onsdag 6 juli 2011

Gjuter hålor

Äntligen försvinner de hålor i stallgolvet som har haft en tendens att bli att större med åren och kanske ska det bli lättare att hålla rent i gångarna.Nu är det bara på uppställningsplatsen kvar(gamla sadelkammaren ).
Öppningen i stallväggen för nya foderdörren är även den färdig.Nu hänger en presenning där och jag har bett B att göra dörrar innan oktober.Har inte räknat med att stalla in innan dess.

Igår blev det även gräsklippning.Våra gräsmattor har blivit mycket finare sedan inköpet av multiklipparen,nästan golfgreenaktiga =).

Idag onsdag igen och dax för nålar.Har sovit riktigt illa några nätter,undrar om det är fullmåne på G?

Laddar för Tosia i helgen,fredagkväll på torget spelar SS och det brukar vi ju alltid kolla in.Kanske kan jag hitta några nya t-shirts?

Var upp till Ingela igår köpte lite foder och örter.Har fånghäst i stallet IGEN.Pratade med Patrik lite om orsakerna.Fång är ett gissel som under de senaste åren har ökat och nu är det inte bara småponny som råkar illa ut utan även halvblod vilket var väldigt ovanligt förr.

Har funderingar på om det inte beror på ph-värdet i marken.Vi nutidsmänniskor är dåliga på att sköta vår jord.Förr i tiden var det mer ordning och jag tror de hade växelbete d.v.s först gick korna på ängen sedan hästen.Våra beten blir utarmade.Ska försöka med att kalka ev.låna en tallriksharv och så i nytt.Kan inte fortsätta så här....måste göra något!!

Lite frukost nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar