måndag 28 januari 2013

Måndag igen =).

Sitter och pustar lite.Tvättar undan det som blivit liggande förra veckan då min gamla tvättmaskin gav upp.Plockat undan adventsljusstakarna.Bytt stolsdynor i köket,eldar,har släppt ut hästarna.Ska ta en runda med hunden nu på fm har jag tänkt.
Passar på att njuta av tystnaden.Älskar att vara ensam.Få bestämma allt =).

Har haft lite mycket omkring mig senaste tiden hinner knappt att få ner allt som händer i bloggen.Men uppslagen lagras i min nu fungerande hjärna och kommer att plitas ner framöver.

Måste bara avsluta med att jag mår förträffligt,har hur mycket energi som helst.Trots rådande januarimörker.Nu väntar jag på att midjemåttet ska minska i takt med min mer rörliga tillvaro =).


Over&out 4 now.

fredag 25 januari 2013

Summasummarium vecka 4

Utan att skäms har jag avverkat 4 dagars arbetsträning utan att tappa andan.Betyder väl att jag är på G!Två av årets veckor har jag arbetat med lön,man häpnar,iaf jag.Att jag klarart!Är sjukt impad av mig själv =).

ÄR SÅ PIGG!

Hade med mig mina "lekar" idag till Kuggeboda,min kraftdjurskortlek och min orakelänglakortlek.Mycket uppskattat av de som "tror".....

Förstår inte var min ork kommer ifrån?!
Vilja eller.....

Ska hämta ved från Hallabro i morron.Gubben far till N-ping på måndag så det vill till att jag har ved så jag kan hålla värmen här hemma!Men mildare väder är på ingång,skönt!!!! -20 i morse,ingen hit.

E kommer och hjälper mig att rulla ut en halmbale i hagen i morgon.Då behöver jag inte känna att mina 4-fota inte har ngt att tugga på i kylan....

Ska fortsätta att rensa i skåpen.G kommer och installerar min nya tvättmaskin i helgen,bra det betyder att jag kan bädda rent.Börjar att få en tvättunna som svämmar över hahaha.



måndag 21 januari 2013

Måndag igen =)

Summering av helgen som gick.
På +
Klart fint väder.Varit social hälsat på lilltösen =).Sovit bra.
På -
Blåsigt så kylan krupit innanför skinnet.Tvättmaskinen har gett upp,centrifugerar inte.Har inte hunnit med allt jag ville.

Har en plan.
Att fortsätta med rensning här hemma.Det finns mycket sparat och braohasaker som tar för mycket plats.Behöver få in bättre energier i huset.




fredag 18 januari 2013

En hittad dikt.Men inte min....

Denna dikt hittade jag någonstans på nätet.Det skulle kunna va jag som hade skrivit.Den kändes som ett slag i magen.På ett bra sätt då =).

När jag nått slutet av vägen och min sol har gått ner,
önskar jag inga riter i ett sorgset rum.
Varför begråta en fri själ...

Sakna mig, men inte länge och inte med böjt huvud.
Minns den kärlek som vi delade en gång.
Sakna mig, men släpp mig fri.
Denna resa måste vi alla göra och vi måste göra den ensam.
Det är en del av planen.
Ett steg på vägen som leder hem.

När du är ensam o sorgsen, gå till dom vänner som vi känner.
Skratta åt det vi brukade göra..

Sakna mig, men släpp mig fri ♥

Fredag,en dag att njuta av.

Mina andra vecka med 4 dagars arbetsträning är till ända.Känns ganska bra och jag är inte alls så slut som jag trodde jag skulle vara.
Idag träffade jag C igen.Skönt behöver hennes lugn.

Fick ett jättekonstigt sms på middagen idag.Sms:ade tillbaka och bad K ringa mig.Hon ringde när jag nästan var utanför hennes dörr(affär).
Tror att jag fick henne på rätt köl igen.

Denna helg går i arbetets tecken.Ved.Ved.Ved.
Den är slut nere i pannrummet så nu måste det fyllas på.
Hoppas på lite sol och några sköna promenader med hunden.

tisdag 15 januari 2013

Mixtillmax.

På denna blogg(se nedan) hittade jag något jag tror jag ska prova.Tacksamhetspromenad,visst låter det härligt?Inte för att jag lider av stress tja en inre stress har jag nog,lite oro för vad som ska ske med min framtid.
Inte för att jag vill oroa mig men på nått konstigt sätt undermedvetet surrar det inom mig.Jag vet vad jag vill men sitter fast i utförsäkringsträsket och har inte möjlighet att göra som jag vill....

http://kaela.bloggplatsen.se/

Vart jag än kommer på skolorna blir jag hälsad:Oh vad roligt att se dig här igen!Det gör ju min dag.Att vara populär stärker ju upp egot några grader =).
Får se nu om jag får telefonsamtal i morgonbitti.Kanske utökar jag min arbetserfarenhet med att vicka som "fritisfröken" hahaha.
Bor i en nyfiken kropp,inte rädd för att prova.

måndag 14 januari 2013

Vecka 3 har börjat.

Idag har jag pysslat lite inne.Efter att alla djuren fått sitt och hunden och jag gått runt och inspekterat staketen.Alltid något som måste justeras.Rådjur och andra(läs vildsvin&älgar) river ner trådarna.

Jag har trollat ihop en helt underbar middag.Gjorde som Kajsa Varg,tog vad som fanns i skåpen.
Lövbiff
paprika
lök
vitlök
purjolök
vitkål
kokosmjölk
ostronsås&kinasoya
lite salt&peppar
samboelek kan vara  felstavat =)
Smakade ljuvligt.Mannen fick lite ris till,jag nöjde mig med lite grönsaker till detta.

Har hämtat mitt paket från Amuletten.Lite ny healingmusik+en meditations-cd.Hälsat på barnbarnen en liten sväng.Felicia hade ju namnsdag idag.Inte för att vi firar det eller så men har inte träffat dem på över en vecka så det var dags!

I morgon är det arbetsträningsdax igen.Tis-fre.provar att utöka.Måste ju någon gång spänna bågen.

torsdag 10 januari 2013

Laddar för fredag.

Idag var det kortdag.Arbetade tillsammans med M.Funkade fint.Är lite spänd på hur det ska gå i morron.
Har suttit och knapprat in på min nya mobil.Alltid några kontakter som försvinner.Måste koppla båda till datorn i morron så kanske jag kan få tillbaka alla.Märkligt det där,förr var min hjärna som en datamaskin.Jag kunde telefonnummer som ett rinnande vatten men inte idag.Har låtit hjärnan bli lat tror jag.Ja jag menar man slår ju inga nummer numera.....


Får väl krypa ner nu.Är ganska sliten.efter 3 dagar på raken.

onsdag 9 januari 2013

Ligger lite före...

Snart har nog kroppen hunnit ifatt.Känner mig inte lika utmattad ikväll.Gjorde stallet och bar in hösilage direkt när jag kom hem.Middagen bestod av rester från igår+lite wokade grönsaker.

Jag har anmält till T.M healing nästa vecka.Behöver lite nu känner jag.Passade även på att anmäla till fullmånehealingen den 27:e,så är det klart liksom.Det är här jag ligger lite i framkant =).

Torsdagen är en kort dag endast 3 timmar+restid skönt för jag behöver ladda för fredagen då jag ensam har ansvaret för alla 150 elever på Listerbyskolan.
Sen har jag långhelg faktiskt.

tisdag 8 januari 2013

Så var jag igång.

Ruskigt trött ikväll.
Väldigt tidig morgon,men hann ändå med att duscha och sköta mina djur och var på plats ute i Kuggeboda i tid =).Mycket trevligt att träffa alla igen.
Onsdagen börjar inte fullt så tidigt.Skönt att slippa stress på morgonen.

Ikväll har jag bara suttit med lappen i knät och ena ögat på burken som sent handbollsmatch mot Island.Bra match fastän många stjärnor fattades i uppställningen.

Straxt blir det lite meditation och tidig kväll =).

måndag 7 januari 2013

Inlägg 1 vecka 2.

LG kom som alltid i tid.Min hovis går inte att jämföra med de jag hade i min ungdom.De var svåra att få tag på och även att man hade bestämt tid och jag hade tagit ledigt från arbetet så dök de inte upp.Fanns ju inga mobiler heller.Ibland kan jag tycka det var lite bättre innan de blev *vardagsmat*.

På tal om mobiler.Min har börjat med att efter en signal koppla på röstbrevlådan!Hur ska man hinna svara då?Jag har inte gjort någon omställning av inställningar!?När jag ringde upp kundtjänst fick jag erbjudande om förändrat abonnemang,billigare + en ny telefon :O!Jag slog till =).

Efter denna morgonbegivenhet var avklarad körde jag ner till återvinningsstationen och tömde hästtrailern som gubben hade fyllt med skräp!!!Jösses vad *skit* man samlar på sig!!!

Ställde hästkärran hos E som fyllde den med björkved.De har ju ingen vedpanna och deras kamin tar inte den storleken på vedträna...

Laddar för Kuggeboda i morgon.Tidigt vill C att jag kommer.Det betyder att 4-fotingarna får frukost ute.Jag måste hinna med en liten runda med hunden.




LG i arbete =)

söndag 6 januari 2013

Nu får man sätta på säkerhetsbältet....nu kör jag ....

...gasen i botten.
Min nästa vecka startar ifs sig med en ledig dag då hovis står i stalldörr´n redan 7.30.

Sedan har jag lite att stå i här hemma innan min vecka fortsätter med 4 arbetsdagar på raken (tis-fre) men men efter all ledighet ska jag väl mäkta med det.

Trodde ju att jag skulle få mjukstarta hos C i Johannishus men nu blire arbete med lön vilket är bra.Ingen arbetsträning utan direkt på´at.

Idag har jag vilat mig i form i tv-soffan.En himla massa sport har det blivit.I de pauser som givits mellan all skidsport har jag gjort lite gympass,allt hösilage skulle bäras in på logen håhå jaja skönt med lite motion emellanåt.


lördag 5 januari 2013

Inte en vanlig dag.

Idag har prinsessorna varit här.Vi hämtade dom efter en liten maxirunda.Båda töserna har varit ovanligt snälla.Då menar jag att det inte varit några dispyter dem emellan.Ibland kan de låta värre än ett helt dagis =).

De har även ätit duktigt båda 2!Stor skillnad mot när de var här på kalkonmiddag,då satt de bara och petade i maten.

Jag skulle ha gjort lite annat hade jag tänkt men att få rå om småtöserna är värt så mycket efter som jag kan....numer.Nu kunde föräldrarna jobba i lugn och ro med att fixa i källarn.Tänk vad mycket jobb det kan generera i bara för att torktumlarn går sönder =).

En ledig dag kvar nu innan vardagen är tillbax.    S K Ö N T !


Nikita ser lite ledsen ut på detta kortet medans Felicia "ylar i högan sky" =)

fredag 4 januari 2013

Fy attan va träligt!

Förtiklick på min blogg idag .........och en kommentar!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


URDÅLIGT!

Solen lyser överallt.

Det börjar lossna lite vad gäller healing nu.Många som ringer och frågar och vill prova.
Några röster från igår.
Sms feedback1:Jag var trött igår men har sovit gott inatt.Känner mig trött men pigg i kroppen idag.Ser fram emot nästa gång.

Sms feedback 2:Hej hopp.Gud vad jag frös igårkväll!Två filtar och täcket+duntossor haha.Ingen värk idag iaf.Ses snart igen.


Idag telefonförfrågan om healingbehandling,kunder från K-hamn!

Annars börjar det bli för tradigt att bara gå hemma och drälla.Vill komma ut i livet igen.Batterierna fulladdade.
Nya möten.
Nya erfarenheter.

torsdag 3 januari 2013

Renovering

Igår köpte jag färg till hallen i trappan.Idag inhandlades färg till taket i hallen.Passade på eftersom de hade lite rea på färgen just nu.

Frågade lite på vad det skulle kosta med takplattor till köket,så jag slipper måla det också.Blir ju jobbigt att försöka få taket i köket rent så någon färg kan fästa!På woody hamnade plattorna på 3.700,byggmax tror jag blir ännu billigare...Får ta en sak i sänder.Antagligen har jag att göra med hallen och hinner fundera på hur det ska bli med köket.

Ska äta lite lunch nu.Sedan ska djuren ha sitt.Det är vm-hockey,småkronorna spelar semi mot ryssarna.Till kvällen kommer fina K och N som ska prova på healing.

Full torsdag!
Tre nätter i rad har jag somnat vid 4.Konstigt att det händer så mycket.Var kommer orken ifrån?

onsdag 2 januari 2013

Mitti 1:a veckan.



Solen har hittat hit till Blekinge idag.Humöret stiger.
Varit ner till Ö&B och inhandlat ramar till mina fina prinsessor.Nu ska bara *tavlorna* upp på väggen.

Lite färg,penslar och lite annat smått och gott hamnade i korgen.

Min tanke är att hallen ska fixas till och trappväggen.Vet med bestämdhet att innan allt är klart så har det ena dragit med sig det andra.
Gubben suckar högt när jag frågar:Ska vi måla eller sätta upp klicktak?
Finns färgen i källarn kvar den jag hade till trappan?
Kan jag måla element med den färgen?
Ska jag måla trappan igen eller bara bättra?
Ska jag köpa en annan färg på trappmattorna(har halvmånemattor på varje trappsteg)?
Tycker du vi ska måla dörrarna också?

Jag blir *skitsne* när svaret dröjer.

Min gubbe var förr en duktig hantverkare/snickare.Idag vill han helst bara ligga på sofflocket.Nästan all tapetsering är mor och jag skyldiga till i detta huset.Jag tycker det är kul-nu när kroppen vill/kan =).

Lovar att sätta in bilder före/efter =).

tisdag 1 januari 2013

Inlägg 1 =).

Årets första dag.Börjar lite sent och segt.
Sov rätt länge.
Varit på lunch hos stordottern och småprinsessorna.Har äntligen fått bilder på mina fina barnbarn som ska ramas in =).
Körde och tankade och köpte snus.
Nu i skönfåtöljen och lappen i knät.