fredag 18 november 2011

Debatt(en)igår....i 2:an...

såg den när jag zappade runt.Fastnade där en stund.Det handlar givetvis om vården av våra gamla och sjuka.De som inte kan eller vågar säga ifrån.Som ofta har slitit ett helt liv,kanske inte har några barn som bor nära nu när världen blivit så liten,barnen har kanske varit tvungna att flytta långt för att få ett arbete eller rent av bor i ett annat land.

Den som skulle hålla i programmet hade mycket svårt att hålla ordning på alla som ville göra sin röst hörd.Detta är något som engagerar,alla har en åsikt.
Privat eller kommunal vård?
Det var som polsk riksstad eller hönsgård om ni så vill!

Gillade Karl-Jans kommentar som var så här ungefär:Här sitter ni och dividerar om val,men om man som jag bor i en liten kommun med dålig ekonomi,där finns ju inget att välja på.Detta är ju ett storstadsproblem att kunna välja!
Gillade även de som representerade de anställda i vården.
Som alltid kommer sparbeting men vad tjyven ska de spara på?Tror absolut det går att spara på en massa chefsposter.Är övertygad om att de som arbetar i vården är på det klara med vad som behövs och hur de gamla ska vårdas på ett värdigt sätt.Spara på tvättlappar och blöjor låter för mig mycket märkligt.

Någonstans på vägen har vården hamnat i ett vakuum.Verkar som vården mer handlar om de som arbetar där inte om hur man bäst tar sig an de som ska vårdas.Någonstans har det sparats in på sunt bonnförstånd.

Men det är ju som vanligt bara mina tankar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar