar ha landat i Blekinge.Tog en lite runda uppe i backen bakom stallet.Kollade mina svampställen =(.Inte ett spår av svampar och när t.o.m brännässlorna slokar då är det torrt!

Dagen idag på mitt **jobb*har susat iväg tidsmässigt.Vi har så roligt och så mycket att ventilera.Kanske är det inte så konstigt att jag kunde hålla låda i 2 timmar i fredags =)!

Ska börja dricka max i morgon men tänker dra ner till 3cl.När jag provade max 1:a gången gjorde jag som alltid,hällde upp en 6:a och det slutade med att jag blev så speedad och pigg att jag knappt sov 2 timmar/natt.Det kan ju aldrig vara bra!Nu tänkte jag varva max med orginalet,ta en sup varannan dag.Då måste det ju bli perfekt,så tänker iaf jag.Utvärdering kommer =).

Fick Thorbjörn healing ikväll av distanstyp.Välbehövligt att balansera upp mig och få tillbaka lite av lugnet.Säger bara fullmåne-igen.Får ta en fullmånehealing på fredag.

Tackar min lyckliga stjärna att jag hittade denne man som så generöst delar med sig av denna så nödvändiga hjälp.Är nu i dagarna 1 år sen jag hittade T.M på nätet och vågade prova något så udda.Men jag har ju alltid gått mina egna vägar.T.M´s länk finns högst upp på min blogg till vänster!

söndag 26 augusti 2012

Lördag/Söndag eller kanske mittimellan.

Som vanligt sitter jag i hörnet,tv`en skrålar och jag surfar/spelar på facebooken.Mannen har gått upp för länge sen.Undrar om det går mot fullmåne igen?Inte en dag utan klockan går över midnatt innan jag ens kommer till övervåningen och sängen.

Denna kuliga bild hittade jag någonstans uti cyberspace.Visst är det sant men det beror ju lite på hur man tänker....

Vad ska jag göra med min söndag då?Äre nån ide att planera?Jag gör ju hela tiden om eftersom jag numer känner efter hur kroppen mår och är mer inne på att varva med kulsaker...att göra ;D.



fredag 24 augusti 2012

Jodå ganska nöjd....

Min första föreläsning nånsin och jag gjorde det!Oroade mig kanske lite i onödan.Susanne lika go som när jag gick kursen.Just nu har namnet på Cina´s "ersättare"ramlat ur minnet som fortfarande behöver tränas mer =).En mjuk fin och varm tjej även hon.

Kom i god tid som alltid,sitter väl i ryggmärgen det att man kommer i tid till möten,arbete o.s.v.
Det visade sig var ett tio-tal deltagare.Jag hade en tanke om hur jag skulle ta min berättelse men som alltid när jag öppnar munnen så blev det nästan som mun-diarré hahaha och att jag pratade på nästan 2 timmar!!!

Hur gick det till?

Lite frågor blev det och tror att jag hittade en ny "kompis".Tyckte vi klickade direkt.Kanske för vi har samma intresse....

Fick frågan om jag skulle kunna tänka mig att prata med politikerna på ett möte som tydligen ska bli i en snar framtid om kursen fortsatta fortlevnad och hör och häpna:Jag svarade....visst utan att blinka!!!
Hur tänkte jag ...nu igen ?Munnen har en förmåga att låta innan hjärnan har funderat klart.Men det är även så att allt som hänt mig de sista 20 åren har stärkt mig och jag räds ingen!Har ett stark integritet vet vad som är rätt och hur illa jag tyckte om denna kurs från början har jag nu ändrat uppfattning.

Ingen ide att fundera över att om......jag hade fått chansen lite tidigare,sluppit att förlora så många år är det ingen garanti för att allt som hänt hade blivit som nu är.

Allt kommer till dig sinom tid det gäller att ha tålamod.

Min syster påminde mig om när jag skulle börja min första kurs och om jag då hade haft terroristiska tendenser hade jag lugnt kunnat bomba hela B-H.

Nu ska jag njuta av helgen,kanske åka på hopptävling i Bräkne-Hoby i morgon.Träffa en vän på söndag.Där emellan ska jag ta några turer ut i backen på 2 och 4 ben(på hästryggen) och njuta varje ögonblick över att jag lever...utan värk och sover gott om än inte så många timmar men tillräckligt för att ta tag i den dag som ligger framför mig!

torsdag 23 augusti 2012

Har fått lite tips...

...av en tjej som är lite mer van att föreläsa idag.Känner mig lite mer trygg men fruktansvärt nervös.
I skolan när det var redovisningsdax kände man efter lite extra utifall att man kanske var liiite sjuk.Ingen favoritsysselsättning.Hur kunde jag hamna här?!

Klart är att om min historia kan hjälpa endast en enda människa så kan jag tycka det är värt´et =).

Min resa är nästan otrolig.Vete tjyven om jag trott på denna om jag inte upplevt det själv!

Ikväll har jag haft en tjej här som fått healing.Jag trivs att heala i mitt reikirum,musiken och lugnet gör att jag inte blir så påverkad(trött).

Af ringde på em och min nya handläggare fick jag bara bra vibbar av.Skönt att slippa den förra som jag kom på kant med.Henne kan Karlskroniterna gärna överta.
Min plan för återgång till arbetsmarknaden gillades och någon tidsbegränsning verkade inte föreligga.Möte nästa vecka,ser fram emot detta.Någon här som följt mig ett tag som ser energiförändringen?!

Fortsätter med 3dagar/vecka ett tag till men 2 dagar i Listerby och en dag ute i Kuggeboda till att börja med med 2 dagar med egenträning hemma´ve.Håller fortfarande på med rensning av mitt hem.Måste få bättre flödesenergi i huset.

onsdag 22 augusti 2012

mittiveckan =)

och startade datorn väldigt sent idag,tror kl.var 20.30 innan jag blev uppkopplad!Vet inte när det hände senast.
Det har varit full rulle idag.Min dag började 06.30.
Frissan.
Healat en vän.
Ett ärende nere i Ronneby.
Handlat.
Städat.
Frostat ur frysboxen!Fyllt upp mitt nyinköpta frysskåp(begagnat på blocket).Det blev 3 papperskassar med mat som åkte i komposttunnan.
Möblerat om i köket.
Bytt gardiner.
Pratat i telefon med 2 "flickor" jag inte pratar med så ofta.
Lagat mat.
Mockat och longerat lillpojken.Har haft en liten söt 12-13 åring här som ska hjälpa mig rida in mina dartar.Jag är mer än glad över detta,har haft väldig Ågren över hur jag skulle lösa den biten och nu har det liksom ramlat på plats även detta.Mitt flow fortsätter.
Det blir som du tänker!
I tankarna har mitt manus tagit form.Ska bara få ner några nyckelord så jag har lite flyt i berättelsen.Hittade en dikt på nätet skrivet av Kent Andersson som jag tänkte avsluta med.Tja det var min onsdag.
Tänk den dagen när alla mina dagar blir så fulltecknade:Då är jag helt tillbax på banan =)!Klockan är nu 23.15 och jag är fortfarande inte trött men jag ska ändå krypa ner i sängen för en lässtund!

måndag 20 augusti 2012

Ojoj

Nu ramlar det på,denna vecka mån-tis+tors med arbetsträning och 2 bokningar healing tis+tors.hemma hos kunden!!
Onsdagen måste jag förbereda min 1:a föreläsning om min "resa" från jättesjuk till där jag är idag.Lite nervös faktiskt.Men det ska man va säger de som vet =).

lördag 18 augusti 2012

Denna vecka....

...har jag varit dålig på att updatera bloggen.Arbetstränade som vanligt må-ons.Torsdagen ligger i ngn slags dimma.Orkar tyvärr inte tre dagar i rad.

Har fått en go tjej hit som kommer att hjälpa mig att få igång arabtanten(Nikkita)Hon kommer i morgon vid 10.30 innan hon börjar sitt arbete...mhm.

Ikväll har jag varit med min nästan äldsta väninna till Listerby för att kolla in en valack i den övre åldern 16 år...som är till salu.Vet inte om hon slår till,det är fruktansvärt många hästar till salu nu...absolut köparens marknad!

Min lördag kommer att handla om wellnes jag ska på föreläsning i Brunnsparken ,ett medium har sin tid och jag är nyfiken.
Lite garderobsstädning återstår i Anderssonska familjen,det gäller att fylla hästsläpet!

onsdag 15 augusti 2012

Känns som julafton.

Jag handlade av en trevlig tjej på Tosia,en fotlänk som jag inte kan vara utan idag.Jag känner mig oklädd =).
www.ByRough.se
Har idag beställt en ny fotlänk med mina månadsstenar i och ett par änglaörhängen även dessa med min månadssten i och ett par enkla örhängen med plopp bakom...hahaha.
Har ju nyligen fylle år och det är ju kul att köpa något som man verkligen vill ha.Annars är det så här att i min ålder har man allt man behöver....


=)

Min svåraste kritiker fick healing med den nya teknik jag började prova på A igår.Han kände något,de´ni!
Idag börjar jag arbeta lite tidigare än igår.Kommer att kännas ikväll.Men hur ska jag annars bli bättre på att bli "mera normal"?
Tanken är ju att klara ett vanligt arbete med arbetstider som är.......

tisdag 14 augusti 2012

Blir lite full i skratt =)

Detta inlägg har jag visst glömt att publicera!Undrar om det är meningen att inte göra det?Äsch jag chansar.

Igår em när jag kom från mitt "arbete" gjorde jag som jag alltid gör kopplade upp mig på nätet,satte på dumburken och slötittade lite.
Kollade alla bloggar och helt plötsligt blev tv-rutan svart.Jag hade absolut inte stängt av,ingen annan än jag och hunden där,men tv´n var avstängd!!!
Fick sätta på den igen förstås men man undrar ju vem som var här och stängde ner...hahaha får väl ta hit gänget från det okända =).

Idag provade jag en ny healingteknik för mig på A som gått och haltat lite grann.Hon har ganska ont i sin häl men bara 3-4 minuter efter uträttat värv var hon symtomfri och haltfri.
Det ni!

måndag 13 augusti 2012

Mera tankar...

skulle posta ett brev i morse när jag körde till min APT(arbetsplatsträning).Mina frimärken var slut så jag körde inom Frendo som i över 20 års tid haft frimärken att sälja.Men nähä så var det inte nu.Posten har bara vissa försäljningsställen!!!!Körde ner till Wessley´s kiosk och förhörde mig om han sålde frimärken.Han hade också blivit uppsagd av postverket men hade ändå frimärken att sälja,han fixade det genom en kompis.Det kallar jag service!

Jag antar att detta med service inte ligger för posten.Allt går mer och mer mot elektronisk post men jag menar varför kan inte de som försäljer postens frimärken få fortsätta.De är ju ingen kostnad för "firman".Antar att det blir nedläggning av denna verksamhet vartefter,Posten alltså.

Hatar när allt blir sämre och sämre.Mycket som är på återgång.
Hade hellre velat leva i början på 1900-talet då allt bara blev bättre!!!Tänk vad farmor&farfar fick uppleva.De hann ju även få pension innan detta system hann att krackilera.

Nu dax för middag

söndag 12 augusti 2012

Funderat lite...

på det här med ord och ordens positiva och negativa laddning.
Nu i Os-tider har jag lyssnat på alla kommentatorer.Kan man säga t.ex jättelite!eller som vid maraton idag fantastiskt tråkigt!
För mig är något fantastiskt positivt laddat och kan inte vara förstärkande till ordet tråkigt som då i mina öron är negativt.

Men det är ju bara mina tankar =)

torsdag 9 augusti 2012

Mera bilder.



Från ett stall jag tillbringat många timmar både som lektionsryttare men även tagit privatlektioner för Lollo Åman som var ridskolechef i slutet av -80-talet.Roger Björn tog väl över efter henne.Vem som styr och bestämmer nu har jag ingen susning om.Det är ju 20 år sen jag flyttade från stan.Ridbanan hade flyttats lite och blivit större.Även uppfarten till stallet var ju ändrad.Jag fick snurra lite innan jag kom fram till rätt....







Byggnaden i mitten på bilden hade jag Lizak uppstallad ibland några dagar åt gången för träning för att slippa köra så mkt fram o tillbaka.Hade honom annars uppstallad i Björnviken innan jag flyttade honom upp till Stubbetorp men det var innan Kella byggde ridhus och träningsanläggning.Flickorna var inte så gamla när jag flyttade dit.






Den här vyn är ju inte fel och för att komma upp till skogen var det ju denna utsikt man hade från hästryggen.Slalombacken ligger upp till höger.







Hageby´s lilla ridhus.






Stallet var tomt ,hästarna givetvis på bete nu men jag tyckte att underhållet på alla byggnader var ganska kraftigt eftersatt.

Rödebyrunda.

Denna lilla borste fick jag av syrran i em.En variant på piggborsten som funnits i evigheter.Tänkte för mig själv när jag såg Atlas;hur många timmar gnor hon på den hästen?Det visade sig att hon använde denna lilla magicbrush och linfröpellets som tilläggsfoder.Måste bara säga att man kunde spegla sig Atlas päls och då går han ju ändå på bete!!!

Memory lane del 2.



 Jaha ja här står jag och tittar på VC.Här var det obebyggd tomt som man genade över varje dag när jag gick på Klingsberg 4-6.En bensinstation låg uppe vid Hagebygatan,kommer inte ihåg vilket år den revs men den fanns när jag körde moped.Tänk va man tankade för 1 krona/liter,det var tider det.





Där borta i hörnet bodde min klasskamrat Yvonne K numera boende i Stockholm.




På väg bort mot Plåt.51.




Lite osäker på denna bilden.Det är ju så förändrat!Inte till det sämre dock.När jag förhandsgranskade inlägget kom jag på vad detta är.Det är ju vår gård!Där lekte vi ju burken,röda&vita rosen tillsammans med Micke skåning och Jonnie.Men vi hade inte så här fint utan det var uppbyggt av bruna järnvägssyllar avdelningar som vindskydd med gungor och sandlådor




Detta är ner tvärsöver parken ner mot hundrastgården som förr låg där osäker på om den var kvar.




På Plåt.53 bodde Carina o Sussie Nyman 1 trappa upp,Quida&Mini,på nedre botten till vänster om porten bodde Carol&Nalle innan de byggde hus i V Husby.I den lägenheten bodde även jag när R o jag separerade efter 7 år.



Mer bilder på den gröna lekparken.




 Lite kul detta med portarna att de har gjort om dem olika och att de har använt fler färger på teglet.Vet att jag i början hade svårt att hitta hem för allt var så lika.


Mera höghus.I hopptornet bodde Pia Olofsson och nu står jag utanför Carol S port där hon bodde som flicka.




Har kommit upp till Hageby centrum som det hette förr.I det vita där bort hade hyresbostäder sitt kontor och i källaren låg bowlinghallen.Har ingen koll på om den är kvar.Korvkiosken verkar var borta i alla fall.




Där nere i hörnet där det förr var varuintag ligger nu den nya entren till spektaklet.Lidakullar skymtar på andra sidan E22.






Här var det parkering i det fria och nu är det inbyggt.




Mirum galleria= det bättre än Hageby Centrum?



Korsningen Snickaregatan-Hagebygatan.




Åt höger  alla hus på Bäckgatan och ravinen mellan dessa hus och Hagebyskolan som jag upplevde så djup har de nog fyllt igen lite tror jag.





Den berömda Falukorven =)och en trevlig överraskning,
hade en susning om att spårvagnen gick här.Bra!




och bibban som ofta fick vikariera som ungdomdsgård efter det att den som låg i källarplanet på Hageby centrum stängdes






står på samma ställe och tar mot elementhusen eller kan man kalla dem det nu när de är tegelklädda?

onsdag 8 augusti 2012

Memory lane del 1



Här på Askebygatan i N-ping på vindsvåningen bodde jag som nyfödd....sen flyttade vi till







Nygatan 48 och ska tilläggas att så här fina var inte husen då!Porten är nog samma färg men rappningen var gulbeige.Här inne på gården som var väldigt grå fanns det råttor stora som katter.Hela gården var inringad av vedbodar som hörde till varje lägenhet.I 3 olika lägenheter  bodde vi fram till jag gick ut 3:an.Gemensam toalett i farstun och om jag kommer ihåg rätt fanns det isskåp som delades med andra grannar....fanns inga kylskåp på den tiden haha sedan gick flytten till....






 Hörngatan 5B ,uppgången inne på gården ,tyvärr hamna fotona lite fel här  men mor&far och lillasyster bodde till höger om ingången och B&jag...





 till vänster i ett enkelrum med kokmöjligheter,har för mig att det var en vedeldad spis i vårt rum och toaletten var fortfarande i farstun men nu delade vi inte med någon eftersom vi var enda familjen på detta våningsplan.





 här en bild innifrån gården.






1967 flyttade vi in,några månader innan det blev högertrafik, modern 3rok med varmvatten badrum,tvättstuga o gästtoalett.Vårt sovrum låg precis över porten o köksfönstret till vänster om.Kan väl säga att när vi flyttade in var det nästan som leråker utanför för husen på andra sidan vår lekpark var under uppbyggnad.Så snyggt det är här idag,tegelhus är ju mycket snyggare än de grå elementhus som vi flyttade in i.Alla likadana!






Vår balkong är i mitten andra från vänster,tanten ni ser i hörnet pratade jag med och hon sa att hon bott där sedan det var nytt.Aha sa jag då måste du vara P.F mamma då sa jag och precis när jag sa det kom jag ihåg P och hans efternamn.Konstigt det där hur saker bara kan dyka upp i skallen =).De fina marklägenheterna med egen täppa,så var det inte då.







Här en sandlåda som lillasyster N ofta satt och lekte i i bakgrunden syns ett av höghusen,hopptornet&flamman i var man mun eftersom flera hoppade ut i det ena och det andra brann det i mer än en gång,hua hua.







Här rakt ut hade vi en isbana på vintern nästan ända bort till andra sidan parken.Där åkte vi skridskor till långt in på kvällarna och mor hade koll från köksfönstret






Hopptornet o flamman ligger bakom.Jaha det var del ett.Har många fler bilder.

måndag 6 augusti 2012

Idag är ingen vanlig dag för .....

..idag är det fru Anderssons födelsedag!
Mannen kom hem med en stor bukett röda rosor....och kameran är på uppladdning så någon bild blir det inte =).Barnen hade skickat efter en bok från nätet.De är mycket medvetna om att Michael Jacksson är den ömma moderns favorit så Moonwalk på engelska...det ni.Då får man träna lite på detta då,kan ju aldrig vara fel heller.

torsdag 2 augusti 2012

Hemma.

Sen hemkomst ikväll,åkte direkt hem till E och hennes mor i Märserum.De hyr ett jättefint hus.Enormt stort.E har det så fint.Inget annat att vänta av en konstnärstjej.Så duktig på att måla tavlor och ska ha en utställning i Ystad.Får nog köra ner och kolla in den.

Straxt kommer L för en reikibehandling,sedan ska vi ta emot distansfullmånehealing av Th.M.Det blir min torsdag men lite os-handboll blir det oxå men då i horrisontalläge i sängen.

onsdag 1 augusti 2012

Mittiveckan rapport

Idag kom det 3 barn och då bestämde husmor att det fick bli hamburgare med bröd och tillbehör.Två dagar kvar och jag är totalslut.
I morgon tänkte jag köra över till Märserum direkt efter jobbet och min nätvän EW.